| veda |

2.9K 210 72
                                    

...

Selam güzellerim, benim için çok önemli olan bu hikâyenin sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Öncelikle hepinize bu bölümü okumaya başladığınız için bile teşekkür ederim. Özel bölüm gelme ihtimali var o yüzden kütüphanenizden çıkarmazsanız çok sevinirim.

Umbrella sanırım yazmaktan en çok keyif aldığım kitaplarımın başındaydı ve kafamda her ayrıntısıyla ezbere bildiğim tek kurguydu.

Aynı zamanda burada güzel görüşler aldığım da ilk kurgu, en çok okunan ve sevilen kitap vs. yani benim için çok kıymetli.

Burayı yazmaya başladığım ruh hali ve şu anki ruh halim arasında dağlar kadar fark var diyebilirim, bu yüzden uzatmak istemedim çünkü bu kitabı yazmak biraz hüzün gerektiriyor ve ben kendimi iyi hissettiğim bir dönemdeyim. Yazılarım ruh halimi yansıtır ve bu kitabın çizgisini bozan bir ruh halindeyim diyebililiriz.

Kitabın konusuna gelirsem; şimdiye kadar bir duyuru bölümü dışında hiç bir şekilde düşüncelerimi belirtmedim ve bazı hoşuma gitmeyen yorumlara yanıt vermedim çünkü hepsinin haklılık payı vardı.

Jennie'nin ilk bölümlerdeki tavrını bende doğru bulmuyorum fakat bu bir kurgu ve 40 bölüm olduysa, size okumak istediğinizi verdiğim için oldu. Hem olayları çabuk çözüp hem de hikayeyi uzatamazdım maalesef çünkü kafamdaki kurguda olayların dönmesi gerekiyordu ve dışına çıkmak istemedim.

Kitabın konusu o kadar çok kafamda değişip durdu ki, Umbrella'nın ilk taslağı okula giderken her sabah durakta karşılaşan iki gençti diyebilirim. Sürekli bu şekilde değişti ve her değiştiğinde biraz daha ayrıntı katıldı (Lisa karakterinin fiziksel özellikleri, aile sorunları, Jennie'nin şiddet görmesi ve ailesinin ölmesi vs.) Ve son halini aldı.

Şunu kesinlikle söylemem gerek ki, bu kitap kadına şiddeti konu almıyor, alsaydı zaten şiddeti uygulayan kişi de kadın olmazdı.

Kitabın konusunu bende çok seviyorum ve dürüst olalım biraz daha ilerlerse ATV'deki dizilerden bir farkı kalmayacaktı.

Yazım şekli kitabın konusunu "soft" başlığı altına alabildiği için mutluyum çünkü eğer dikkat edilmezse klişe olabilecek bir konuya sahip. Okuyanlara da, kitabın içindeki klişeyi değil de yoğun duyguları gördükleri için teşekkür ederim.

Ve en çok konuşmak istediğim yere gelelim. Rosalie karakteri.

Biliyorum bir çoğunuz sevmiyorsunuz fakat benim üstünde en çok düşündüğüm ve favorilerimden biri olan karakter Rosalie'ydi. Karakterin kadın olması, Jennie'nin en yakın arkadaşının ikizi olması, çok başarılı ve güzel olması gibi bütün detaylara dikkat etmiştim.

Jennie ve Lalisa'nın bulunduğu kısımlarda etrafta ne kadar kusur varsa, Rosalie'nin olduğu kısımlarda da bir o kadar mükemmellik vardı. 

İstediğim şey "İğrenç biri ama çok güzel kadın." sözünü yıkmaktı. Rosalie için "Kusursuz kadın." anlatımını kullandığımda kimsenin gözüne batmayıp sinirle okuması ve Lalisa karakterine verilen her övgünün çok güzel eleştiri almasıyla bu sözü yıktığımızı düşünüyorum.

Karakter kendi içinde çok şey barındırıyor; dışarıdan kusursuz gözüken birinin içinin çirkinliği, elde edilmeyenin güzel gelmesi, alkol bağımlılığı, öfke kontrolsüzlüğü, egoistlik ve bir çok özelliği derin yaşayan bir karakter.

Rosalie hakkında savunacağım hiç bir şey yok sadece sizin kafanızda sadece "Kötü." olarak kalmasını istemediğim, derinlikleri olan bir karakter olduğunu bilmenizi istediğim için söyleme gereği duydum. Sırf sorun çıkarsın diye kitapta olan basit biri değil. Benim için şu ana kadar yazmaktan en çok keyif aldığım karakterlerden biriydi.

Lalisa karakterine gelirsem, hiç bir zaman ilahi bakış açısıyla hikayeyi yazmamamın sebebi olur kendisi. Lalisa kusursuz değil, aşırı aşırı bir güzelliği yok ve aslında hepimiz gibi sıradan bir insan. Fakat aşık olan birinin ağzından onu okuduğunuzda, aşık olabiliyorsunuz.

Benim için bir şeyleri yıktığım bir karakterdi çünkü giyiminden tutun gizemli tavırlarına kadar benim çekici bulduğum bir tip değildi ama onu kusursuz algısıyla yazmak bana çok zevk verdi ve yazdığım şeyi illa yaşamak zorunda olmadığımı öğrenip, yaşamadığım şeyleri yazma merakımı arttırdı.

Chaesoo'dan kısaca bahsedersek benim için finalden sonraki JenLisa ile aynı mutluluktaki bir ilişkiydi, ne zaman Jisoo ve Rosé'yi yan yana düşünsem direkt nasıl asil durduklarına hayran kalıyorum ve bu asilliği yazmaktan çok keyif aldım. Geride kalan bir çift olmalarını istemediğimden elimden geldiği kadar yer vermeye çalıştım.

Finalden önce de söylediğim gibi, Lisa'yı Jennie'nin sığınağı gibi görmenizi istemiyorum, karşılaşmaları tesadüftü ve Lisa, birazdan size anlatacağım geçmişi yüzünden yardım etmeyi denemek istedi. 

Merak ediyor musunuz bilmiyorum ama ben kurgunun ilk halinden şu anki haline kadar olan kısmı şöyle kısaca size anlatmak isterim;

Lisa ilk kurguda annesiyle kavgalı bir genç kızdı. İkinci kurguda karakterlerin ikisinin de aile sorunları vardı ve ikisinin de ailesinin ölmüş olmasını yazmak benim becerebildiğim bir şey olduğundan Lalisa yetimhanede büyümüş bir kız olarak devam etti. Bu yetimhane olayı karakterleri yaşını büyütmek istememe sebep oldu ve sonunda ikisi de kendi hayatlarını kurmuş genç iki kadın olarak devam etti.

Lisa karakterinin geçmişini zihninde nasıl kurguluyorsun?

Lisa'nın son hali de notlarımdaki kitap kimliğinde bu şekilde yer alıyor; "Yetimhanede kardeşiyle büyümüş genç kadın, reşit olup yetimhaneden çıktıktan ve okulunu bitirip iş bulur ve çalışmaya başladığı küçük aile dükkanındaki insanlar manevi ailesi olur. Bella, ölen kardeşleri ve Lalisa abla kardeş gibi ve dükkandaki en yakın üç kişi. Lisa hayata çok olumlu bakan, pozitif ve neşeli biri. Yaotıklarını o kadar fazla düşünmeyen, pek fazla empati kurmayan, genel olarak eğlence odaklı bir karakter. Lalisa kardeşiyle yaşarken bir gün kardeşinin otobüs durağında kaza geçirmesiyle eğlenceli karakterinden sıyrılıp daha durgun fakat her zaman yerini bilen bir insana dönüşür. Yaşadığı travma ile insanları anlamaya ve üzmemeye çalışsa da, karşısına kötü insanların çıkması ve onları anlayamaması ile insanlardan uzaklaşıp, ailesi ve bir kaç arkadaşı dışında kimseyle iletişim kurmaz. Karakterin nazikliği,kokusu ve ses tonu kitapta ön plandadır"

Bu derinliği size yansıtmaya gerek var mı bilememiştim kurguyu etkiler diye düşündüğümden kardeşi detayını verip çekilmiştim.

Bunun dışında Jennie annesi ile büyüdü ve ailesini küçük yaşta kaybetti akrabalarıyla yaşamaya başladı Rosalie ile çıkmaya başladıktan sonra Rosalie'nin annesi ona annelik yaptı.

Ek sorusu olanlar bu bölüme yazabilir cevaplarım mutlaka.

Uzun süre bu kitapta bana eşlik ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim, yakın zamanda yeni bir fic ile karşınızda olacağım ve buraya da ilerleyen zamanlarda özel bölüm gelecek.

jenniesfck
Ayrı olarak bu kıza teşekkür etmek istiyorum. Bu kitaba başlarda verdiği destek beni çok motive etmişti. 

Aynı konuda, hepinize, kötü bir dönemde yazmaya başladığım bu kitaba olan güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. 

...


umbrella || jenlisaWhere stories live. Discover now