06

499 10 1
                                    

-14/05/2019- Amsterdam, Nederland.
Sien lag bij Matthijs op de bank en, zoals ze wel vaker deed, zocht ze op Matthijs' naam. Meestal stonden er goede verslagen over haar vriend, maar de laatste tijd ging het alleen maar over transfers. Matthijs was er nog niet over begonnen met Sien erbij, maar Sien wist ook niet zo goed of Matthijs nu wilde blijven of weg wilde.

Frenkie wel, hij zou een transfer maken naar FC Barcelona deze zomer en Mikky ging natuurlijk mee. Van hem was al bekend dat hij weg zou gaan en kon zich nu focussen op woensdag, de kampioenswedstrijd tegen de graafschap. Donderdag zou de huldiging zijn, want Ajax was al officieus kampioen door de nederlaag van PSV in de wedstrijd tegen AZ, op dezelfde avond als dat Ajax met vier-een won van FC Utrecht.

In februari had Frenkie al bij Barcelona getekend en zijn contract zou in gaan op 1 juli deze zomer. Sien zou mee gaan naar de presentatie en Sien ging Frenkie en zijn vriendin helpen met het inrichten van hun huis in Barcelona. Dat was iets waar Sien enorm veel zin in had. Ze had samen met Frenkie en Mikky al helemaal moodboards gemaakt en als. Frenkie en Mikky vonden het heel erg gezellig en leuk dat Sien hen wilde helpen.

-

"Hoi schat, waarom ruik ik niet de lekkere geur van pasta pesto?" Matthijs kwam thuis uit training en zodra hij in de woonkamer kwam, kreeg hij het antwoord op zijn vraag. Sien zou eigenlijk het eten klaar hebben als Matthijs thuiskwam, maar Sien lag op de bank te slapen. Matthijs glimlachte, gaf Sien een kus en ging gewoon bij haar liggen. Dat eten kwam echt wel, desnoods bestelde ze om tien uur nog sushi.

Sien had zelf niet door dat ze in slaap was gevallen, maar toen ze wakker werd omdat ze zich niet kon omdraaien, vroeg ze zich wel af wanneer ze in slaap was gevallen en hoe lang Matthijs al bij haar lag. Maar voorlopig was dat een geheim voor de Brabantse, want Matthijs was ook in slaap gevallen. Sien glimlachte en ging gewoon weer liggen.

-

"Hey schatje, lekker geslapen?" Sien was weer wakker geworden, dit keer omdat de grip van Matthijs was verslapt en ze Matthijs' maag hoorde knorren.
Sien gaapte een keer diep en knikte. "Jij ook?"
Matthijs moest lachen en antwoordde van wel.
"Hoe laat is het eigenlijk?" Vroeg Sien terwijl ze probeerde op haar horloge te kijken, maar Matthijs had eerder zijn telefoon ergens vandaan gevist.
"Tien voor tien." Zei die. "Heb je nog geen honger?" Matthijs' maag knorde weer en Sien moest lachen.
"Nee, maar jij wel." Stelde ze vast.
Matthijs knikte lachend en stelde voor om sushi te bestellen. Sien stemde daar mee in.

-

"En of ik dit op kan." De sushi was bezorgd en Sien vroeg zich af of Matthijs alles op kon wat er op tafel stond. Sien zelf had een schaal besteld, dat waren ongeveer tien sushi's. Moet je na gaan hoeveel sushirolletjes Matthijs had als hij drie schalen had besteld. De bezorger had ook gevraagd of ze met zijn vieren waren, waar Sien om had moeten lachen. Ze vertelde dat de ogen van haar vriend soms wat groter dan zijn maag waren en dat hij het waarschijnlijk niet op kreeg.
"Oké, als jij het zegt." Sien haalde onverschillig haar schouders op. "Maar dan moet je niet bij mij aankloppen als je iets over hebt."
Matthijs vond dat niet nodig en begon gewoon met eten.

Sien kreeg gelijk. Matthijs zat na een schaal al vol. Misschien hielp het ook niet dat hij alles naar binnen schransde, want Sien was op de helft, maar hij had in ieder geval nu al een volle maag.
"Tja, wat gaan we met die twee schalen sushi doen, schat." Grinnikte Sien.
"Naar Noenoe." Grinnikte Matthijs.
"Wouter ligt allang te slapen, het is al elf uur." Opperde Sien. Wouter werd vaak Noenoe genoemd, naar de stofzuiger van de Teletubbies, omdat hij alle restjes op at.
"Hè, verdorie." Grinnikte Matthijs. "Gft dan maar."

-

"Matt?" Sien lag in bed, Matthijs stond aan de andere kant van de slaapkamer zich uit te kleden.
"Ja schatje?"
Matthijs kwam naar Sien toe lopen en had nu alleen nog maar een onderbroek aan. Sien was even afgeleid, maar herpakte zich snel.
"Ga je weg bij Ajax?" Sien had er de hele dag mee gelopen, eigenlijk al sinds dat Frenkie vertelde dat hij Ajax ging verlaten voor Barcelona.
Matthijs haalde zijn schouders op. "Er zijn wel veel aanbiedingen, maar de perfecte club heb ik nog niet gevonden."
"Zou je weg willen?"
Matthijs haalde weer zijn schouders op. "Als jij mee gaat, ja."
"Ook als ik niet mee ga?" Sien keek vragend naar Matthijs.
"Nou ja, liever niet." Was Matthijs eerlijke antwoord. "Wil je mee?"
Sien had deze vraag verwacht en had er ook al over nagedacht. Natuurlijk wilde ze mee. Ze had bedacht dat ze met school zou kunnen regelen dat ze haar hele studie online zou gaan doen. Sien had zich voor volgend jaar namelijk ingeschreven voor de studie rechten.
"Ja." Knikte Sien. "Maar dan moet school wel mee werken en anders ga ik lekker naar de universiteit die het dichtst bij die stad ligt."
Matthijs kroop dicht bij Sien in bed. "Ik zou het fijn vinden als je mee ging." Fluisterde hij in Siens oor.
"Wel een warm land." Eiste Sien vlak voor ze in slaap viel.

-15/05/2019- Amsterdam, Nederland.
"Gaat Matthijs nog weg?" Sien was samen met Annick gaan lunchen. Sien keek drie seconden raar naar de hockeyster maar bedacht zich dat het over een mogelijke transfer ging.
Sien haalde haar schouders op. "We hebben het er gisteravond nog wel over gehad. Er is nog niets concreets." Vertelde ze.
"Ga je met hem mee?" Vroeg Annick nieuwsgierig.
"We hebben gister afgesproken van wel." Glimlachte Sien.
"Nou, dan moet ik niet alleen Mik missen, maar ook jou." Zei Annick met een pruillip. "Maar bij Mik kan ik spontaan langskomen, bij jou moet Matthijs erop voorbereid zijn."
"Van mij mag jij best spontaan langskomen, ik weet niet of Matthijs daar helemaal gelukkig van wordt, nee." Grinnikte Sien.

"Wat zou je ervan vinden als er ineens op het nieuws kwam dat Matthijs een deal zou hebben?" Annick keek op van haar telefoon.
Sien keek geschrokken. "Je gaat nu niet zeggen dat he-"
"Nee, nee, sorry als je dat dacht." Zei Annick geschrokken. "Maar ik bedacht me dat gewoon."
"Tja, ik denk dat ik zo zou reageren als ik net deed." Lachte Sien het weg.

VoltrefferWhere stories live. Discover now