13

493 7 1
                                    

-07/07/2019- Turijn, Italië.
"Sien, schat, heb jij mijn pet gezien?" Matthijs en Sien waren hun tassen aan het inpakken, want ze zouden een paar daagjes naar Turijn gaan. Matthijs had voor Juventus gekozen en dus gingen ze verhuizen naar de Italiaanse stad.
"Hier." Sien toverde Matthijs' lievelingspet onder een stapel kleding vandaan. "Ruim je zooi eens op schatje."
"Je bent de beste." Vond Matthijs. Hij negeerde de opmerking dat hij zijn zooi moest opruimen, hij wist dat Sien dat op een gegeven moment zo zat was, dat ze het zelf opruimde.
Sien grinnikte en pakte wat shirts en jurkjes uit de kast. Één broek was genoeg, dus ze had gekozen voor een simpele spijkerbroek. Die van de H&M zat het allerlekkerst en dus had ze die dan ook zo vaak mogelijk aan. Ook pakte ze een exclusief shirt van Mikky's kledinglijn. Mikky had aan Sien een proefje gegeven en hij zat heerlijk. Ze had Sien toestemming gegeven om hem te dragen als er pers bij was, maar dat had Sien voor de zekerheid gevraagd. Of er pers bij was, wist Sien namelijk niet zeker.

"Echt, waarom nemen vrouwen zo veel mee?" Matthijs grinnikte toen hij Sien zag met een overvolle rugtas.
"Acht Matt, hou toch op." Grinnikte Sien en drukte een kus op zijn lippen. "Kijk, dat helpt."
Matthijs moest lachen om de actie van Sien. Door dit soort kleine dingetjes hield hij van haar. Natuurlijk waren er nog veel meer redenen dat Matthijs van Sien hield, maar dit was er een van.

"Schat, help eens." Sien probeerde haar rugtas in een van de vakjes in het vliegtuig te proppen, maar het lukte niet helemaal. Sien was, één, veel te klein en twee, ze was niet sterk genoeg. Matthijs was dertig centimeter groter dan zijn vriendin en dus hielp hij haar, waar het maar kon.
"Tja, dan moet je ook maar niet zo veel meenemen." Grinnikte Mino. Hij was ook mee om bij alles rondom Matthijs' overstap te regelen. Ook bij het uitzoeken van een huis, wat het stel vandaag ging doen, kwam Mino om te helpen.
Sien keek Mino quasi-verontwaardigt aan. "Kan ik er wat aan doen dat ik een vrouw ben?" Grinnikte ze.
Mino was het eens met Sien dat ze daar niet zo veel aan kon doen.

De vlucht naar Turijn verliep spoedig. Er was geen turbulentie, althans, Sien had het niet gemerkt, want ze was op Matthijs' schouder in slaap gevallen. Ze kwamen aan in de Italiaanse stad, waar ze uitbundig werden begroet door de burgemeester van Turijn. Sien vond dat ze nogal veel heisa maakte om haar en haar vriendje, ze waren toch ook gewoon mensen met een velletje over hun neus? Sien hoopte dat ze vandaag en morgen nog wel in alle rust huizen konden bekijken.

-

"Dit is het eerste huis waaruit jullie kunnen kiezen." De makelaar was gelukkig Nederlands en verkocht normaal vakantiehuizen aan Nederlandse eigenaren, die hij dan verhuurde als de eigenaren er niet waren.
Sien en Matthijs liepen de gang in. Het was niet een enorm huis, alles wat je nodig had met zijn tweeën zat erin. Het was een appartement in het centrum van Turijn, waar Matthijs bijna zijn hoofd stootte. Verder was de woonkamer wel lekker ruim en was er zelfs ruimte voor een kookeiland, iets wat Sien heel erg graag wilde. Het uitzicht was vooral andere appartementen. Wel was het leuk dat het echt in het oude stadscentrum was en dus alle appartementen er gezellig en oud uitzagen. Ze waren allemaal wel goed onderhouden en zagen er dan ook nog mooi uit.

Het tweede huis was een iets hoger appartement, met een iets groter balkon dan de eerste. Het hele appartement was dan ook groter en er waren twee slaapkamers in plaats van eentje, zoals bij het vorige appartement. Dit appartement lag meer in een nieuwbouwwijk, maar er was veel meer groen. Om de hoek lag een parkje waar ze lekker konden wandelen. Sien bedacht dat ze Matthijs ging proberen over te halen om een puppy te nemen.

Het derde appartement was weer groter en had een zwembad op het dakterras. Dat was een van de eisen van Matthijs, dus Matthijs was meteen enthousiast. Matthijs vond namelijk dat in Italië het erg warm kon zijn en hij dus verkoeling moest zoeken in het zwembad, iets wat Sien overigens ook niet erg vond. De woonkeuken was enorm en daaraan grensde ook nog eens een groot balkon. De twee slaapkamers die er waren, waren ook best ruim en de badkamer, het toilet en de opbergruimte waren ook best ruim.

