'Dood'

104 3 1
                                    

Ik was onderhand al gaan naar bed gegaan. Nadat Lucas was vertrokken heb ik alle glasscherven opgeruimd. Gelukkig waren mijn ouders er nog niet. Ik kreeg later pas een sms waarin stond dat ze uit eten waren gegaan samen en dat het nog wel wat later zou kunnen worden. Ik had geen zin om nog wakker te blijven dus ben mijn bed maar ingestapt. (Eerst tanden gepoetst natuurlijk :p)
Ik liet mijn telefoon uit. Als Lucas me een bericht had gestuurd kon hij oprotten. Ik deed het licht uit en viel in slaap.

'Het was licht. Ik stond op. Er knerpte iets onder mijn voeten. Ik veegde de slaap uit mijn ogen. Toen zag ik dat de vloer bezaaid was met stukken glas. Mijn vloer kleurde rood. Hoe was dit nou weer gebeurd? Ik liep op mijn tenen de kamer uit. Gelukkig deed dat geen zeer. Ik liep langs de kamer van mijn ouders. De deur stond op een kier. Ik duwde de deur nog wat open. Het bed was net zo opgemaakt als de avond ervoor. Mijn moeder maakt het bed altijd op s'middags. Waren ze niet thuis gekomen? Ik liep de trap af. "Mam? Pap?" Ik keek de huiskamer rond. Mijn oog viel op het raam. Ik slaakte een gil. Met een rode vloeistof was er 'dood' op geschreven. De rode vloeistof was bloed. Het duizelde me. De deurbel ging. Ik liep naar de deur toe en opende hem. "Hallo. Ik ben politieagent Hansen. Ik ben hier vanwege uw ouders." Ik herkende zijn blik. Medelijden. Het tollen werd erger en ik voelde de grond onder mij vandaan glippen. Mijn hoofd raakte de grond en alles werd zwart.'

Hide and Seek MeWhere stories live. Discover now