12

447 6 0
                                    

-06/07/2019- Barcelona, Spanje.
"Vamos a la playa, oh-oh-oho!" Zong Youri. Vandaag ging Frenkie zijn contract bij zijn droomclub tekenen. Mikky, Sien, Sander, Youri, papa John, opa Jan en Frenkie zaten in het vliegtuig op weg naar de Catalaanse hoofdstad. Matthijs was niet mee, maar Sien miste hem wel al.
"Your, we gaan niet naar het strand." Grijnsde Frenkie. Mikky moest lachen.
"Wij wel." Vond Sien en wees naar zichzelf en Youri. "Hadden we al afgesproken, toch Your?" Youri knikte overtuigend. Natuurlijk gingen ze naar het strand.
Sander riep lachend dat hij ook mee ging. John en Jan stemde met de drie jongvolwassen in. Mikky keek naar Frenkie.
"Dan gaan jullie maar." Zuchtte Mikky sarcastisch. "Wij gaan waarschijnlijk niet mee." Mikky wees naar zichzelf en haar vriend.
Sien moest lachen om het verontwaardigde gezicht van haar beste vriend. Frenkie was het niet eens geweest met zijn vriendin.
"Wie zegt dat ik niet naar het strand ga?"
"Ik, want anders moeten we alleen maar foto's maken." Zuchtte Mikky.
Frenkie vond dat Mikky daar een punt had en iedereen moest lachen om de twee. Ze waren zo leuk samen, altijd al geweest trouwens.

-

"Sien, kom je er nou in?" Youri en Sander waren al helemaal ver in het water en riepen de beste vriendin van Frenkie.
Sien lachte sarcastisch, het was koud en ze moest nog wennen aan de temperatuur van het zeewater. Ze vond dat Youri en Sander een beetje ongeduldig waren.
Youri en Sander kwamen dreigend op Sien aflopen en zodra ze bij haar waren tilden ze haar op.
"Youri en Sander, nee!" Riep Sien verontwaardigt. De twee jongens lachten hardop en twijfelde niet lang, of ze Sien in het water moesten gooien.
Sien kwam proestend boven water. "Doe dat nooit meer, ik dacht dat ik doodging." Hijgde ze.
Youri haalde onverschillig zijn schouder op. "Maar dat ben je niet."
Sien vond dat Youri geluk had dat ze nog niet dood was, want anders had hij ruzie gehad met wat mensen.
Sander moest lachen. "Wie? Ik tel alleen Matthijs."
Sien begon met namen opnoemen van iedereen waarmee Sander en Youri dan ruzie hadden gehad. Van haar moeder tot Trudi, van haar schoonvader tot Frenkie en van Matthijs tot Annick. Iedereen waar Sien veel om gaf en waarvan zij wist dat ze voor haar door het vuur zouden gaan noemde ze op.
Youri vond dat dat er genoeg waren om Sien niet dood te laten gaan en Sander stemde daar mee in.

-

Na de lunch begaf de groep zich richting de Fanshop van CampNou. Daar zou Frenkie zijn contract tekenen en daarna zouden ze een rondleiding door het stadion krijgen. Vanmorgen had Frenkie de medische keuring gehad en daar was hij helemaal perfect doorheen gekomen. Wat Frenkie niet wist, was dat er zo meteen ook een filmpje werd afgespeeld, van mensen die hem succes wenste bij Barcelona. Sien had er ook eentje opgenomen voor hem. Sien en Mikky waren beide benieuwd hoe hij erop ging reageren.

Eerst had Frenkie wat dingetjes met shirts bedrukken en dat soort dingen, toen liepen ze verder naar de hal waar het filmpje werd afgespeeld.

"Hey lieve Frenk, ik ben super trots op jou dat je bij Barcelona gaat spelen. Sinds dat ik bij jou in groep 3/4 kwam heb je het al over deze club en ik hoop dan ook dat je het hier enorm naar je zin gaat hebben. Ik ga je missen, liefs Sien!"
Siens filmpje werd afgespeeld en Frenkie keek even snel naar haar. Sien kon een glimlach niet onderdrukken, wat was ze trots op haar beste vriend.

"Dat was lief Sientje." Alle filmpjes waren afgespeeld en Frenkie was naar hun toegelopen. Iedereen die er was had één voor één een knuffel van Frenkie gekregen. Aangezien Sien ietsjes naar achter stond, kreeg ze als laatste een knuffel, maar Sien vond dat niet erg.
"Weet ik." Grijnsde Sien.
"Nou zeg, beetje minder ego mag ook wel." Zuchtte Frenkie sarcastisch. Sien had niet zo'n grote ego en hij wist dat ze wel tegen deze grap kon. Sien moest lachen en ze moesten verder met de dag. Nu kwamen ze aan bij de plek waar Frenkie moest gaan tekenen. Sien en Mikky zaten naast elkaar op de eerste rij en keken hoe Frenkie tekende. Mikky straalde van trots, Sien was ook heel erg trots op haar beste vriend.

Mikky en Frenkie moesten samen op de foto voor de pers. Niemand keek verbaast op toen de twee elkaar een kus gaven en iedereen ging dus ook gewoon door met foto's maken.

Toen vond de pers dan Sien ze eventjes te woord moest staan. Sien had eigenlijk willen weigeren, maar ze had geen zin om slecht in het nieuws te komen.
"Hoi Sien, wat vind je van vandaag?" De eerste vraag werd gesteld.
"Ja, echt heel leuk. Ik ben enorm trots op Frenkie en ik hoop dat hij het hier erg naar zijn zin gaat hebben. Het is in elk geval een mooie club." Antwoordde Sien.
"Had je het leuk gevonden als Matthijs ook naar Barcelona was gegaan?" Sien keek moeilijk en wist niet zo goed wat ze moest antwoordden.
"Ik had het heel erg leuk gevonden, maar ik geloof dat Mino niet hele goede relaties met deze club heeft. Maar Italië is ook een heel leuk land, en die taal kan ik ook al." Was Siens antwoord. Ze besloot om zo snel mogelijk Matthijs even te bellen om mee te delen welk antwoord ze had gegeven. Ze wilde namelijk dat Matthijs wist wat ze tegen de media zei over hem.
"Hebben jullie al een huis gevonden en een datum dat Matthijs zijn contract gaat tekenen?"
Sien schudde haar hoofd. "Nee, beide niet, maar morgen gaan we naar Italië een huis uitzoeken, ergens daarna binnen een paar weken tekent Matt dan zijn contract." Sien wist dat ze dit mocht vertellen, dat had ze gister namelijk al aan Matthijs gevraagd, en hij had het weer aan zijn zakenwaarnemer gevraagd.

-

"Frenkie de Jong, Frenkie, Frenkie, Frenkie de Jong!" De naam van Siens beste vriend galmde door het stadion. Frenkie zwaaide even naar iedereen en kreeg toen een bal van iemand. Sien en de rest van de groep keken naar hem.
"Ik ga hem wel missen hoor." Opa Jan keek naar Sien en daarna weer naar zijn kleinzoon.
"Ik ook, opa." Grinnikte Sien.
"Gaat jouw vriendje nog weg?"
Sien knikte. "Ja, Italië."
"Italië is ook een mooi land, maar ik had het voor Frenkie leuk gevonden als Matthijs bij hem in het team was gekomen." Vond Jan.
Sien knikte. Ze vond dat Matthijs zijn hart moest volgen en dat ze geloofde dat hij dat nu ook had gedaan en ze was enorm trots op hem.

VoltrefferOù les histoires vivent. Découvrez maintenant