Toen kwam er een rijtjeshuis, met een enorme tuin, iets verder van de het centrum af. Iets wat Sien op zich ook niet erg vond, aangezien het centrum van Turijn best druk was. In de tuin kon makkelijk een zwembad, wat er dan ook al in zat. In Italië was het ook gebruikelijker dan in Nederland om een zwembad in je tuin te hebben. De woonkamer en keuken waren net zo groot als die van het derde appartement, maar dan was daarboven nog een verdieping met twee slaapkamers en een badkamer en daarboven een zoldertje, waar ook nog een kamer gemaakt kon worden.

Het laatste was ook een huis, een vrijstaande met een grote tuin. De tuin gaf uitzicht op Turijn en er lag een wijngaard voor. Vanuit het zwembad kon je Turijn én het sportcomplex van Juventus zien. Sien moest lachen. Stel je voor dat ze met een verrekijker haar vriend kon bespieden tijdens zijn training. Matthijs vond dat ze dan toch maar niet moest doen en Sien was het eigenlijk wel met hem eens.

"En hoeveel duurder is deze vergeleken met die anderen?" Vroeg Matthijs aan de makelaar, die zich had voorgesteld als Hans.
"Niet zo veel, eigenlijk maar vijfduizend euro met de vorige en vijftigduizend met die eerste." Siens mond viel open. Dat bedrag konden ze makkelijk uit de hypotheek halen. Matthijs was ook verbaast dat dit niet zo heel veel duurder was dan een appartementje in het oude centrum van Turijn, waar hij bijna zijn hoofd stootte.
"Maar dan waren die andere appartementjes ook best duur." Vond Mino.
Hans knikte. "Ja, maar ze liggen allemaal tussen de prijsklasse die jullie hadden aangegeven."

Matthijs grinnikte. Hij had gezien met hoeveel bewondering Sien naar dit huis had gekeken. Zelf vond Matthijs het ook echt heel mooi. Het hek voor het huis was goed beveiligd met camera's en een alarmsysteem. De oprit was kiezeltjes met een houten vlonder voor de voordeur. Als je binnen in de gang kwam, zag je drie deuren en een trap. De eerste deur was een plek voor het toilet, de tweede was naar de woonkamer en de derde was een deur naar de trap van de kelder.

De trap liep naar boven, waar er drie slaapkamers en een badkamer waren. De badkamer moest er nog worden ingezet, net als het toilet en eigenlijk alles in dit huis, maar Sien vond dat niet erg. Ze wilde toch geen toilet boven en nu kon ze dat nog zelf bepalen ook. De slaapkamers waren lekker ruim en de master bedroom, de grootste kamer dus, had nog een balkon. Matthijs was helemaal blij toen hij ontdekte dat je vanaf daar makkelijk het zwembad in kon springen. Sien had al helemaal ideeën over de inrichting en had Matthijs dan ook gevraagd om zich niet te veel er mee te bemoeien, wat Matthijs helemaal prima vond. Hij had toch geen smaak, dat had Annick hem wel duidelijk gemaakt bij het inrichten van hun appartement in Amsterdam.

Dan konden ze nog een verdieping op, waar weer twee enorme kamers waren. Sien had besloten dat in de ene kamer hun inloopkast kwam en in de andere kamer mocht Matthijs zijn mancave maken, die mocht hij helemaal zelf inrichten, maar Sien had er wel wat eisen aan gesteld. Zo moesten al zijn prijzen er staan en al zijn shirts die hij ooit had geruild daar hangen. Matthijs vond het ook helemaal prima dat hij die wel naar zijn eigen smaak mocht inrichten.

Dan hadden ze nog een opbergruimte boven, waar je met een vlizotrap naar boven kon. Het was er krap, maar er kon genoeg in. Alle spullen die ze wel mee moesten nemen, maar niet wisten waar ze die moesten laten, konden daar.

Dan had je aan het einde van de oprit een garage, waardoor je naar de tuin kon aan de achterkant en je kon ook naar de bijkeuken, waar Sien haar wasmachine en droger wilde hebben. Ook mochten al Matthijs' en Siens schoenen daar staan. De tuin was groot, er was een terras, waar ze een grote tafel konden neer zetten en een groot stuk gras, waar Matthijs graag een officieel doel wilde hebben. Sien vond dat geen probleem, het kon toch makkelijk.

Dan had je ook nog een deel van de tuin waar het zwembad was. Aan de ene kant van het zwembad was weer een houten vlonder en aan de andere kant was gras. Het uitzicht was prachtig, want het lag halverwege een berg. Het huis lag ook naast een wijnboerderij van Nederlandse eigenaren, die een avontuur aan waren gegaan, hier in het prachtige Italië. Iets wat Sien ze niet had nagedaan. Ook al was alles in Nederland achterlaten voor de liefde iets vergelijkbaars.

"Weten jullie het?" Vroeg Hans.
Matthijs knikte en Sien straalde. "Deze wordt het."

Voltrefferजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें