11

454 7 1
                                    

-12/06/2019- Amsterdam Nederland.
Sien en Mikky stonden voor de deur van Frenkie en Mikky's huis hun vriendjes op te wachten. Matthijs en Frenkie konden elk moment arriveren vanuit Zeist, waar Matthijs' auto stond.

De dag na de finale van de Nations-League waren Sien en Matthijs Porto ingegaan. Het was wel zo dat ze daar al een keer met zijn tweeën waren geweest, maar ze hadden nog lang niet alles gezien. De oude gebouwen in het oude centrum vond Sien indrukwekkend en de grote kathedraal was ook iets wat ze mooi vond. Glas in lood vond Sien enorm mooi, maar in haar eigen huis zou ze dat niet graag doen.

Maar waarvoor Sien en Mikky stonden te wachten op de twee voetballers, was de verjaardag van Frenkie, hij was vandaag tweeëntwintig geworden. Dat betekende ook dat Sien weer John om hulp had gevraagd voor een cadeautje. Sien had een aftershave voor Frenkie gekocht, John zei dat Frenkie die nooit in huis had, als Mikky er niet aan dacht, want Frenkie dacht er zelf helemaal niet aan.

Sien zag de auto van Mathijs parkeren op de parkeerplaats voor Frenkies huis. Dat betekende dat de twee mannen over een paar minuutjes boven zouden zijn. Sien en Mikky hadden het huis versierd, maar Sien was halverwege op de bank gaan zitten omdat ze niet meer kon. Mikky had bezorgd naar haar gekeken, maar Sien had gezegd dat het niets was.

"Happy birthday to you!" Sien en Mikky begonnen te zingen zodra Frenkie en Matthijs te zien waren. Frenkie lachte vrolijk naar hun, gaf Sien een knuffel en Mikky een kus. Matthijs gaf Mikky een knuffel en gaf Sien een kus. Sien had haar armen om Matthijs heen geslagen en wilde hem eigenlijk niet meer loslaten. Ze had nachten niet geslapen en was uiteindelijk bij haar moeder gestrand die haar even liet vertellen wat Sien er allemaal van vond. Alles tegen iemand aangooien, die er bijna helemaal buiten stond, was iets wat Sien had geholpen. Ze was iets rustiger geweest, maar toen ze vanmorgen weer terug naar Amsterdam reed, had ze toch weer veel te veel gepiekerd. Ook hielp niet dat er steeds nieuwe artikelen met speculaties rondom Matthijs naar voren kwamen.

"Sientje, gaat het goed, je ziet er zo moe uit." Vond Matthijs.
Sien haalde haar schouders op. "Het gaat prima."
"Nee, het gaat niet goed met je Sien, en dat weet jij ook best, Matthijs." Mikky keek boos naar de twee. Ze vond dat Matthijs moest kiezen en dat hij aan Sien duidelijk moest maken waar ze voor stond. Mikky vertelde over vanmiddag en maakte duidelijk naar Matthijs wat hij moest doen. Matthijs was geschrokken van wat Mikky vertelde. Hij wist dat Sien moe was, maar zo moe, dat had hij niet door. Sien zei de hele tijd dat het wel goed ging, maar hij had moeten weten dat er meer achter zat. Bij Annick had hij het ook niet gezien en toen gingen ze uit elkaar. Matthijs wilde absoluut Sien niet verliezen en besloot dan ook om vanavond een goed gesprek met haar te voeren.

Maar voor nu was Frenkie jarig. Frenkie moest lachen om Siens cadeautje. "Laat me raden, tip van papa?"
Sien knikte lachend. "Zoals elk jaar jonge."
Matthijs zijn cadeautje was een shirt waarvan Frenkie in Portugal zei dat hij hem graag wilde hebben, maar hij had hem niet gekocht. Matthijs had achter Frenkies rug om dat shirt voor hem gekocht en Frenkie was er enorm blij mee.
Sander was inmiddels ook gearriveerd en had ook zijn cadeautje gegeven. Hij had een ASV Arkel shirt voor Frenkie gehaald met zijn voornaam op de achterkant en het nummer 21, zijn vaste nummer bij het Nederlands elftal en nu ook bij Fc Barcelona.

