Második nap

112 15 1
                                    

Mindenki kürtszóra ébred. Nagyokat ásítanak. Szép lassan elkászálódnak az aulába. Mindenki odagyűlik. Sokak ásítoznak, tekergetik a nyakukat. Talán figyelmük is lankad és tán el is felejtik mit játszanak. A reggeli kiosztva, és a szemfülesebbek már észrevették a hiányzó alakokat.

-Tegnap rögtön két ország is eltávozott tőlünk. Így már csak 28-an maradtatok.-Erősíti meg gyanújukat ENSZ.-Ideje, hogy kiszavazzunk valakit. Van valakinek gyanúja?

-Magyarország és Madagaszkár gyanús.-Jegyzi meg Svédország.-Mindketten ketten indultak meg azokkal, akik most halottak.-Sokan hümmögnek reggelivel a szájukban.

-Rendben.-Mondja a bíró.-Még valaki?-Mindenki megrázza a fejét.-Gondolkodjatok amég reggeliztek.-Mindenki magába néz. Sokan nem is tudták, hogy Lengyel kiesett. Szemükkel cikáznak a két ország között. Utoljára Belarussia fejezi be a müzli evését.-Ki szavaz Magyar ellen?-10 ország jelezte bizalmatlanságát.-Ki Madagaszkár ellen?-20 ország emelte magasra a kezét.-Madagaszkár, halljuk a védőbeszédedet.

-Én csak bementem Egyiptommal a lányvécébe, hogy elvégezzem a dolgomat. A fülkébe voltam, mikor furcsa hangokat hallottam. Kérdezgettem, hogy mi van. Sietem végezni. Aztán amikor kimentem ott volt rajta a lila vágás. Ezért gyorsan elfutottam.- Mondja nyugodtan a fedőtörténetét.

-Hallottál lépéshangokat?-Kérdezi Német. Madagaszkár megrázza a fejét.-Ez kicsit abszurd.

-El voltam foglalva a dolgommal!-Ellenkezik a lány. Ez sokakat meggyőzött.

-Magyarnak az alibije?-Tereli a témát Kanada.

-A kertről kell gondoskodjak és ha valaki a hátamba akar szúrni valami éleset megvédem magam!-Zárja rövidre a fiú. Sokan meglepődnek a történetre.

-Attól még megöltél valakit.-Belarussia segítségkérőn néz testvéreire, hogy támogassák.

-Egy olyant, aki a ti életetekre is törhetett volna, de lényegében civil vagyok, úgyhogy az én célom is élve kijutni.-Védekezik Magyar.

-Ez szabályos?-Hitetlenkedik Románia.

-Védőbeszédben igen.-Bólint rá EU.

-Honnan tudjuk, hogy nem Lengyelország volt a kertész?-Vonja kérdőre Olaszország. Erre szerencsétlen fiú megvonja a vállát. Nem tudja már mit mondjon.

-Mert hisztek nekem?-Próbálja menteni a menthetőt.-Ennyi erőből Románia és Spanyol is benne van a pakliba. Ők megölhették Egyiptomot, amikor Madagaszkár végezte a dolgát.

Evvel a mondattal kitört egy fél órás vita. Mindenki gyanúsít mindenkit. A bírák meg hagyják őket. Miként lecsillapodnak a kedélyek ismét szavazásra kerül a sor. Az országok végül nem szavaznak ki senkit.

Ezután mindenki indul a dolgára. Az oroszok pedig a parafatáblát kezdik el szemügyre venni. Kikerült két feladat. Ukrajna kapzsin dörzsöli össze tenyereit. Elolvassák a feladatok leírását és kiválasztják a nekik tetszőt. Megindulnak a dzsumbujnak. Az egész délelőtt elment avval, hogy megkeressék a dobozt. Aztán kiderült, kulcs is kell. Ebéd közben még egyszer átfutják a feladatot. Kilogikázzák a lehetséges helyeket és megindulnak oda.

Keresik fákon, vécében végül egy kanapé belső részébe találják meg. Belarussia kapta a megtisztelést, hogy kinyissa. Találnak benne egy elemlámpát és egy elsősegély csomagot. Nem bánták meg, hogy evvel töltötték az egész napjukat. Eléggé el is fáradtak. Fehéroroszország ragaszkodott hozzá, hogy vacsora után elmehessen fürdeni. A fiúk pedig fogadtak ki bírja tovább. Szerencsétlen lány már most rosszul van.

Kilépni Tilos![Nyertes kihirdetve]Where stories live. Discover now