Negyedik nap 2/2

82 14 1
                                    

Lettország és Madagaszkár egyszerűen a konyhapult mögé bújtak.

-Ipiapacs Kanada!-Hallja meg két lány hangját az említett miután elindult keresőhadjáratára.

-Máskor kérem a 10 métert.-Morogja a lányoknak. Ekkor lép be Svájc az aulába.-Ipiapacs Svájc!-Teszi a falra a kezét. Látszólag meglepődött, de már meg is vonja a vállát. Leül a sarokba a másik két lánnyal és beszélgetni kezdenek.

Közben Románia előbújik a rejtekéből. Hason csúszva közelíti meg a lépcsőt. Kanadát látja éppen az aula felé menni, ezért leszalad és bebújik a lépcső alá.

Magyar ez alatt a bozótoson átvágva közelíti meg az aulát. Az üvegajtón keresztül látja beszélgetni a három lányt és elmenni Kanadát jobbra. Kivár egy kicsit, aztán megindul.

Kanada hátranéz, senki. Felkukkant az első emeletre, de nem számít rá, hogy valaki kiugrik a lépcső alól és futni kezd. Lerohan a lépcsőn és utána ered. Felismeri Romániát. Már éppen letenne a győzelméről, amikor a fiú beleütközik valakibe és elesnek.

-Ipiapacs, Románia és Magyarország!-Ugrik a falhoz.

-Te utolsó senkiházi!-Kiált fel Románia.-Most miattad leütött, pedig leüthettem volna!

-Én?!-Kiált fel Magyar is.-Te jöttél nekem!

-Fejezzétek be!-Kiált rájuk az azóta is ott levő UN.-Ha így folytatjátok ki lesztek zárva!-Fenyegeti meg őket. A két fiú elhallgat, felkel, majd morogva az aula két külön részére megy.

Közben Török és Fehéroroszország is megindul. Kilesnek az ajtó mögül majd elindulnak. A falhoz lapulva oldalognak egy tartóoszlopig. Szinte izzadni kezdenek, amikor lépteket hallanak az épület padlóján. Egyre közeledik.... Lélegzet visszafojtva várják ki bukkan fel látómezejükben. Madagaszkár vidáman megy tovább anélkül, hogy egyáltalán észrevenné őket.

A vécére tart. Nem szeretné, ha ő lenne a vécés gyilkos, de ezt hozta most neki a sors. Nem is számított Litvánia jelenlétére a női mosdóban.

-Tudod merre van Kanada?-Kérdezi a falat támasztó lány.

-Nálad pontosabban én sem tudom.-Vonja meg a vállát Madagaszkár. Talán eddigi legóvatlanabb gyilkosságát kísérli meg. A lány elé áll és előhúzza aduászát. Litváni rögtön reagál és elkapja a felé lendülő kezeket.

-Hát ezért nem voltál szimpatikus.-Morogja a másik lánnyal küzdve.

-Megeshet.-Ebben a pillanatban kihúzza lábával Litvánia lábát. Megcsúszik az említett. Madagaszkárnak végül sikerül "levágja" a jobb karját.

-Segít-!-Akarna felkiáltani Litvánia, de már a szívéhez nyomódik a kés.-Nem éled bele magad túlságosan?-Kérdezi halkabban miután leszúrták.

-Nem hiszem.-Von vállat a kérdezett. Ezután elvégzi dolgát és mint büszke ember lép ki a budiból. Visszamegy az aulába, mintha mi se történt volna.

Közben Hollandia is elkezdi megközelíteni az épületet. A falhoz lapulva megy el az ablakok alatt. Ausztria kedvetlenül próbál valamit kitalálni, amúgy sem akart játszani, de feladni nem akarja magát. A hátsó bejárt felől közelíti meg az előteret. Hollandia egy üres ablakon keresztül betornássza magát az épületbe. Ajtó nincs a szobán. Kikukucskál, de rosszkor. Kanada épp erre néz.

-Ipiapacs Hollandia az ajtó nélküli szobába!-A fiú előbújik.

-Hogyan van ilyen jó szemed?-Kiabál vissza. Furcsa látnia, ahogy Belarussia és Török egy tartóoszlop mögött nyomorognak. Megáll mellettük. Amikor pedig Kanada elmegy a másik irányba odasúg nekik.-Most a másik irányba megy.

Kilépni Tilos![Nyertes kihirdetve]Where stories live. Discover now