Mikky had vanmorgen ook al de taart opgehaald en Sien had gesmeekt of ze al een stukje mocht. Mikky had lachend geantwoord dat het niet mocht en dat ze moest wachten totdat Frenkie, Matthijs en Sander er waren. Nu die er alle drie waren, mocht Frenkie de taart aansnijden.

Zaterdag zouden alle vrienden en familie van Frenkie langs komen, nu hielden ze het klein met alleen Frenkies beste vrienden. Sien en Sander waren natuurlijk zijn beste vrienden, en waar Sien was, was Matthijs ook, inmiddels. Gelukkig waren Matthijs en Frenkie ook buiten voetbal om goede vrienden.

-

"Sientje. Hoe voel je je echt?" Matthijs en Sien lagen samen in bed, in het appartement van Matthijs.
Sien haalde haar schouders op. "Ik ben een beetje moe van alle onduidelijkheid, denk ik."
Matthijs trok Sien nog dichter naar hem toe. "Maar als je op de bank moet gaan zitten halverwege een kamer versieren ben je wel heel erg moe, en niet een beetje, schatje."
"Matt, ik wil gewoon dat jij een keuze maakt, snap dat dan." Zuchtte Sien.
Matthijs keek naar zijn vriendin en zag dat ze enorm veel behoefte had aan duidelijkheid, vooral nu ze dat zo expliciet tegen hem had gezegd. Ze had het wel vaker gezegd, bedacht Matthijs nu, maar hij had nog nooit gemerkt dat ze daardoor enorm moe was.
"Ik denk dat ik het weet Sientje." Zei Matthijs, waarna hij de club vertelde waarvoor hij had gekozen. Sien had Matthijs een kus gegeven en verteld dat ze trots op hem was.

-13/06/2019- Amsterdam, Nederland.
"Ik ben blij dat je gekozen hebt." Toen de twee de volgende ochtend aan de ontbijt tafel zaten, zag Matthijs dat zijn vriendin er al minder moe uit zag.
"Ik ook, Sien." Glimlachte Matthijs naar zijn vriendin. Zelf merkte hij dat er een last van zijn schouders viel. Hij moest nu alleen Mino nog bellen, om te vertellen welke club hij had gekozen. Mino was waarschijnlijk enorm blij met de keuze die Matthijs had gemaakt, want niet alleen voor Matthijs, maar ook voor Mino zouden er een heleboel financiële voordelen bij komen kijken.
Sien vond de stad waar ze heen gingen, een hele mooie stad. Er was veel natuur en de oude binnenstad maakte hem. Ze was er geweest tijdens een van haar tripjes met Jane, Aïsha en Lotte.

-

"Matt heeft eindelijk gekozen." Zuchtte Sien toen ze met Annick en Mikky ging lunchen. "Nu nog hopen dat het door gaat."
"Heeft hij een tweede keus?" Vroeg Mikky geïnteresseerd.
Sien knikte. "Ja, Barca is tweede keus, maar waarschijnlijk gaat Mino er alles aan doen om hem niet naar Barcelona te laten gaan."
"Matthijs vertelde me inderdaad dat Mino een beetje moeilijk is met Barcelona, vorig jaar was er namelijk ook al interesse vanuit de Spaanse stad." Vertelde Annick.
"Maar ik en Frenk willen wel dat jullie maar Barca komen." Grinnikte Mikky. "Maar, Italië is ook een prachtig land."
Sien en Annick waren het helemaal met Mikky eens.

-

"Wij gaan op Safari, oh-oh-oh-oho." Mikky grijnsde toen ze dat zong. Annick had gevraagd waar de twee spelersvrouwen heen gingen op vakantie.  "En daarna naar de Seychellen, want Frenk wil uitrusten." Grinnikte ze erachteraan.
Annick en Sien moesten lachen om hun vriendin.
"Just Ibiza." Vertelde Sien. "Met Matt." Verduidelijkte Sien zich. "Maar ook Gardameer met papa en Calogne met mama."
"Gaat Matthijs ook mee met je ouders?" Vroeg Annick geïnteresseerd.
Sien knikte. "Ohja, en Curaçao met Matts ouders."
"Vier weekjes weg wordt dat dan, of niet?" Grinnikte Mikky. "Sjonge, dat Matthijs dat vol houdt."

VoltrefferDär berättelser lever. Upptäck nu