Πότε θα έπρεπε να φτιάξω ιστοσελίδα;

125 10 21
                                    

Συχνά-πυκνά ως συγγραφείς αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε να φτιάξουμε το δικό μας προσωπικό site ή blog. Σε αυτό το σύντομο κεφάλαιο θα αναλύσω πότε θα έπρεπε να σκεφτείτε σοβαρά την δημιουργία της προσωπικής σας ιστοσελίδας και πότε όχι.

Οι βασικοί λόγοι λοιπόν για τους οποίους κάποιος συγγραφέας θα έπρεπε να φτιάξει ιστοσελίδα είναι οι παρακάτω:

Ο πρώτος και κύριος λόγος έχει να κάνει με τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων. Αν έχεις και κάποιο blog μέσα στην ιστοσελίδα σου τότε μπορείς να ενημερώνεις τους αναγνώστες σου για τα νέα σου βιβλία καθώς και ιστορίες, όπως επίσης και πού να τα βρουν.

Για ενημερώσεις που έχουν να κάνουν προσωπικά με εσένα όσον αφορά την συγγραφική σου πορεία.

Ο κυριότερος λόγος όμως πιστεύω πως είναι ότι κάποιος θα μπορεί να βρει μαζεμένα όλα τα βιβλία σου σαν ένα μικρό πορτφόλιο. Αποτελεί καλή διαφήμιση και τακτική για διασταυρούμενες πωλήσεις μεταξύ των διαφορετικών βιβλίων.

Προϋπόθεση με λίγα λόγια για να φτιάξεις μία ιστοσελίδα είναι να έχεις μαζεμένα όλα τα βιβλία σου μαζί και να τα βρίσκει κάποιος ή αν θέλεις να κάνεις ενημερώσεις.

Πότε είναι όμως "κακή" ιδέα να φτιάξεις ιστοσελίδα;

Δεν θα έφτιαχνα ποτέ ιστοσελίδα ή blog για να έχω εκεί τις ιστορίες μου. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες όπως για παράδειγμα το wattpad που κάνουν εξαιρετική δουλειά στο πώς παρουσιάζεται το κείμενο, για να μην αναφέρω ότι υπάρχει και αναγνωστικό κοινό έτοιμο. Στην προσωπική σου ιστοσελίδα θα σου πάρω πραγματικά πάρα πολύ καιρό για να μαζέψεις αυτούς τους αναγνώστες. Ένας ακόμη λόγος που θα έπρεπε να αποφύγεις να φτιάξεις ιστοσελίδα είναι αν βαριέσαι να κάνεις ενημερώσεις σε αυτή. Ιδιαίτερα το blog είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και πρέπει κάνα δυο φορές τον μήνα να το ενημερώνεις. Με λίγα λόγια αν δεν είσαι επιμελής με την ιστοσελίδα σου καλύτερα να μην το κάνεις γιατί θα φαίνεται λιγότερο επαγγελματικό.

Εσείς έχετε ιστοσελίδα; αν ναι παρακαλώ μοιραστείτε την στα σχόλια. Αν δεν έχετε ιστοσελίδα σκέφτεστε να φτιάξετε;

Πως να εκδώσω το βιβλίο μουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα