Schuw

383 7 2
                                    

Zuchtend sta ik op van mijn bureau. Nadat ik mijn laptop had aangezet en ingelogd was op Facebook, vlogen de felicitaties me om de oren. Veel reacties waren van oudklasgenoten van de basisschool. Sommige vroegen of ik nog een feestje hield. Pff, een feestje, ik heb geen contact meer met ook maar iemand uit die klas.

Ik haatte verjaardagen, je moest daar zo sociaal zijn, mijn ouders zeggen dat ik 'verlegen' ben, maar zelf noem ik het mensenschuw. Omdat het op de basisschool al niet zo goed ging qua contact maken, kreeg ik thuis les via een online basisschool. Dat was tenminste iets rustiger.

Vrienden had ik dus niet echt. Ook al kreeg ik veel felicitaties van de basisschool, een fijne tijd daar was het niet. In de pauze zat ik vaak alleen. Er waren wel meiden die met me praatten, maar ze kwamen nooit thuis of hadden maar enig idee van wat ik nog meer leuk vond behalve boeken lezen en tekenen.

Ik wilde wel naar een echte middelbare school na groep 7 en 8 thuis gedaan te hebben. Helaas ben ik nu nog steeds het buitenbeentje.
Ik heb gelukkig wel een beste vriendin.

Speaking of. Ze komt net online.

Sascha van Kastel: Heyy sammy hoe gaat het?

Sam vergooij: Hi Sas, goed, ik word alleen wat nerveus van dat gespam op fb XD

Sascha van Kastel: Wauw je bent beroemd! Je zou blij moeten zijn met al die aandacht!

Sam vergooij: Ha! Overmorgen is het voorbij, ze slijmen alleen maar omdat ze een sweet 16 verwachten.

Sascha van Kastel: Je geeft toch wel een feest?? Je wordt 16! En sla het niet weer over net als de afgelopen drie jaar!

Sam Vergooij: Mijn moeder verwacht wel een feestje, maar ik heb er gewoon geen zin in. Al dat stomme gedoe met cadeautjes enzo, ik vier het toch al klein met de familie.

Sascha van Kastel: Slaap er anders een nachtje over, misschien helpt dat. Weet je wat? Morgen is het toch zaterdag, dan gaan we samen shoppen, -en leuke jongens kijken!- Je hebt namelijk al veel te lang geen vriendje gehad! Kzie je morgen om 1 uur bij mijn huis?

Sam Vergooij: Miss, eerst even overleggen met mijn moeder....

Het mag, kzie je dus morgen! Bye Sas x

Sascha van Kastel: bye Sam xx

---------------------
Wat vinden jullie van dit stukje? Feedback? En weet er twee leuke jongensnamen voor het vervolg?

Hide and Seek MeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin