<<32>>

2.2K 163 79
                                    

Tekrar çöktüm daha demin kalktığım yere.Sanırım artık dayanamamak böyle bir şeydi,kaldıramamak omuzlarında birikenleri...

Babamın öldüğünü öğrendiğimde sol tarafım değil adeta bütün vücudum acımaya başlamıştı,hayatta unutamadığım tek acıydı.Şimdi ise yere çökmüş dakikalarca ağlarken hissettiğim başka bir şey değildi,bu acıyı tanıyordum.

Yerimden kalktım,elimi yüzümü yıkayıp odama çıktım,üstüme rastgele bir şeyler alarak giyindim.Gitarımı bir kılıfa koydum ve aynada ki acınası görünümüme bakıp bir tepki vermeden dışarı çıktım.

Motoruma binip sürmeye başladım sakince,göz yaşlarım durmaksızın akarken yanaklarımdan,yavaşladım.Az sonra geldiğimde rastgele bir yere bıraktım motoru.

Ormanın içinden aşağı doğru inen yola yürüdüm,engebeli yolu bitirdiğimde muazzam görüntüsü ile karşılaştım gölün.Babam ile yaptığımız salıncağı görmem her şeye rağmen hafifçe gülümsetmişti beni.

Gitarı ağaca yaslayıp ayakkabılarımı çıkarttım,ardından gitarıda kılıfından çıkarıp gölün üstündeki babam ile yaptığımız salıncağa oturdum.Onu buraya getirmiştim,hak etmişmiydi?

Hayır.

Kafamı iki yana sallayıp gözlerimi kapattım, aklıma ilk gelen şarkı keşfedilmesini hem istediğim hem de istemediğim bir grup olan Kendimden Hallice'nin,Soğuk Şarap şarkısıydı.

Gözlerimle istemsizce etrafı tarayıp,çıplak ayaklarımla göle vurdum.Gitarın tellerine ellerimi yerleştirip her seferinde bana adeta huzur veren sesini işittiğimde azda olsa iyi olduğumu hissediyordum.Müzik tedavi edici bir zevkti benim için.Ruhumu tatmin edebilen tek şeydi.

Soğukta içtiğim soğuk şarabı
Bu gece koynumda olmalıydı
Hem suçlu hem suçsuz
Bozuk şarap gibi kanımda tadı

Seni zaten sevmiyordum... Kafamın içindeyken sesi devam ettim şarkıya.

Biz zaten çok sarhoşuz
Öleceğimiz kadar ölmüşüz
Üzgünsündür ya da kahrolmuş
Üstünkörü ya da mahvolmuş

Senin için göz yaşı akıtacak kadar değerli değilsin benim için...

Önümde ki eşsiz güzelliğe rağmen gözlerimi kapattım sım sıkı.Müziğin bile iyileştiremeyeceği yaralı bir ruhum vardı belki de.Yine de devam ettim,etmem gerekirdi değil mi?

Şehrime inmiş yine ay ışığın
Acılar geçmez yalnızca alışırız
Biraz soğuk yanında baş ağrısı
Yan yana olsak belki de başarırız

Yan yana olsak bile başaramazdık biz.

Gide gele yollarda
Unutamam aslında
Yine kadehini doldursam soğuk şarapla

Seni artık istemiyorum...

Sesimi biraz daha yükselttim şarkı için gözlerim hala kapalıyken.

Gide gele yollarda
Unutamam aslında
Yine kadehini doldursam soğuk şarapla

Daha fazla içimden gelmiyordu söylemek.Gitarı tekrar ağaca yaslayıp köprüye oturdum.Buradan da ayaklarım suya değiyordu.Ayaklarımı ileri geri sallarken telefonumun çalması ile cebime baktım.

Nazlı arıyordu.

"Efendim."

"Neredesin?Eve geldik yoksun."

"Dışarıdayım."

"Biz gidelim mi eve gelecek misin?"

Cevap veremeden Uzayın sesini duydum.

Belki Bir gün (gxg)Where stories live. Discover now