Harmadik nap 1/2

97 12 2
                                    

A kürt ezen reggelen is hangosan kiált fel, evvel felébresztve az alvókat. Többen fáradtan morrannak fel. Reggel 7 órakor sikerült csak mindenkinek levánszorognia az aulába. Legfáradtabbak talán szlávék voltak. Az ázsiaiak pedig végleg lemondtak szegény Kínáról.

-Most, hogy mindenki itt van megkapjátok a reggelit és gondolkozzatok kit szavaztok ki.-Mondja UN. A gyerekek fáradtan esznek. Belarussia majdnem elaludt rágás közben.-Javaslat?

-Mexikó!-Emelik fel kezüket Amerika és Kanada.

-Mi?!-Lepődik meg az említett.

-Halljuk a védőbeszédet!-Szólítja fel ENSZ a fiút.

-Én...öm...Nem öltem meg senkit. Brazília után mentem a mosdóba.-Próbál védekezni.

-Én nem hiszek neked. Túl gyanús vagy!-Mondja Amerika. Mexikónak pedig eláll a szava.

-Ki szavaz Mexikó kiszavazására?-Kérdez diplomatikusan UN.

A fiú szinte fel se fogta a történteket. Mindenki, aki nincs teljesen felébredve úszik az árral. Az övén kívül az összes kéz a magasba lendül. Sorsa megpecsételve.

-Mexikó kiszavazva. Kérlek kövesd EU-t!-Szólítja az elítéltet a bíró. Előbbi szomorkásan kell fel és teljesíti a kérést.

-Bocs, bro!-Kiabál utána USA. Testvére megveregeti a vállát.

-Mindenkinek további unalommentes napot!-Mosolyog UN a gyerekekre. Aki figyelt észrevehette, hogy az ,,unalom" szónál a parafatáblára mutat. Ilyen szemfüles volt Észak Korea.

Miután megoszoltak a kedélyek, az orosz csapattal párhuzamosan mennek az ázsiaiak a táblához. Versenyt futva a másikkal olvassák roham tempóba végig a feladatokat. Az oroszok kiválasztották a könnyebb feladatot és próbálták elszeparálni a másik csapattól. Dél Korea azonban animekaraktereket megszégyenítve ugrik közéjük, tépi le a feladatlapot a tábláról, és kezd el hanyatt-homlok menekülni.

-Gyere vissza te kis szemét!-Kiált utána Oroszország. A három fiútestvér szegény iker után ered. Miután Dél Korea elfutott mögöttük, csapattársai realizálták a történteket és a dühös oroszokat követve kezdtek el ők is futni.

Dél az épület körül kezdett el futkosni. Az egyik sarok után beugrik a bozótba és imádkozni kezd. Kezében szorongatja az értékes papírt. Az oroszok bekanyarodnak. Russia továbbfut, Kazahsztán és Ukrajna pedig elkezd a bokorban keresgélni. A kis "szemetet" testvére és Japán menni meg. Trappolva érkeznek meg a helyszínre. Nagyot fékeznek és már futnak a másik irányba. A két fiú pedig kiabálva utánuk. Megkönnyebbülve fújja ki a levegőt. Vár egy kicsit. Senki, sehol. Kikászálódik a bokorból. Bőrét egy kicsit felsértette a sűrű növényzet, de nem találta vészesnek. Lefotózza a papírt, hogy biztos jól látszódjon, aztán belegyömöszöli a zsebébe. A többiek után ered.

Japán egy fa tetejére mászott fel. Mint egy fán ragadt kiscica remeg odafenn. ENSZ az aula ajtajából figyeli a történéseket. Észak Korea pedig duzzogva ül a három magas szláv között. Orosz int neki, mire odabattyog.

-A feladatot!-Nyújtja a kezét a fiúnak. Dél előveszi a papírt, de nem adja Russiának. Amilyen gyorsan csak tudja összetépi minél apróbb darabokra és szétszórja.-Te szemét!

-A papír hála ég lebomlik.-Von vállat Dél és senki sem moshatja le önelégült vigyorát. Az oroszok végül otthagyják a csapatot megkeresni leánytestvérüket, aki az egészet végigaludta az aulában.

-Nagyszerű a másik feladatot esélyünk se lesz megszerezni.-Morgolódik Észak Korea.

-Legalább felébredünk.-Ereszkedik le a lány ország a fáról.-Köszönjük a reggeli futtatót!-Leporolja magát.

Kilépni Tilos![Nyertes kihirdetve]Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt