24) Stěhování Řádu

935 25 1
                                    


24) Stěhování Řádu

Severus se vrátil těsně před první hodinou. S Hermionou se sotva přivítal a už musel do třídy. Měl jednohodinovku s třetími ročníky Mrzimoru a Havraspáru, zadal jim stránky z učebnice, které si mají přečíst a následně napsat esej na zadané téma. Další hodinu měl volnou a pak dvojhodinovku s pátými ročníky Nebelvíru a Zmijozelu. Ve volné hodině zašel za Brumbálem, měl pro něho velmi důležitou informaci. Voldemort získal informace o sídle Řádu na Grimmauldově náměstí a chce na něj o víkendu zaútočit. Útok má vést Lucius spolu s Temným Pánem.

„Severusi, nevíš kdo byl tím, jenž vyzradil sídlo?"

„Ne," zakroutil hlavou.

„Budeme muset na dnes večer svolat mimořádnou poradu a informovat členy Řádu, taky budeme muset najít nové místo, kam by se mohlo vedení přestěhovat."

„A co Potter?"

„Harry, Ron i Hermiona se také musí zúčastnit. Jednak jde o Harryho majetek a potom, mladí občas mívají dobré nápady!"

Na to si Severus zhluboka odfrkl a protočil oči nahoru. „To nemyslíš vážně, Albusi, že ne?" zeptal se skepticky Snape a pořádně si prohlédl staršího muže naproti sobě.

„Nepřekvapila tě Hermiona někdy s nějakým dobrým nápadem nebo tak něco?" mrkl na něho šibalsky Brumbál a koutky jeho úst vyletěly nahoru.

„Hermiona...," odmlčel se, ale ředitel mu skočil do řeči.

„Jak se jí vůbec daří?"

„Snad dobře, ráno jsem ji sotva viděl, na oběd už bude ve Velké síni."

„To je dobře, chlapci se už se po ní ptali."

„Ani se nedivím, postrádají svůj mozek," pronesl sarkasticky na adresu dvou mladých Nebelvírů.

„Křivdíš jim, Severusi. Oba dva jsou dostatečně schopní a ukázali to již několikrát."

„Zejména po zákazu vycházení," odfrkl si Snape a zvedl se ze svého místa. „Omlouvám se, ale už musím jít. Za chvilku mám další hodinu a potřebuji si připravit pomůcky," vymluvil se profesor lektvarů a vydal se ke dveřím.

„Pozdravuj Hermionu," pošťouchnul ho ředitel a usmíval se i poté, kdy se za jeho podřízeným zaklapl zámek dveří.

Za Hermionou se stavil jen na malou chvilku, aby ji řekl co a jak. Pověděl jí o útoku na Řád a o večerní poradě, které se spolu s Harrym a Ronem mají také zúčastnit. Domluvili se, že ona na něho počká v jeho komnatách, a pak spolu půjdou na oběd do Velké síně. Poté už opravdu musel jít připravit pomůcky na dvouhodinovku, hlavně ingredience do lektvaru, který by se měli dnes naučit.

Posadila se na pohovku před krbem a z jeho bohaté knihovny si půjčila knihu o pokročilých lektvarech, bylinách a zaklínadlech. Přivolala si domácího skřítka a poprosila o konvici čaje a sušenky.

Po obědě se Hermiona vrátila zpátky do Nebelvírské věže, kde si vzala pomůcky na odpolední vyučování a připojila se ke spolužákům na hodinu Přeměňování. Pak je ještě čekalo Věštění z čísel s profesorkou Vectorovou a Astronomii s profesorkou Sinistrovou.

Hermiona cestou z koleje řekla klukům o večerní schůzce Řádu, které se mají také zúčastnit a hrozícím útoku na Grimmauldovo náměstí.

Po večeři si je zavolal Brumbál do své kanceláře.

„Dobrý večer, pane ředitele," pozdravili všichni tři současně, sotva vstoupili do ředitelny.

„Dobrý večer," pokynul jim Brumbál směrem k pohovce naproti jeho stolu. „Slečna Grangerová Vás jistě už informovala," otočil se na Hermionu, a té hned zrůžověly tváře a sklopila zrak, „o dnešní schůzce a o hrozícím útoku na Grimmauldovo náměstí. Právě tyto skutečnosti se budou dnes řešit na poradě Řádu. Vzhledem k tomu, Harry, že je to tvůj majetek a také proto, že jste novými členy Řádu, se schůzky také zúčastníte. Chtěl bych vás jen požádat, aby jste pouze poslouchali a nezasahovali, dokud nebudete vyzváni promluvit. Pokud budete mít nutkavou potřebu nám sdělit nějakou připomínku nebo názor, zvedněte ruku nebo to napište na lístek a předložte mi to. Jste v Řádu nový a jste pouze pozorovateli, tak – zejména ty Harry – kroťte své emoce. Děkuji. To je vše, co jsem Vám chtěl říct. Nyní počkáme na profesorku McGonagallovou a profesora Snape, až se k nám připojí, a odletaxujeme se na ústředí."

Nemožné skutečnostíTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang