Hatodik nap

62 11 0
                                    

A kürt elmaradt. Mindenki arra eszmél, hogy nincs ébresztő és valamikor kelnek csak fel. Mindenki elkászálódik az aulába. Értetlenül találgatnak mi történik. Megreggeliznek és Svájc zárásával mindenki megérkezik. Ekkor lép elő UN.

-Mint észleltétek elmaradt a kürt, ennek okát hamarosan elmondom, de előtte a szokásos procedúra.-A gyerekek nem is kérdeztek semmit. Miután mindenki végzet a nap első étkezésével, elkezdődött a kiszavazás.

-Én szerintem Madagaszkárnak ideje távozni a játékból.-Mondja Svéd. Átlátott a lány álcáján. Pontosabban a nadrágjából csöpögő, lila festék árulta el Madagaszkár.

-Tessék?-Lepődik meg.-Mit tettem ellenetek?

-Felhívnám figyelmedet a nadrágodból csöpögő lila festékre.-Mutat rá a buktatóra Norvégia. Ez elég meggyőző lett, ahhoz, hogy kiszavazzák. Ezután ő is szavazott a kiválasztottjára. Svédországra. Mert miért ne?

-Térjünk rá a mai napirendi pontunkra.-Mondja UN. Mindenki figyel, mint egy matek órán.-10 ország maradt, tehát elérkeztünk a végjátékhoz. Ez több változtatást is jelent.

1. A játékhatár leszűkül csak az épületre. A negyedik szintet lezártuk.
2. A kürt reggelente elmarad és nincs kötelező alvási időszak. Mindenki addig marad fennt és akkor kel amikor szeretne.
3. Ettől függetlenül reggelente meg van tartva a kiszavazás. Aki lemarad az kimarad.
4. Ne feledjétek a játék 5 nap múlva véget ér.
5. Mindig van Egérút, ami kisegíthet.

-További sok szerencsét kívánok és jó szórakozást!-Végez a mondandójával. Aztán bemegy a különleges irodába.
-Ti tudtátok, hogy van ilyen?-Kérdezi Magyar.

-Nem, nem tudtuk.-Mondja Kanada.-Evvel is csak okosabbak lettünk.-Kanada és Ukrajna visszamennek a szobájukba. Fájdalmas dologra adja a fejét. Előveszi baltáját és szerelme "szívébe" "szúrja", amikor ő elgondolkodva néz ki az ablakon. Meg is lepődik.

-Kanada?-Fordul meg. Az idősebb kezében egy műanyag balta.-Oh...

-Bocsánat, de szeretnék nyerni.

-Semmi baj, engem amúgy is a testvéreim rángattak bele ebbe.-Legyint a fiatalabb.

Dél Korea villámként csap le a parafatáblára kitűzött arany feladatra. ,,Egérút" a feladat címe. Észak Korea érdeklődve olvassa el a feladatot, testvérével együtt.
Egérút

A feladathoz kitartás kell. A rejtvényeken keresztül vezet el az Egérút-hoz. Jó, ha ismered az épületet és van egy csöppnyi furfangos eszed.
Minden kalandjáték eleme legalább valami labirintus szerűség. A labirintus itt is jelen van. Csak találd meg, hogy segítségével eljuthass a következő nyomig.

-Akkor most egy labirintust kell keresnünk?-Kérdezi értetlenkedve Dél Korea.

-Ha minden igaz.-Bólint rá ikre. Összehajtja a papírt és pulcsizsebébe süllyeszti.-Irány felfedezni!-Mondja cseppet sem lelkesen. Testvére nehezen követi a páncéljában.

Magyar nagyon dühös lett amikor megtudta, hogy nem mehet ki, de aztán megnyugodott. Hiszen látta a viharfelhőket! Hamarosan esni fog és hideg lesz. Az ablak nélküli szobát el kell hagynia, ha nem akar megfagyni este. Jelenleg a bírák ajtaja előtt áll. Az előbb kopogott. Nemsokára az ajtón ki is nyit EU.

-Jó napot kívánok!-Mondja kedvesen.-Egy kérdésem lenne: Az épületben van dolga a kertésznek?

-Van, de többet nem segíthetek.-Mondja segítőkészen EU. Becsukja az ajtót, Magyar meg tanácstalanul áll. Aztán nekiáll gondolkodni. Talán felkeres egy szertárt. Így is tesz.

Ugyan "rossz" útra tér, de úgy döntött, magánál fog tartani egy metszőollót. Csak önvédelemre! Ja meg Romániának nem szabad nyernie. Úgyhogy..., ..., ... . Megtalálta a szertárt. Az ajtó nyitva. Bent pedig egy szekrény, rajta egy fehér, zöld betűs matricával. ,,Kertész klubb". Ki is nyitja. Benne, szinte azok a dolgok, amik kint is. Elveszi a neki kellő tárgyat. Hátsó zsebébe süllyeszti. Aztán elindul megkeresni egy Bizonyos országot.

Az északiak a csapatuk összetartásában találták meg a nyerés kulcsát. Sosem hagyják el egymást, mindenhová együtt mennek. Ezért egy kicsit unatkoznak és kezdenek egymás agyára menni. Szép dolog a barátság és a nyerni akarás, de nem jó a ló másik oldalára átesni. Svéd kitalálta, hogy bűvészkedni fog. Aztán becsatlakozott hozzá a két csapat társa is. Szívük legmélyén, teljes titokban már elkönyvelték nyerésüket.

A Korea ikrek közben megtalálták egy falikép formájában a labirintust. Kanada engedélyével elvittek magukkal a kanapés, matracos szobából. Az aulában, a játékfelügyelőktől kapott toll segítségével, sikeresen megoldják az útvesztőt. Sokáig csak némán figyelik a jelet.

-Nem egy ilyen jel volt az egyik ajtón?-Világosodik meg Észak. -A másodikon.

-Megeshet.-Bólint rá Dél. Felkeresik azt a bizonyos ajtót. Tényleg a másodikon találták meg. Azonban nem tudják kinyitni, mivel egy különös zárja van.

-Ez egy ördöglakat?

-Az.-Sóhajt Észak. Majd közös erővel állnak neki megfejteni. Harmadik órájukat töltik szenvedve a lakattal. Segítség nem érkezik. Észak Korea mérgesen néz a zárra, hátha kinyílik. Dél Korea pedig fejét az ajtónak verve, próbál megoldást keresni a problémára.-Fejezd be! Evvel csak megpuhítod a fejed lágyát.- Dél még egy utolsó erőset belefejel, meg is sajdul tőle a feje. (A páncél ellenére is.) Ekkor talán isten segítséget küld nekik: valami elmozdult, az ajtó rázkódása miatt. Az ördöglakat leesik és az ajtó kitárul.

-Ez az!-Kiált fel fellelkesülve a fiatalabb iker. Kivágva az ajtót lép be a szobába és le is fagy az arcáról a mosoly.-Ez most komoly?

-Igen.-A szoba egésze egy nagy halom kupleráj. Észak is csak értetlenül néz. Túl fáradt már ehhez az agya. Aztán észre vesz az ajtó mögött egy kis szekrényt. Rajta egy dobozt, amin ,,Keress meg!" felirat díszeleg.-Egy ilyet kell keresnünk.

-Nagyszerű.- Kinéz az folyosóablakon. Már sötétedik. Nagyon elfáradt az ördöglakat miatt.-Előbb menyünk enni.-Testvére is rábólint.

Magyar megtalálta Romániát, aki éppen nagyon unatkozott.

-Látom unatkozol.-Teszi szóvá. A másik ország rá emeli tekintetét, de nem túlzottan vesz róla tudomást.-Talán tudok segíteni!

-Te?!-Röhögi majdnem el magát.-Nekem?

-Persze!-Vágja rá Magyar.-Például egy ilyennel!-Előkapja zsebéből a kerti felszerelést és ellenségének ront.-Evvel meg is szabadultál minden problémádtól!

A szíven szúrt ország morog valamit a fogai között. Magyar meg gondtalanul elsétál. Nem is sejti, hogy az északiak mindent láttak. Legalább is a két szomszédos ország konfliktusát.  Svájc már elkerülte a figyelmüket. A jól célba dobó lány, szétszerelte a bicskáját és több kis kése is lett. Evvel szeretné lecsökkenteni a csapat létszámát. Gondosan céloz és egy óvatlan pillanatban eldobja a kést, ami  Lettország fejének csapódik. A lány odakap, de csak a festéket érzi.

-Ne már!-Kiált fel. Hátrafordul, szemével a tettest keresi. Svájc azonban már messze jár.

Vacsora után az ikrek olyan éjfélig pakolgatják a cuccokat. Dél Korea rögtön az első 5 perc után levette páncélját, az utolsó öt percben meg már a falat támasztva, próbál ébren maradni.-Fejezzük már be!-Könyörög sokadjára.

-Megvan!-Kiált fel boldogan a kitartóbb iker. Kinyitja a kis dobozt a cetlit pedig zsebre vágja.-Majd folytatjuk holnap.

-Én is így gondoltam.-Nagy nehezen elsétálnak a szobájukig és lefekszenek aludni.

Egy hét kihagyás, a suli miatt, nem magyarázkodok sokat, volt időm, csak akkor nem volt kedvem írni. Most itt vagyok. Így előre bejelentem: Készülök egy másik Countryhumans-os könyvvel, ami már jóval komolyabb és összetettebb mint ez. Egyenlőre ennyi, majd jelentkezem!

Kilépni Tilos![Nyertes kihirdetve]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz