Harmadik nap 2/2

84 11 0
                                    

Magyar a nagy bóklászásában visszatalált kicsiny kertészépületében. Ott megtalálta az emberiség legjobb unaloműzéséhez szükséges tárgyat. Egy focilabdát! Egyedül nem izgi ezért elment keresni egy csapatot.

Németék a reggeli után halálos unalomba kezdenek, amíg fel nem tűnik egy háromszínű ország, kezében egy focilabdával. Ausztria és Hollandia egy kicsit lelkesebben mondott egy játékra igent, mint Svájc és Németország. Egy kő segítségével kisorsolják a csapatokat, felállítanak egy ideiglenes pályát, messze az épülettől.

-Vigyázzatok ne mennyen a bozótosba!-Figyelmezteti a csapatot Magyar. Elkezdődik a játék. Egy olyan tíz perc múlva elkezd panaszkodni Svájc és Ausztria, hogy igazságtalan az elosztás. -Keresetek még egy játékost! És nem fogunk csak azért más csapatot osztani, mert mindketten lányok vagytok! -Mondja erre a háromszínű fiú.-Így is csak egy góllal vezetünk.-Teszi hozzá halkan.

-Rendben, keresek valakit, de ne hisztizzetek!-Indul meg Ausztria. Ameddig ő még egy ember után ered, Svájc mellé beáll Hollandia és folytatják a játékot. -Megjöttem!-Tér vissza a lány Kanadával, Romániával és az északiakkal. Nem mellesleg Madagaszkár és Litvánia is jött.

-Nem egy emberről volt szó?-Néz az összegyűltekre Németország.

-Ügyes voltam!-Húzza ki magát Ausztria. Újraosztják a csapatokat. Magyar és Románia egy csapatba kerültek, ezért is furcsállták, hogy egymást kigáncsolva és rugdosva veszik el egymástól a labdát.

-Állítsuk már ki az egyiket, így csak ők játszanak!-Szólal fel Norvégia.

-De úgy megint kevesebben leszünk!- Ellenkezik Svájc.

-Nem kell aggódni, én önként kiállok!-Emeli fel a kezét Németország. Egyenlőre Magyar állították ki. Morgott is rendesen e miatt. Ő hozta a labdát, mi az, hogy kiállítják?!

-Testvérem, te civil vagy?-Kérdezi a mellette ülő, teljesen kiizzadt Németországtól.

-Ugyan őrségről vannak közös rokonaink, de nem vagyok a testvéred.-Igazítja meg a "mindentudó" a szemüvegét.-Erről beszélni meg amúgy sem szabad.

-Tudom.-Mondja Magyar.-Szerinted ki lehet gyilkos?

-Hát...-Elgondolkodik.-...a szektásokról van annyi információm, hogy valamiről megismerik egymást, de őszintén nem tudom.--És ezért vagyok a világ legrosszabb nyomozója.-Teszi hozzá magában. Magyar meg a fejére csap. Lengyeltől lelopta a kitűzőt, azért Görög megbízott benne.

-Német, én tudom kicsoda az egyik szektás.-Mondja magabiztosan.

-Tényleg?-Csodálkozik Deutschland.

-Leloptam Lengyelről a kitűzőt.-Mutatja fel a kis tárgyat. Lehalkítja a hangját, hogy tényleg csak ők hallják.-Tegnap pedig Görög leszúrta Spanyolt. Segítenem kellet neki ne fogjon gyanút. Ki akartam szavazni, de Ame megelőzött Mexikóval.

-Ne gyere utánam a vécébe, de ez esetben támogatlak ebben az akcióban.-Bólogat Német.-Mexikónak is volt kitűzője.

-Akkor lehet van még egy szektásunk.-Elmélkedik Magyar.

-Megeshet.-Bólint rá Német. -Engem viszont hív a természet, ezért lelépek.-Kel fel a földről.

-Mennyek veled?-Kel fel Magyar is.-Nehogy elkapjon a vécés gyilkos.

-Magyar, Románia, csere!-Kiált fel Svédország az óráját nézve.

-Ne már!-Kiált fel Románia.-Most kezdem belemelegedni!-Teszi hozzá halkabban.

-Maradj csak!- Mondja Madagaszkár és elindul az épület felé.-Én lépek a mellékhelyiségbe. Addig játszatok!

Német, a lány után megy. A többiek pedig vállat vonnak. Max Magyar vs Románia meccset néznek. Addig is szusszannak egy kicsit. Így is történt, egy kis káromkodással megspékelve.

Német és Madagaszkár közben felkeresik a legközelebbi vécét. A lány elsőként elkísérte a fiút. Közben pedig még az ajtón keresztülkiabálva is beszéltek. Német meglepődik, amikor kinyílik az ajtó miközben kezet mos. Odakapja a tekintetét. Madagaszkár jött be és a kézmosó mellé támaszkodik.

-Ugye tudod, hogy ez a fiú mosdó?-Kérdezi a fiú.

-Persze.-Von vállat a lány.

-Na gyere, mielőtt itt találnak!-Utasítja a lányt. Nem gyanús neki egyáltalán, csak akkor kezd el kapiskálni valamit, amikor egy kéz kerül a szájára és valami kemény nyomódik a szíve felé a hátába.

-Remélem nem fognak.-Mondja feszülten a lány. Német térdre ereszkedik.-Bocs az ingedért! Nem tudom ki jön e belőle a festék.

-Hagyd csak!-Legyint a fiú és nekitámaszkodik a falnak.-Olyan ruhába kellett jönni, ami nem baj, ha koszos lesz!

-Oké, én lelépek!-Indul meg kifelé, de még visszafordul.-Kuss, hogy valaha is férfi mosdóba jártam!

Német megadóan felemeli a kezét. És becipzározza a száját. Madagaszkár pedig elvégzi a dolgát. Közben kitalálja hogyan fogja elszínészkedni ártatlanságát. Idegesen megy vissza a többiekhez.

-Visszajött már Német?-Kérdezi a focipályán kívül pihenőktől.

-Még nem.-Mondják páran.

-Talán fosik!-Kiált ki a pályáról Románia, ami következtében Magyar kigáncsolja. Hirtelen a pálya széléről egy sípszó hallatszik. Mindenki odanéz.

-Sárga lap mindkettőnek!-Emel fel egy sárga lapot ENSZ.-Csánya beszéd és szabálytalanság!

-UN, maga mit keres itt?-Kérdezi Kanada.

-Nehéz nem hallani titeket.-Felel a férfi.-Látom megtaláltátok a focilabdát.

-Igen, csak, ha Románia és Magyar egyszerre van a pályán nem lehet tőlük játszani.-Panaszkodik Hollandia.

-Akkor megkérném őket, hogy engedjék a többieket is játszani!-Egy térfélcsere után, már a két fiú feloldódott és nem akarták megölni egymást. Annyira...

A nap végére teljesen kifáradtak. Valakik -mint például a lányok- már előbb kiszálltak és lelkesen kezdtek el beszélgetni. Ahogy a nap már a dobok mögé bújik, mindenki szétszéled. Sokan a nagy sportolás után a fürdő előtt sorakozva várnak a sorukra. Az orosz csapat vesztett egy tagot, de cserébe lett egy ultra-hiper-szuper, arany kitűzőjük. Ők azonban nem így gondolják. Megfogadták, hogy soha többé nem válnak ketté. Belarussia pedig végre kipihente magát. Török körbejárt pár boldogító kitűzővel. A vacsorából pedig sokan hiányolják a sót. Mintha csak sulis kaját ennének.

-Figyelem!-Áll fel Észak-Korea a vacsora közben.-Feltennék egy találós kérdést. Aki akar válaszol, aki nem, nem.-Itt megköszörüli a torkát.

,,Éjjel nappal meg nem áll, mégis egy helyben áll."

-Ez könnyű!-Kiált Magyar.-Óra!

Erre az ázsiai csapat teljesen lesokkol. Japán sírógörcsél a gyomrában kezd el fel-alá futkorázni. Dél-Korea csak bekönnyezik tudatlansága fájdalma miatt. North-Korea mély levegőt vesz.

-Köszönöm!-És visszaül. Ebben a pillanatban legszívesebben robbantgatna. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy Ukrajna odajön hozzájuk.

-Ha nem tudtok egy ilyen egyszerű rejtvényt megfejteni, minek kell nektek feladat?-Cukkolja őket ártatlan tekintettel. Észak-Korea aszt hitte ott folytja meg, de Dél megelőzte.

-Mert sokkal jobb egy életet adni egy kitűzőért?-Cukkolja most ő a két színű országot, aki erre visszaoldalog testvérei társaságába. Ezután mindenki nyugovóra tér.

Kilépni Tilos![Nyertes kihirdetve]Where stories live. Discover now