Συνέκδοση

365 26 2
                                    

Οι δύο προηγούμενοι τρόποι που αναλύσαμε ήταν ξεκάθαρος ο διαχωρισμός. Σε αυτή την μορφή έκδοσης, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο θολά και οι διαχωριστικές γραμμές μπερδεύονται. 

Πολύ συνοπτικά, στην συνέκδοση ο συγγραφέας πρέπει να πληρώσει ένα ποσοστό για για την εκτύπωση, διαφήμιση, κ.λπ. Το ποσοστό / ποσό αυτό δεν το γνωρίζω, μιας και είναι σχετικά σπάνια αυτή η περίπτωση. Αν και στην αυτοέκδοση μπορείς να δημοσιεύσεις ότι θέλεις, στην συνέκδοση το βιβλίο σου περνάει κανονικά από αξιολόγηση και ακολουθεί όλη την διαδικασία μιας παραδοσιακής έκδοσης, απλά έχεις και επιβάρυνση. Το κατά πόσο αυτό είναι συμφέρον ή όχι, δεν το γνωρίζω, μιας και από συζητήσεις που είχα, δεν διεκδικείς μεγαλύτερα ποσοστά απ' ότι στην παραδοσιακή έκδοση :O :WTF:

Πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο διατηρούνται οι δεσμεύσεις του εκδοτικού οίκου και δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι συμφέρον. Αν είναι να μπεις σε αυτή την διαδικασία και πληρώσεις, γιατί να μην κάνεις αυτοέκδοση; Η απάντηση εδώ είναι απλή, γιατί δεν έχεις ιδέα τι σου γίνεται. Όπως ανέφερα στο άρθρο της αυτοέκδοσης, πρέπει να ασχοληθείς εσύ με όλα. Τα πάντα. Στην συνέκδοση έχεις έναν ή μία ομάδα από επαγγελματίες που θα ασχοληθούν με όλες τις πτυχές έκδοσης ενός βιβλίου.

Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, εγώ δεν θα επέλεγα την μέθοδο της συνέκδοσης. Ο λόγος είναι ότι δεν το γνωρίζω, αλλά και το συμβόλαιο και οι δεσμεύσεις εδώ φαντάζομαι πως θα έχουν πολυπλοκότητα στο να τηρηθούν.

Μην ξεχάσετε να με κάνετε follow για να ενημερώνεστε για τα νέα κεφάλαια!

Πως να εκδώσω το βιβλίο μουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα