19

391 6 0
                                    

-25/08/2019- Turijn, Italië-
"Welkom in het altijd zonnige Italië." Sien had net Annick van het vliegveld gehaald en de twee zaten nu in de auto, onderweg naar het huis van Sien en Matthijs, waar Matthijs niet was, want hij zat in Japan.
"Dankje, dankje." Grinnikte Annick. Sien vond het nog steeds bijzonder dat ze vriendinnen met Annick was, ze was namelijk de ex van haar vriend. Mikky had de twee allebei een keer uitgenodigd en ze mochten elkaar meteen. Annick had Sien dan ook vaak geholpen als er probleempjes met Matthijs waren.

Sien reed de cipressenlaan in. Annick keek voor zich uit en zag net het dak van het huis. Sien drukte op de knop van de afstandsbediening en het hek ging open. Annicks mond viel ook open, maar dat ging iets sneller dan het hek.
"Wajoo" riep Annick. Sien moest lachen. Dat was tot nu toe de standaard reactie van mensen die het huis voor het eerst zagen. "Genoeg ruimte wel, eh?"
Sien knikte en parkeerde de auto in de garage. "Wil je via de voordeur, of de bijkeuken?"
"We gaan voor de voordeur." Vond Annick. "Dan heb je iets meer sfeer ofzo."

Sien opende de voordeur en Annick keek rond. De foto's die in de gang hingen waren er heel erg veel. Sien had ook een paar foto's met Annick ertussen hangen, waarvan Matthijs eerst wilde dat ze er niet hingen, maar Sien had hem kunnen overhalen.
"Hey, dat ben ik." Annick keek verbaast naar een foto van haar en Sien, tijdens het feestje voor Siens verjaardag, vorig jaar.
Sien grinnikte. "Klopt."
"Dat Matthijs hem nog niet heeft weg gehaald."
"Wilde hij wel doen hoor, maar ik had hem tegen gehouden." Sien keek haar vriendin aan.

Sien leidde Annick rond. Door het hele huis lag pvc in vissengraat gelegd. Sien wilde eigenlijk laminaat, maar omdat zij en Matthijs beide best onhandig zijn, had ze gekozen voor pvc, wat net echt op hout leek.
De muur in de woonkamer was donkerblauw geverfd en de bank stond daar tegenaan. De Tv stond op een witte kast tegenover de bank en op de grond lag een vloerkleed. De marmeren salontafel stond op het vloerkleed en Annick was meteen verliefd op de woonkamer, al helemaal toen Sien een zitzak tevoorschijn toverde vanuit een geheime kast achter de tv. Aan de muur hingen van die boho-accessoires die Sien op aanraden van Mikky had gekocht.

De keuken had witte kastjes met een zwart keukenblad. De afzuiger zat in het midden van de kookplaat en dus hadden ze geen afzuigkap, een ding wat Sien namelijk echt niet mooi vond in deze keuken. Het kookeiland was iets waar Sien ook enorm blij mee was.

De keukentafel was eigenlijk gewoon een onbewerkt houten blad. Natuurlijk was er wel wat aan gedaan, maar het meeste was gewoon origineel.
De stoelen om de tafel heen waren zwart en het bankje achter de tafel was van hetzelfde soort hout.

In de slaapkamer van Matthijs en Sien was de muur achter hun bed oranje-bruin geverfd. Het reuze bed van de twee was grijs, net als de bank beneden. Sien had een bank in hun kamer gezet en daarachter hingen weer dezelfde accessoires als in de woonkamer. Achter het bed hingen weer foto's.

De logeerkamer was roze. Sien wilde in een van de kamers per se een roze muur en dus hadden ze gekozen om die in de logeerkamer roze te verven. Er stond hetzelfde bed als in de kamer van Sien en Matthijs, alleen stond er hier een kast met spullen in plaats van een bankje.

Sien liep langs de laatste kamer naar de badkamer, maar Annick wilde weten wat die laatste kamer was. Sien haalde haar schouder op. "Dat weten wij eigenlijk ook niet."

De badkamer had een losstaand bad, wat eigenlijk voor drie personen was. De spiegel nam bijna de hele muur in beslag. Onder de spiegel was er weer een houten plank waarop de wasbakken stonden. De kranen kwamen uit de muur, iets wat Sien heel erg sfeervol had gevonden toen ze het zag.

Ze liepen naar boven en daar was natuurlijk de inloopkast. Annick moest lachen toen ze zag dat niet alle kasten gevuld waren met kleding. Sien liet nog even snel de mancave van Matthijs zien, maar had toen door dat ze weg moesten, want Sien had over twintig minuten bij een restaurant in het centrum gereserveerd.

-

"Twee cola's, alstublieft." Sien en Annick zaten inmiddels in Siens favoriete restaurantje in Turijn. Annick vertelde over haar vakanties naar Barcelona en het Gardameer. Annick was met vriendinnen naar Barcelona geweest en met haar ouders en broertje naar Italië. Sien en Annick kwamen er overigens wel achter dat ze in dezelfde periode aan het Gardameer zaten. Natuurlijk hadden ze elkaar niet gezien, want het Gardameer is groot en de familie Diekman zat heel wat kilometer noordelijker dan de familie Ottink.

Ook was Annick al bij Mikky en Frenkie in Barcelona geweest. Annick wilde niet te veel verklappen over het huis van de twee, maar Sien had Mikky zelf geholpen met inrichten.
"Wist ik wel." Grinnikte Annick toen ze dat hoorde. "Maar dat huis van jullie mag er ook wel zijn hoor Sjen."
Sien glimlachte. Zij en Matthijs hadden er dan ook veel tijd en geld in gestopt. Sien was dan ook blij dat iedereen die het tot nu toe had gezien het erg mooi vond. Dat waren trouwens nog niet heel veel mensen. Wouter en Fleur waren nog een paar dagen langs geweest en hadden toen dezelfde mening als Annick nu gehad.

"Wat ga je kiezen?" Sien keek even over de rand haar menukaart heen om polshoogte te nemen bij haar vriendin.
"Ik weet het echt niet, Sjen." Annick keek hulpeloos naar Sien.
Sien grinnikte. De eerste keer dat ze hier had gegeten had ze ook geen keuze kunnen maken.
Het voorgerecht had Sien gekozen, zodat Annick langer had om na te denken wat ze wilde. Maar dat had niet het gewenste resultaat.
"De Barbecue risotto is echt heel lekker." Sien wees het gerecht aan. "Dan neem ik de tortelli."
"Dan neem ik wel die risotto." Opgelucht gooide Annick de kaart dicht. Sien moest lachen om Annicks gezicht.

-

"Dit was zó lekker Sjen. Goed uitgekozen!" De twee vriendinnen waren inmiddels onderweg naar Siens auto om vervolgens weer naar het huis van Sien en Matthijs te gaan.
"Iedereen zegt dat Ann." Sien zocht in haar tas naar haar autosleutels. "Maar jij mag wel de film uitkiezen dan."
Annick grinnikte. "Wel Disney-plus dan."
"Wat jij wilt." Knikte Sien. Meestal betekende dat 'High School Musical' bij Annick.
"Ik hou het nog even geheim, ook al is het waarschijnlijk geen verrassing meer." Annick trok het portier van de bijrijdersstoel open en plofte op de stoel.
"High School Musical." Gokte Sien.
"Misschien." Annick haalde lachend haar schouders op. "Maar dan wel deel twee."

VoltrefferOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz