48) Zkoušky

1.3K 29 14
                                    


48) Zkoušky

Hermiona, Severus a malá Cassie vstoupili do foyer Snape Manor, kde je uvítala Trixx.

„Dobrý den, pane, slečny," zapištěla domácí skřítka a malá Cassie se pevně přitiskla k Severusově noze.

„Dobrý den, Trixx," vrátil Severus a zvedl malou do náruče. „Čeho se bojíš, maličká?" podíval se do jejích rozšířených očí.

„Kdo... kdo... kdo je to?" vykoktala a podívala se na skřítku.

„To je Trixx," odpověděl jí, „ona je něco jako Lotty u babičky," vysvětlil. „Když budeš cokoliv chtít, tak prostě zavoláš její jméno a ona se u tebe hned objeví, ano?"

Malá pokývala hlavičkou, ale stále se pevně držela kolem jeho krku.

„Dobrá," usmál se, „teď tě postavím zpátky na zem a půjdeme se podívat do tvého nového pokoje," vzal ji za ruku a pokynul Trixx, aby je vedla. Hermiona je mlčky následovala po schodech do prvního patra.

„Všechno jsme připravili, jak pán poručil," informovala ho cestou skřítka. „Pokoj jsme vymalovali a postavili nábytek, který pán objednal. Taky jsme přenesli některé hračky ze starého pokoje..."

„Děkuji, Trixx," řekl Severus, když se otevřely dveře do dětského pokoje. „Tak jak se ti líbí, Cassie?" postrčil ji jemně do místnosti. Malá váhavě vykročila vpřed a rozhlížela se po velkém pokoji. Byl vymalován pastelovými barvami v odstínech meruňkové a světle zelené. Velká okna směřující na jižní stranu dodávala dostatečné množství světla a tepla. Na pravé straně místnosti byla velká bílá postel s nebesy na nichž byly vyobrazeny malé panenky, které si hrály na rozkvetlé louce. Postel byla zastlána nadýchanými peřinami z prachového peří, v hedvábném povlečení od sytě oranžové po jemně meruňkovou. Vedle postele u okna stálo pohodlné proutěné houpací křeslo s polštáři. Vedle okna byla nízká knihovna a malý konferenční stolek se židličkami. Z druhé strany postele byl noční stoleček. O kousek dál byly dveře do Miiny a Severusovi ložnice. Na protilehlé straně pokoje byly dvě nízké komody a velký domeček pro panenky. V prostoru mezi okny byly umístěny policové skříňky plné hraček (plyšáků, panenek i autíček). Podlaha pokoje byla pokryta kobercem s vysokým chlupem ve světle zelené barvě. Po levé straně vstupních dveří byl velký krb. Prostor mezi vstupními dveřmi a dveřmi do jejich ložnice tvořila velká vestavná skříň, kde bylo nové oblečení pro Cassie.

Hermiona stála ohromená ve dveřích dětského pokoje. Místnost byla světlá, plná hraček. Přesně takhle si představovala svůj dětský pokoj, když byla malá. „Je nádherný," vydechla Mia a přitiskla se k Severusovi.

„Jsem rád, že se ti líbí," políbil ji do vlasů a přitáhl si ji blíž ke svému tělu.

Malá se po chvíli rozeběhla k domečku pro panenky a hra ji zcela uchvátila. Severus s Miou po svém boku došli až k ní. „Tak jak se ti líbí tvůj nový pokojíček?" zeptal se a její rozzářené oči byly dostatečnou odpovědí. „Zlatíčko, my teď půjdeme s Hermionou vybalit naše věci a zkontrolovat dům," řekl jí a čekal na její souhlas. „Kdybys cokoliv potřebovala, tak stačí zavolat Trixx a ona už se o všechno postará, ano?" malá opět přikývla a vrátila se k panenkám. Hermiona ji políbala do vlásků a spolu se Severusem opustili pokojíček.

„Půjdu zkontrolovat dům a okolí," pohladil ji po tváři, „a ty zatím můžeš vybalit naše věci a odpočinout si."

„Myslím, že půjdu do knihovny," opřela se do jeho dlaně, „musím se připravit na zkoušky. Už mi moc času nezbývá a mám toho ještě hodně."

Nemožné skutečnostíWhere stories live. Discover now