02

539 11 0
                                    

-16/09/2019- Turijn, Italië.
"Sientje!" Matthijs rende op Sien af. Sien glimlachte en gaf Matthijs een kus. "Ik heb je gemist schat."
"Ik jou ook, Matt." Matthijs tilde Sien op waardoor ze gilde. "Dat je dat nog kan na die zware wedstrijd van je."
"Ik kan alles, dat weet je toch?" Fluisterde Matthijs in Siens oor. Sien giechelde, Matthijs' adem kriebelde in haar oor.
"Hey, tortelduifjes, komen jullie ook nog?" Mikky grijnsde. Toen ze iets minder dan een jaar geleden besloot om deze twee te koppelen, wist ze eigenlijk niet hoe het ging uitpakken. Maar Sien en Matthijs hadden beide de koppelpogingen van Mikky en Frenkie ontweken en hadden zelf liefde voor elkaar opgebouwd. Nu waren de twee dolgelukkig met elkaar.

-

De afterparty was in volle gang en Sien zat al de hele avond op Matthijs' rug. Ze was enorm moe. Of het kwam doordat ze vanmorgen vroeg op moest, of omdat de wedstrijd Ajax-Juventus tot de laatste minuut spannend was geweest, wist Sien niet precies. Ook had Sien nog niets gedronken, gewoon omdat ze er geen zin in had. Matthijs had net als Sien nog niets op, in tegenstelling tot al zijn teamgenoten. Iedereen was blij dat ze de halve finale van de Champions-League hadden behaald, maar Matthijs was van mening dat je ook feest kon vieren zonder alcohol.

Ook was Mikky over een minuut eenentwintig. Frenkie had zijn shirt van de wedstrijd meegenomen, waar zijn nummer eenentwintig op stond. Of dat toeval was, wist Sien, noch Matthijs. Sien sprong van Matthijs' rug af om meteen Mikky een knuffel te geven als ze jarig was.
"Vijf." De groep begon met aftellen. "Vier." Mikky werd door haar vriend op de bar getild. "Drie. Twee. Een." De hele groep begon 'happy birthday' te zingen voor Mikky. Frenkie had Mikky zijn shirt gegeven en die had hem achterstevoren aangetrokken.

-17/04/2019- Turijn, Italië.
Na alle verjaardag nummers sprong Mikky weer van de bar af en liep naar haar vriend toe. Frenkie gaf haar een kus. Naomi vond dat Mikky en Frenkie een foto moesten maken van hen twee, die Mikky dan op Instagram kon posten. Zogezegd, zo gedaan en nog geen minuut later had Candy-Rae de foto gemaakt.

Sien liep naar Mikky toe en gaf haar een knuffel. "Gefeliciteerd, eh." Grinnikte ze.
"Dankjewel." Glimlachte Mikky, die duidelijk net iets meer op had, dan normaal. Matthijs feliciteerde Mikky ook, terwijl Sien haar beste vriend feliciteerde met zijn vriendin.

-

Kom je schatje." Sien was nog bezig in de badkamer, maar meneer De Ligt was ongeduldig. Officieel mochten de vriendinnen van spelers niet bij de spelers slapen, maar vanavond ging het een beetje anders. Eigenlijk alles. Ajax had voor het eerst in jaren de halve finale van de Champions-League behaalt en Mikky was jarig. De alcohol had ook flink gevloeid en was ook de reden waarom het voor een keertje geoorloofd was om de kamerindeling iets te veranderen. Mikky en Frenkie waren naar de kamer van Frenkie en Matthijs gegaan, dus Sien en Matthijs hadden de kamer van Mikky en Sien gekozen.

"Schat, waarom duurt het zo lang?" Matthijs kwam de badkamer binnen gelopen. Sien grinnikte toen Matthijs' mond open viel omdat de badkamer van haar en Mikky vol lag met verschillende potjes, flesjes en tubetjes. Het grootste deel was van Mikky, vertelde Sien aan haar vriend. Matthijs moest lachen. Natuurlijk was het grootste deel van Mikky. Zijn badkamer stond nooit heel erg vol door de spullen van Sien.

"Ben je nou al klaar?" Sien knikte en Matthijs tilde zijn vriendin op.
"Schat, stop!" Gilde Sien. Matthijs rende naar het bed, waar hij deed alsof hij Sien erop wilde gooien, maar uiteindelijk legde hij haar voorzichtig neer. "Je bent lief." Glimlachte Sien naar haar vriend die boven haar kwam hangen.
"Jij ook." Grijnsde Matthijs en gaf haar een kus.

-

"Goedemorgen, schat." Sien lag al een tijdje wakker in bed, maar Matthijs was net wakker geworden.
"Goedemorgen." Mompelde Matthijs met zijn ochtendstem.
"Schat, je moet je over een uur in het restaurant melden." Sien had gezien dat Matthijs vol gespamd werd in de Ajax-groepsapp.
"Wacht, wat?" Matthijs schoot overeind. "Je maakt een grapje?"
Sien schudde haar hoofd en gaf Matthijs zijn telefoon aan.

Matthijs sprong uit bed en zocht zijn trainingspak bij elkaar. Matthijs was wel zo slim geweest om, voordat Mikky en Frenkie losgingen, schoon ondergoed uit zijn tas te vissen. Sien had gelachen om Frenkie die ineens zijn teamgenoot en beste vriendin voor zijn snufferd had staan. Mikky lag toen al onder Frenkie en had niets door van alles wat er aan de hand was. Gelukkig hadden de twee hun kleren toen nog wel aan.

-

"Heb jij niet last van een kater?" Fluisterde Mikky. Sien moest lachen om Mikky's pijnlijke gezicht.
"Nee." Schudde Sien. "Ik heb niets gedronken."
"Ben je zwanger ofzo?" Grijnsde Mikky. "Je drinkt al weken niet."
"Nou, Mik, een week geleden was ik nog met jou en Annick uit geweest."
"Maar toen was je de Bob."

"Sien!" Het gesprek van Mikky en Sien werd onderbroken door Fleur. "Heb jij mijn ouders gezien?"
Sien schudde haar hoofd. "Hoezo?"
"Omdat ik van ze houd." Grijnsde Fleur, maar vertelde daarna de echte reden. Fleurs laptop lag bij haar ouders op de kamer. Dat Meneer de Koeier Fleur zou vermoorden als ze niets aan Nederlands deed, maakte hem. Natuurlijk hield Fleur ook wel van haar ouders hoor.
"Heeft Wouter dan niet ook een laptop nodig?"
Fleur knikte van wel, maar Wouter had zijn laptop in zijn eigen koffer gestopt. Fleurs laptop paste er net niet bij. Mikky en Sien herkende dat wel.
Mikky stelde voor om langs het restaurant te lopen en daarna weer langs de kamer van Vivian en Frank. Fleur stemde daar mee in en liep weer verder.

-

"Doei Matt, als je thuiskomt, heb ik voor je gekookt." Sien had over twee en een half uur haar vlucht naar Nederland. De Ajax-selectie had hem morgen pas.
"Doei schatje, doe je voorzichtig?"
Sien knikte. Ze gaf haar vriend een kus.  "Ik hou van jou." Glimlachte ze.
Matthijs grijnsde. "Ik." Kus. "Ook." Kus. "Van." Kus. "Jou." Kus.
"Ik moet gaan schat." Sien gaf Matthijs nog een laatste kus en liet hem los. "Doei, love you!"

VoltrefferWhere stories live. Discover now