03

542 9 5
                                    

-18/04/2019- Amsterdam, Nederland.
"An, gefeliciteerd met je verjaardag!" Sien liep het huis van Annicks ouders binnen. Sien had beloofd om vandaag langs te komen voor Annicks verjaardag en was er stipt om twaalf uur.
"Dankjewel, liefie." Glimlachte Annick. Ook al was Annick de ex van Matthijs, de twee konden goed met elkaar overweg. Annick kende Matthijs beter dan al Siens andere vriendinnen en dus kon Annick Sien goed advies geven. Al deed Matthijs wel anders dan dat hij bij Annick had gedaan en Annick begreep dan ook niet echt wat Matthijs nou deed.

Annick en Sien vertrokken naar Anne&Max, hun vaste lunchtentje. Ze hadden gereserveerd, want Anne&Max zat altijd vol. De eerste keer dat ze samen gingen lunchen, was ongeveer acht maanden geleden. Toen had Mikky Sien meegenomen naar Annick toe. Gelukkig klikte het meteen tussen de twee meiden.

"En is er nog iets spannends gebeurt eergisteravond?" Wilde Annick weten. Sien had haar net verteld over de avond van de Champions-League.
Sien schudde haar hoofd. Zij was er nog niet aan toe geweest. Natuurlijk had Matthijs wel gewild, want je kent mannen: die denken ongeveer elke tien seconden aan seks.
"Mik en Frenk konden er wel wat van, geloof ik." Opperde Sien. "Mikky had die hele dag over haar spierpijn en kater geklaagd."
"Typisch Mik." Vond Annick. "Wat vindt Matthijs er eigenlijk van dat wij wel eens afspreken?"
"Ik geloof dat hij het niet helemaal vertrouwt." Zei Sien schouderophalend. "Maar ja, het is ons leven."
Annick grinnikte en vond dat dat precies Matthijs was. Als Matthijs eenmaal veel om iemand gaf, maakte hij zich vaak zorgen over die persoon.

-

"I saw you on a Sunday, in a café, al you did was look my way." Sien stond in de keuken van Matthijs spinazietaart te maken. Toen Sien dat ongeveer een maand geleden voor het eerst had gemaakt, kon Matthijs er geen genoeg van krijgen.
"I get a little bit nervous, around you." Het nieuwe album van Shawn Mendes stond op. Naja, in december was het al uitgekomen, maar Sien kon er nog steeds van genieten. Zij en Matthijs waren dan ook samen naar Shawns concert in de Ziggodome geweest. Shawn had in november bekend gemaakt dat hij in Maart naar Nederland kwam en Matthijs had in december kaartjes voor Shawn voor Siens verjaardag gegeven.

-12/12/2018- Arkel, Nederland.
"Er is er een jarig, hoera, hoera!" Matthijs kwam Siens slaapkamer binnen gelopen. Het was zeven uur en vandaag was Sien jarig. Sien was negentien geworden vandaag en Matthijs had bij Sien geslapen. Sien had gemerkt dat Matthijs vroeg haar bed uit was gekropen, waarom hij dat deed, werd nu duidelijk: Matthijs had ontbijt op bed gemaakt voor zijn vriendin.
"Waarom ben jij zo lief?" Glimlachte Sien.
Matthijs haalde zijn schouders op. "Ik doe ook gewoon maar wat."

Sien en Matthijs gingen eten en Matthijs kruimelde wel een beetje met zijn croissantje.
"Schat, wie gaat dit opruimen?" Sien keek haar vriend aan.
Matthijs keek onschuldig. "Waarschijnlijk jij, vanavond als je weer naar bed gaat."
Sien gaf Matthijs een stomp op zijn schouder. "Au." Was Matthijs' droge reactie.
"Watje." Grinnikte Sien. Natuurlijk wist ze dat het geen pijn deed bij Matthijs.
"Nou." Zei Matthijs verontwaardigt. "Nu krijg je geen cadeautje."
"Nou." Zei Sien nu, met een pruillip.
"Ja, dan had je me maar niet moeten stompen en geen watje moeten noemen."

