II

996 77 77
                                    

2.Bölüm;Esila'yı gülümsetme Operasyonu

"Çünkü gülüşünü Hayal ediyorum ve güzel geliyor,gerçektede öyle mi diye merak ediyorum."

Yukarı çıkarken Müge gülümsüyordu.Kerem ve Ferhat da öyle ben ise ifadesizdim.Onlardan biraz daha hızlı yürüyordum çünkü zil çalacaktı.

Birden bir yere çarptım iki saniye sonra birinin göğsüne çarptığımı fark edip biraz yukarı baktığımda bunun Berke olduğunu gördüm.

"Dikkat et Güzellik."dedi ve yanağımdan bir makas aldı,kaşlarımı çattım ama o bana söz hakkı dahi tanımadan gülümseyerek yanımdan ayrıldı.

"Şerefsiz Berke."dedi Kerem sinirle yanımdan geçip giderken. "Hemen zaten yeni kız gördümü atlar allahım yarabbim ya."kıkırdadım,kendi kendine konuşuyordu.

"Sen kıkırdarken bile gülümsememeyi nasıl başarıyorsun?"diye sordu yanıma gelen Müge,bakışlarımı ona çevirdim "Ay ne meraklıymış herkes benim gülümsememi görmeye!"dedim alayla.Gülümsemeyi sadece yanlızken yapıyordum çünkü başkalarının yanında gülümsemek bana güzel gelmiyor.

Sırıtmak,kahkaha atmak veya kıkırdamak başka bişeydi Gülümsemek duygularala alakalıydı.

"Gülümsesene bir kere."dedi beni kolumdan tutarak kendine çeken Kerem "Hızınız 250 yavaş gel Ortak!"diyerek kolumu kolundan çektim.Ve sınıfa girdim.

Müge yanıma oturdu ve kitaplarını çıkarmaya başladı,o sırada ise Kerem yanıma geldi ve ellerini masaya dayayarak yüzünü yüzüme yaklaştırdı.

"Niye gülümsemiyorsun Esila?"gözlerimi kaçırmadan "Sanane."dedim,gülümsemesi daha çok arttı.

"Tamam o zaman ortak olduğumuz sürece seni gülümseticem bu da bin evi 'Esilayı gülümsetme Operasyonu'olsun."gözlerimi devirdim.

"Dört senedir insan içinde gülümsemiyorum ben boşuna uğraşma."çıkladı "Görmek istiyorum ama."küçük bir çoçuk gibiydi.Gözlerimi devirdim "Neden?"yüzüme iyice yaklaşıp "Çünkü gülüşünü Hayal ediyorum ve güzel geliyor,gerçektede öyle mi diye merak ediyorum."

"Bak yaptığın haraketlerin aynılarını şurda sana hayranlıkla bakan kızlara yaparsan bir kaç gülümseme yakalarsın hadi."diyerek elimle gitmesini işaret ettim.

Daha çok sıkmadan gitti.Bir kaç dakika sonra ders başladı.

****

Okul yine ilk günkü gibi sıkıcı geçmişti.Tabii ara ara Keremi sinir ermiştim ve bu zevkli olmuştu ama gerisi sıkıcıydı.

Çıkışta Müge bana döndü "Beraber bir şeyler yemeğe gidelim mi?"dedi gülümseyerek.

Tam cevap verecektim ki arkadan bir ses geldi "Aa ortaklarımız bizsiz nereye gidiyorlar daha doğru dürüst tanımıyoruz birbirimizi tanışalım kaynaşalım."dedi Ferhat yanımıza Kerem ile gelirken.

"Olmaz ben Efeyle konuşmaya gidiyorum şimdi."Keremin kaşları çatıldı "Tamam yarın ya da başka bir gün giderdin."başımı salladım "Ne kadar çabuk o kadar iyi."bir ara derste topladığım saçlarımdan tokamı çıkardım ve saçlarımı düzelttim.

Ve emin adımlarla Efenin yanına gittim.Gerçekten yakışıklıydı.Elimi uzattım "Ben Esila"dedim direkt konuya girerek,elimi tuttu "Efe"dedi ve gülümsedi.

Elimi bırakmadan iki adım attı ve aramızdaki mesafeyi kapadı "Çok memnun oldum." dedi yüzüme yaklaşarak,yapmacık bir gülümseme sergiledim "Bende"dedim ve elimi çektim.

Sahte Sevgili OperasyonuWhere stories live. Discover now