De voorbereidingen

139 4 0
                                    

Ik opende mijn ogen. Het plafond boven mij was wit, net als mijn kamer. Het kussen waar ik op lag rook net als het wasmiddel dat we thuis gebruiken. Ik durfde niet op te staan. Wat nou als ik naar beneden zou komen en mijn ouders zouden er niet zijn?
Ik verzamelde al mijn moed en keek de kamer rond. Geen glasscherven. Ik stapte in mijn pantoffels en opende mijn slaapkamerdeur. Het zachte geluid van snurken drong mijn oren binnen. Gelukkig, het was maar een nachtmerrie. Ik liep terug naar mijn bed en haalde mijn mobiel uit de oplader. 2 berichtjes. 1 van Sascha en 1 van een onbekend nummer. Eerst die van Sas.

"Hey guess wat??"

Ik typte snel wat terug omdat ik zag dat ze nog online was.

"Wat????"
"Die Mark, de vriend van Lucas heeft me uitgevraagd! We gaan vandaag naar de bios!!!"
"Nee serieus???? Zo awesome 😱"
"Tja helaas moet ik dus ons meidenavondje afzeggen want we gaan misschien nog iets eten enzo erna."
"Ja joh geeft niet. Hoelaat heb je met hem afgesproken?"

Binnen een paar seconden kreeg ik weer een berichtje terug.
"Rond 1uur/ half twee. Ik weet nog niet naar welke film we gaan."

Okay dit was creepy.

"Wow nou ik heb dus ook een date vandaag. 1 uur. Bios...."
"Denk je wat ik denk?"
Hier moest ik even om glimlachen.
"DUBBELDATEE😱😱😱😂"
Misschien is dat inderdaad een goed idee. Minder spanning.
"Maar Sam zal ik dan zo naar jouw huis komen dan kunnen we nog even kletsen en elkaar opmaken enzo."
Tuurlijk. Sascha en haar make-up...
"Sure dan zie ik je om kwart voor twaalf hierzo!"

Ik keek op mijn klok. Het was nu elf uur, dus ik heb nog tijd genoeg om even te ontbijten en om mijn tanden te poetsen. Maar eerst nog even dat andere berichtje bekijken.

"Enjoy your movie..."

Huh wat? Wie is deze persoon?
Ik appte terug. "Sorry maar wie is dit?"

Wie dit ook was, hij of zij had geen profielfoto. Ik liet het maar voor wat het was.

Drie kwartier later klonk de deurbel. Geen bericht terug van het onbekende nummer. Ontbijt gegeten en in de badkamer geweest. De rest laat ik over aan Sascha. Die weet nog meer van mode en make-up dan ik. Ik opende de deur en werd meteen platgebombardeerd met vragen. "Met wie ga je naar de bios? Welke film? Weet je al wat je aan doet? Wat zal ik met mijn nagels doen?" Ik moest lachen om Sascha. "Neem eens diep adem. David, geen idee, geen idee en geen idee."
Ze keek me verbaasd aan. "David? Die gozer van een paar straten verderop?" Ik knikte. "Wow nooit verwacht! Ik dacht Lucas ofzo." Ze legde de nadruk op Lucas' naam. Ik kon echt even niet aan die jongen denken. Van het glas van gisterenavond heb ik alleen maar een klein sneetje in mijn hand aan overgehouden. Was Lucas dan toch niet zo veranderd?

Ik schrok op uit mijn gedachtes. "Haha wat sta je nou te dromen? We hebben het over Lucas en je zwijmelt al weg!" Ik duw haar opzij en loop de woonkamer in. "Ik dacht er alleen aan wat voor stomme zak hij is. Wil je wat drinken?" Ze grinnikte. "Jaja snel van onderwerp veranderen. Slim hoor. Doe maar een colaatje."
Ik schenk de cola in en loop de trap op naar mijn kamer toe. Ik plof neer op mijn bed. Sascha trekt meteen mijn kledingkast open. Na mijn hele kast overhoop gehaald te hebben trekt ze er een lang zwart jurkje (kleedje😜) uit. Die gooit ze naar me toe. Hierna volgen een blouse en high knee sokken.
"Schiet op trek aan!" Ik verkleed me en kom tevoorschijn. Sascha's mond valt open. "Wauw Sam dit staat je echt goed! En ik weet wat het helemaal afmaakt!" Als ze uitgesproken is zie ik pas dat ze een hele make-up doos bij zich heeft. "Ogen dicht!"

Een kleine drie kwartier zijn verstreken. Ik zit in kleermakerszit op de grond en wacht totdat Sascha mijn laatste plukje haar gekruld heeft met de stijltang. Eindelijk mag ik dan in een spiegel kijken. Zelf valt mijn mond ook open. Misschien klinkt het heel gemeen, maar ik zie er echt heel goed uit. Sascha klapt in haar handen. "Yay! David zal versteld staan van wat hij ziet als je zo de deur opendoet!" Ik beet op mijn lip. Ik hoop het. Wat als ik mezelf er wel leuk uit vind zien maar David vind me raar? Ach ja dat zien we zo wel weer.
Sascha werkt haar make-up nog wat bij en dan is het drie voor. Ik loop alvast naar beneden met mijn tas en trek zwarte laarsjes aan. Die passen er wel bij.

Precies om 1 uur gaat de deurbel. Sascha haast zich naar de woonkamer met al haar spullen. Ik loop naar de deur toe. Even diep inademen. Uitblazen. Deurklink naar beneden.

"Wow....."

-------------
Yay!! Eindelijk heb ik weet inspiratie! En mijn handen zijn vreselijk warm want ik moest en zou dit verhaal publiceren en wel vandaag nog. Hopelijk vinden jullie het wat!

Laterzz✌️

Hide and Seek MeWhere stories live. Discover now