"Wat moet ik doen om wel mijn cadeautje te krijgen?" Vroeg Sien met puppyogen.
"Mij een kusje geven." Was Matthijs' antwoord. Daar hoefde hij niet lang over na te denken.
"Ahw, kleuter." Grijnsde Sien, maar ze gaf Matthijs wel een kus. "Mag ik nu wel mijn cadeautje?"

Matthijs knikte en gaf Sien een envelop. Sien opende het en was enorm blij. De kaartjes voor het Shawn Mendes concert stonden hoog op Siens verlanglijstje en Matthijs wist dat maar al te goed. Sien gaf Matthijs een kus, maar die veranderde al gauw in een zoen. Sien wist niet zo goed waar ze Matthijs aan had verdiend.

-18/04/2019- Amsterdam, Nederland.
"Sien?" Matthijs liep de woonkamer binnen. Hij hoorde de muziek op staan, maar wist niet zo goed waar Sien was.
"Keuken!" Riep Sien terug. Matthijs gooide zijn tassen op de grond en liep naar Sien toe. Een kus op haar kruin kon natuurlijk niet wegblijven. Matthijs gaf Sien al een kus op haar kruin als begroeting sinds zij bij hem had gelogeerd, iets minder dan een jaar geleden.
"Wat maak je?" Vroeg Matthijs nieuwsgierig.
"Spinazietaart, daar word je sterk van." Vertelde Sien.
"Maar ik ben al sterk." Vond Matthijs.
"Dan word je nog sterker." Antwoordde Sien schouderophalend. "Alleen er is iets meer spinazie voor mij dan voor jou, want dan kan ik misschien ooit een keer van je winnen met stoeien."
Matthijs moest lachen en tilde Sien op. "Van mij win je nooit." Fluisterde hij in Siens oor.
"Matt, zet me neer!" Giechelde Sien. "Je spinazie brand zo meteen nog aan."
Meteen zette Matthijs Sien weer op de grond. Hij wilde natuurlijk niet dat de lekkere spinazietaart zou mislukken.

-

"De vriendin en ex-vriendin van Matthijs de Ligt zijn vandaag wéér samen gespot."
Sien en Matthijs zaten op de bank rtlBoulevard te kijken en een van de eerste onderwerpen die zouden besproken worden, was het onderwerp Annick en Sien. Waarom ze niet gewoon vrienden konden zijn, wist Sien, noch Annick. Matthijs was het wel eens met alle media. De vriendin en de ex-vriendin van iemand, dat kon gewoon niet goed gaan. Maar gelukkig ging het al een hele tijd goed tussen Annick en Sien. Beide waren ze nog geen een keer jaloers op de ander geweest en Annick had besloten dat het hoofdstuk 'relatie met Matthijs' voorgoed afgesloten was.

"Waarom was je met Annick wezen lunchen?" Bromde Matthijs.
"Die was gister ook jarig, of was je dat na een jaar alweer vergeten." Zuchtte Sien geïrriteerd.
Matthijs schudde zijn hoofd. Hij vond het eigenlijk wel vervelend dat Sien met Annick afsprak, omdat Annick allemaal slechte dingen over hem kon zeggen. Sien verzekerde Matthijs ervan dat Annick alleen maar positief over Matthijs sprak. Naja, een keer had Annick hem klootzak genoemd, maar Matthijs was toen het daar helemaal mee eens. Hij was het toen ook, alleen maar omdat hij te bang was om Sien te vragen.
"Maar je weet dat ik van je hou toch Matt?" Die keek Matthijs in zijn ogen aan. "Ook al ga ik met Annick om."
Matthijs keek Sien aan. "Je hebt gelijk, ik moet me niet zo druk maken."

VoltrefferWhere stories live. Discover now