5

1.9K 117 81
                                    

Yaklaşık iki saattir Ares ile etrafı geziyordu okulun açılmasına yaklaşık 15 gün kalmıştı. Harry neredeyse denediği her büyüde anında usta oluyordu. Yılanından öğrendiğine göre okul dışında çocuk büyücülerin büyü yapması yasakmış ve asalarından kontrol ediliyormuş, bu yüzden Harry de asasız öğrenmeye çalışıyordu. İlk başlarda zor olacağını düşünsede artık asasız daha rahat yapıyordu.

Mcgonagall gittikten sonra Diagon yolunu epey bir gezmişti. İnsanların bakışlarından rahatsız olmuş ve biçim değiştirme kitabından görünüşle ilgili bir şeyler araştırmıştı. İlk denemesinde biraz zorlansada ikinci denemesinde Sanki bu büyüyü yıllardır yapıyor gibi hissetmişti. Artık kendisinin tanınmayacağına kanaat getiren Harry artık her dışarı çıktığında bunu yapıyordu.

Tenha sokaklardan birine girdiğinde knockturn yolu adlı bir yere varmıştı ki açıkçası burayı daha çok sevmişti. Buraya gelene kadar yolda kendiyle yaşıt veya Küçük çoğu çocuğu Ares ile beraber korkutmuşlardı hala o suratları aklına gelince gülmeden edemiyordu Harry. Yürürken çok değişik dedikodular duymuştu çocuk bir ara sağ kalan çocuk yani kendisi hakkında konuştuklarını duymuştu, o an buradaki insanların ne kadar salak olduğunu daha iyi anlamıştı. Kimsenin alt edemeği "Gelmiş geçmiş en büyük büyücüyü" daha 15 aylık bir bebek mi alt edecekti, saçmalık tamamen saçmalık.

Diagon yolunda bu kadar saf ve salak insan olunca daha mantıklı bir yer bulmak için gezmeye başlamıştı ve burayı bulmuştu knockturn yolunu burada bir çok değişik kitap almıştı. Bunlardan okumayı en çok merak ettikleriyse "Kutsal 28 :Safkan Aileler, En Karanlık Büyüler,İleri Derecede İksir, Pek Bilinmeyen İksir Tüyoları ..." Ve buna benzer bir çok kitap almıştı. Okul kitaplarından birinde duyduğu küçültme büyüsünü yaptı.

Eve vardığında kitapları yavaşca masanın üzerine koydu ve incelemeye koyuldu. Aralarından iksir ile ilgili olanlar en sevdiği olmuştu Karanlık Sanatlar adı altındaki bir kaç büyüyü denemişti. Çoğu ilk denemesinde oluyordu ve bu yüzden çabuk sıkılıyordu, bu yüzden iksir daha çok ilgisini çekiyordu yapımı uğraş, emek ve beceri gerektiriyordu. Çoğu iksirin yapımını bile ezberlemeye çalşıyordu.

Bu Karanlık Sanatlar adlı kitap en çok Ares'i memnun etmişti Harry'nin denediği neredeyse her büyü için canlı fareler yakalıyordu. Harry büyüyü denedikten sonra çoğunlukla fareler ölüyor ve Ares de onları keyifle midesine indiriyordu. Harry iksir çalışmaya başlayınca o kadar çok söylenmişti ki Harry en sonunda büyü çalışmaya devam etmeye karar verdi. Karnı acıkınca bir şeyler atıştırmak için aşağı indiğinde kasadan bir kahvaltı sipariş edip her zamanki yerine doğru ilerlerken birbirinin tıpatıp aynısı iki kişi ona doğru koşuyordu Harry daha kendini geri çekemeden arkadaki çocuğun öndekine çelme takmasıyla öndeki Harry'nin üzerine doğru düştü, o sırada arkadaki çocuğun yan tarafında yine kızıl saçlı bir çocuk belirdi ve önündekini itti ve kahkaha atmaya başladı. Düştükleri için gülen çoçuklar yerde sinirden gözleri kırmızıya dönen Harry'i fark etmediler. Daha sesli gülmeye başladıklarında, Harry sabrının son sınırının da tastığını hissetti.

"Yeter!"

Kızıl saçlı üç çoçukta Harry'i o an fark etti ve sus pus oldular. Harry'nin taktığı bandana yara izini kapattığından henüz onun kim olduğunu çözememişlerdi.en Küçük olan çocuk kırmızı gözlere korkuyla bakıyordu sabahın çok erken saati olduğu için içeride pek fazla insan yoktu olanlarsa merakla sessizleşmiş ve olayı izliyorlardı. Harry öyle bir bakıyordu ki gözlerinden lazer çıksaydı üçü de çoktan ölmüştü.

Etraf o kadar sessizdi ki merdivenlerden aşağı doğru sürünen yılanın tıslamaları duyuluyordu. Yılanı fark eden kızıllar apar topar kalktılar ve en öndeki "yanlışlıkla" düşürdükleri çocuğunda hemen kalkması için elini uzattı. Harry eli sertçe iterek ayağa kalktı, en öndeki çocuk bozulsada çok belli etmedi , iki tane aynı olan çocuk kısa olanı arkalarına almış aslarını Ares'e doğrultmuş tetikte bekliyorlardı.

Yılan Harry'nin ayağına yaklaştığında ortaki kızıl kafa "dikkat et " diye bağırmış ve yılana bir büyü fırlatmıştı. Harry tembelce elini uzattı ve sözsüz biçimde büyüyü durdurdu. Kızıllar şaşkınlıkla bakakalmışlardı. Çocuğun yılanı korumasına mı yoksa sözsüz bir biçimde bu kadar güçlü bir büyüyü durdurabilmesine mi şaşırsınlar bilememislerdi. Yılan tırmanarak Harry'nin boynundaki yerini aldı ,Harry usulca yılanının başını okşadı. Bununla birlikte sanki gözleri dahada açılabilirmiş gibi açıldı.
En arkadaki kızıl öne çıktı.

"Şey ben Ron Weasley,bunlar da abilerim"

"Fred"

"George , üzerine düştüğüm için üzgünüm kusura bakma"

Harry gelen özrü pek umursamadı tam onlara bir lanet fırlatıcaktı ki Ares onu böldü

"Efendimiz, bence bu kadar yüklenmeyin sakin olun"

Harry hiddetle atıldı,çataldili konuştuğunu gören kızıllar olduğu yerde kaldılar âdeta

"Sakin mi olayım üzerime düştüler ve ufak bir özür ile kurtulabilecegini sanıyor hah aptal"

"Evet ama herkes ikinci bir şansı hak eder efendimiz bence bir şans daha verin"

Harry başını salladı ve dişlerini gıcırdatarak konuştu.

"Çok şanslısınız Felaket üçlü Ares olmasaydı çoktan işiniz bitmişti"

Arkadaki kısa boylu olan yutkunmuştu. Fred ve George'sa birbirleriyle âdeta gözleriyle iletişim kuruyorlardı. Harry onlara son bir bakış atarak masasına geçti ve gelen yemeğini yemeye başladı. Yemeğini yerken birilerinin ona baktığını hissedip durmuştu ayrıca da Ares tartıştığı üçlünün arkasında oturduğunu ve ikide bir Harry'e baktığını söylemişti. En sonunda Hary dayanamadı ve arkasına yaslandı.

"Ne sormak istiyorsanız sorun artık bıktım"

"Ha şe-şey sen--"

"Küçük kardeşimin demek istediği kimsin sen acaba?"

Harry tam ağzını açtığında, başka bir kızıl saçlı kişi içeri bu diğerlerine nazaran daha küçüktü.

"Ronald Bilius Weasley! Annem sana Fred ve George'un kovalamacasını durdurman ve geri gelmeniz için gönderdi çatlak kazanda oturup keyif yapın diye değil 30 saniye içinde gelmezseniz başınıza kötü şeyler gelir!"

Kızıl kafaların cevap vermesini bile beklemeden çıkıp gitti ilk bir on saniye boş boş birbirine baktılar. Sonra jetonları düştüğünde koşarcasına çıktılar. Ailelerindeki en aklı başında ki kişinin az önce içeri giren kız olduğu kesindi.

Çoğu günü normal bir şekilde geçiyordu, Geçen her dakikada kendjni geliştirmişti Harry ve okul açılana kadarda geliştirmeye kararlıydı...

~•~•~•~•~•~•~••~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
Merhabaaa Hogwarts'a son bir bölüm bu arada ufak bir değişiklik olucak bu hikayede . Bu hikayede Fred ve George nasıl ikizse Ron ve Ginny de ikiz iyi günler 🍒🌙

Karanlığın DoğuşuWhere stories live. Discover now