07

452 8 0
                                    

-15/05/2019- Abcoude, Nederland.
Sien zat bij haar schoonouders op de bank. Vanavond zou in de Vijverberg de kampioenswedstrijd worden gespeeld en Sien zou met haar schoonfamilie Matthijs opwachten in de Arena. Eigenlijk het hele team maar zij waren er voor Matthijs. Sien was er natuurlijk ook voor haar beste vriend, Frenkie.

Fleur was nog bezig met haar huiswerk, want dat moest ook gewoon gebeuren. Het was namelijk woensdag, het einde van de middag. Fleur had tot vier uur les gehad en Sien was zelfs eerder dan haar schoonzusje bij het ouderlijk huis van Matthijs. Vivian had Sien net zo hartelijk begroet als de eerste keer dat Sien bij hen was geweest.

-14/10/2018- Abcoude, Nederland.
"Sientje, mijn moeder vraagt of ik kom eten, heb je zin om mee te gaan?" Sien en Matthijs waren net aangekomen bij Matthijs' appartement op de Zuid-as. Ze waren een paar daagjes bij Sien geweest, omdat Siens vader de tiende jarig was geweest. Matthijs had het ontmoeten van Siens moeder enorm spannend gevonden en was dus ook blij dat hij Siens vader al had ontmoet, die ene zomer in Porto.
Sien keek moeilijk. "Maar wat nou als ze me niet zo goed ontvangen als mijn ouders jou ontvingen?"
Matthijs wuifde het weg. "Ze vinden je aardig, echt waar."
Sien zuchtte. "Maar Matt, ik vind het eng."
"Dat mag." Matthijs trok zijn vriendin in een knuffel. "Maar wil je wel?"
Sien knikte voorzichtig. Matthijs had haar familie al ontmoet, het kon toch niet zo zijn dat zij die van Matthijs pas voor het eerst bij een wedstrijd zou zien?
"Oké, dan app ik mama even dat ik ze aan iemand moet voorstellen."
Sien sprong op Matthijs' rug en keek mee met wat hij typte naar zijn moeder. Het was minder zorgvuldig als dat hij altijd naar haar appte, maar wat kon je ook verwachten. Hij kende zijn moeder al zijn hele leven.

-

"Hoi Thijs, kom binnen, wie heb je meegenomen?" Vivian gaf Matthijs een kus op zijn wang. Sien stapte naar voren, maar liet Matthijs hand niet los. Met haar andere hand wilde ze de hand van Matthijs moeder schudden, maar zij was haar voor. "Wacht, jij moet Sien zijn." Glimlachte ze. "Ik ben Vivian, moeder van Matthijs."
"Ik ben inderdaad Sien." Glimlachte de Brabantse naar haar schoonmoeder.
"Welkom, in de familie." Glimlachte Vivian. "Hij heeft je toch al wel gevraagd hoop ik voor die sukkel." Fluisterde Vivian in Siens oor terwijl Matthijs door liep naar de woonkamer.
Sien knikte. "Gelukkig wel. Maar een sukkel, dat is hij zeker."
Vivian moest lachen. "Tja, nou kom maar verder hoor."

Matthijs' vader stelde zich voor als Frank en Matthijs' broertje en zusje stelde zich voor als Wouter en Fleur. Sien wist van Matthijs al dat ze een tweeling waren. De familie de Ligt was enorm gezellig en Sien voelde zich meteen thuis. Sien had zich van tevoren afgevraagd of ze haar wel leuk vonden omdat Annick een veel leuker persoon is dan zij, maar na de ontvangst van haar schoonmoeder, was ze van die twijfels af geweest.

Sien had erg tegen deze ontmoeting opgezien, maar was nu wel blij dat ze mee was gegaan met Matthijs. Familie de Ligt was de leukste en liefste schoonfamilie die je je kon wensen, tenminste dat was Siens mening. Veel meer mensen konden daar trouwens niet over oordelen. Alleen Annick dan nog, maar dat was iets wat Sien wist en ze vond het dan ook echt niet erg. 

-15/05/2019- Abcoude, Nederland.
"Weet jij al of Matta weg gaat bij Ajax?" Wouter en Sien zaten FIFA te spelen. Sinds Sien had gewonnen van Frenkie wilde alle jongens wel tegen haar spelen.
Sien schudde haar hoofd en vertelde wat ze die middag ook aan Annick had verteld. Over dat ze het er gister wel over hadden gehad, maar dat er nog niets concreets, of eigenlijk, überhaupt niets was.
"Ha, lekker voor je!" Wouter sprong op. Hij had gescoord en het was nu één-één. De wedstrijd was nog niet eens op de helft dus Sien had nog alle tijd om te winnen.
Fleur schrok van haar tweelingbroertje waardoor Sien moest lachen.

"Sjonge, kan die vriend van jou een keer niet de bal afpakken als ik wil scoren?" De wedstrijd was bijna afgelopen en Sien stond met drie-één voor. Matthijs' poppetje in FIFA had net de bal van Cristiano Ronaldo afgepakt.
"Wout, het is ook jouw broer." Grinnikte Fleur.
"Ja ja." Bromde Wouter. Zij stem leek zo veel op die van Matthijs, dat Sien soms even dacht dat haar vriend er zat, maar dan keek ze opzij en zag ze het hoofd van haar schoonbroertje. Niet dat Wouter lelijk was, helemaal niet, maar Matthijs was anders dan hem en op een of andere manier leken ze niet echt op elkaar.
"Ach Wout, kan je nou niet tegen je verlies." Grijnsde Sien.
"Jawel." Bromde Wouter en Fleur moest lachen. "Sjonge, Fleur, hou je mond."
Sien en Fleur keken elkaar aan en moesten moeite doen om niet te lachen. Wouter zou dat niet helemaal leuk vinden. Sien hoopte maar dat Matthijs ietsjes vrolijker was dan zijn broertje vanavond.

-

"Wanneer komt Matthijs nou." Ongeduldig sprong Sien van haar ene naar haar andere been. Een voor een kwamen de spelers van Ajax vrolijk uit de bus. Frenkie had Sien al een knuffel gegeven en Sien had hem al gefeliciteerd. "Matt!" Riep ze niet veel later, toen ze haar vriend uit de bus zag stappen. Ze liep op hem af en hij op haar. "Waarom duurde het nou zo lang?"
"Sorry schatje, ik had een telefoontje van Mino, over een paar aanbiedingen." Fluisterde Matthijs in haar oor, want eigenlijk mocht Matthijs niet veel zeggen in het openbaar over transfers en zaken er omheen.
"Geeft niet, maar ik wilde je gewoon feliciteren."
"Dankjewel." Zei Matthijs en Sien drukte een kus op zijn lippen.
"Die heb ik!" Riep Fleur naar haar broer en schoonzus.
"Ach, Fleurtje, hou toch op." Grijnsde Matthijs.
"We hebben de dubbel!" Wouter sprong op Matthijs' rug.
"Nouja, jij hebt ze niet, je kan niet eens van je schoonzus winnen met FIFA, hoe moet je dan de dubbel winnen." Was Fleurs bijdehante reactie. Sien kende de familie de Ligt inmiddels wel en wist dat de drie het wel van elkaar konden hebben.
"Oké, Matt, jij en je teampie hebben dat weer goed voor elkaar." Vond Wouter en Matthijs stemde daar lachend mee in.
"Ik heb nu al zin in morgen." Opperde Fleur in Siens oor.

VoltrefferWhere stories live. Discover now