Het speelpleintje

126 5 0
                                    

Na een half uur kwam ik eindelijk thuis. Half verzopen natuurlijk. Ik deed de deur open maar niemand was thuis. Ik zocht andere kleren uit en stapte even snel onder de warme douche. Daarna maakte ik nog wat huiswerk. Ik keek op de klok. Vijf uur alweer! Waar zou mijn moeder toch zijn?

Mijn mobiel ging af. Ik had twee nieuwe berichtjes. Allebei van Sascha.

Sascha:
-Heyy Sammie!
-Sorry dat ik niet eerder whapte ik har huisarrest. #longstory
Sam:
-Geeft niet hoor! Ik heb het ook heel druk gehad.
Sascha:
-Nog iets beleefd?
Sam:
-Te veel om op te noemen. Eerst ontdek ik dat Lucas mijn buurjongen is, daarna verstuik ik mijn enkel en Natascha valt me aan. En nu heb ik een geheim briefje gekregen om vanavond naar het speelpleintje te komen.
Sascha:
-Wow! Van wie kan het briefje zijn? Lucas?
Sam:
-Ik weet het niet.... Misschien... David kwam me ook ineens helpen enzo. Of dat briefje is een streek van Natascha....

Ik werd kwaad. Wat nou als het een grap van die trut was? Dan sta ik daar dadelijk voor niets.

Sascha:
-Natascha is niet zo slim. Ga er nou maar vanuit dat het je stille aanbidder is! Dat is zoo spannend! Zal ik anders meegaan?
Sam:
-Nee doe maar niet! Straks schrik je hem nog af! (Als het een hij is)
Sascha:
-Oke oke. Hoelaat heb je afgesproken?
Sam:
- Om 9 uur. Nog 4 uurtjes!!!
Sascha:
-Hou je mobiel wel in de buurt voor het geval dat...
-Ugh ik moet de mijne weer inleveren. Spreek ik je snel? Ik wil alles weten van je geheime aanbidder!
Sam:
-Is goed, spreek je snel! X

Ik ging met een boek op bed liggen lezen. Mijn moeder moest zo wel even een berichtje sturen, anders maak ik wel even mijn eigen eten. Ik was er wel aan gewend dat ze heel soms gewoon de hele dag moest werken. Ze moet op haar werk haar persoonlijke mobiel altijd inleveren. Wat een stomme regel. Ik ben blij dat ik dat niet op school moet doen.

Een uur later kreeg ik nog steeds geen bericht. Ik begon onderrand al trek te krijgen. Ik warmde wat soep op en ging zitten. Na een iets van anderhalf uur tv te zitten kijken stond ik op. Het was nu half acht. Het was maar acht minuutjes lopen naar het pleintje, dus moest ik ongeveer tien voor negen weg. Ik kleedde me om. Warme trui en een spijkerbroek. Not very fancy maar wel lekker warm. Ik ging nog even op bed liggen. Wie zou het nou zijn?

Ik was blijkbaar in slaap gevallen, want toen ik opstond was het al tien over half negen. Oke, klein tasje, het briefje, mijn mobiel, sleutels en pepperspray. (Je weet maar nooit!)
Ik liep de trap af. Schoenen en jas aan. De deur uit en op slot. Op naar het pleintje.

Ik was er al snel. Het was twee voor negen. Ik keek rond. Ik zag niemand. Het was niet heel licht omdat het al laat was. Ik ging zitten op de schommel. Het briefje in mijn hand. Ik bekeek het handschrift eens goed.

Wie is de afzender?

--------------------

BELANGRIJK:

Tja... Wie zou het zijn? Ik zou graag willen weten wie jullie denken die het is/zijn. Misschien is het wel ... Of ....

Ook wil ik het even hebben over een boek dat ik nu aan het lezen ben van LynnHuisman . Namelijk het boek 'Jesse is mijn broer.' Het boek gaat over Kathy, een meisje met een leuke broer, alles lijkt goed te zijn maar dan zet een ongeluk alles op zijn kop.....
Zeker een aanrader!

Dus.... Wie zou het zijn?

X Samanthaa

Hide and Seek MeWhere stories live. Discover now