XLI.

1.1K 64 7
                                    

,,Jsi pořád stejný tupec, jako naposledy

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Jsi pořád stejný tupec, jako naposledy."
2007

Další ráno musel každý balit všechny věci, které potřebovali.
Bylo tolik míst, kam museli jet a tolik lidí, kolik museli požádat o pomoc

Claire doufala, že přesvědčí všechny přátele, aby se přidali. Přece toho po nich moc nechtěli. Nežádali předce o to, aby bojovali proti Volturiovým, jen potřebovali svědky.

,,Dobrá, vyrazíme, ať to máme za sebou." Řekl Jacob, ale zarazil se, když venku viděl Sama. Všichni se podívali stejným směrem jako Jacob a také ho zahlédli.

Claire byla dole jako první. Podívala se na Sama a všimla si dopisu, který určitě psala Alice. Za pár sekund se přidal i zbytek rodiny a Sam předal Carlisleovi dopis.

,,To ti posílá Alice. V noci přešli se Stefanem přes naše území." Řekla Sam.

,,Carlislee?" Zeptala se Esme. ,,Opustili nás." Povzdechl si, když si dopis přečetl. ,,Proč?" Ptala se smutně Rosalie. ,,To nepíše." Odpověděl Carlisle a Claire a Jasper se na sebe podívali. Věděli proč a věděli, že nesmí nic jít. Bylo jasné, že se to zbytek Cullenových dozví i bez toho, aniž by jim to Claire nebo Jasper řekli, ale ne hned.

Claire s Jasperem také přemýšleli, jestli by nebylo lepší, aby i Claire den před příchodem Volturiových neodešla a nesešla se s Alice a Stefanem, aby potom přesně v den příchodu Volturiových přišli i s Aliciiným svědkem.

Claire a Alice byly pro Ara důležité a chtěl je ve své gardě ať to stojí cokoliv. Byly silné a jejich dary užitečné. Aro ještě neměl nikoho, kdo by rušil ostatní dary, nebo někoho, kdo vidí budoucnost.

,,Claire?" Claire se dostala ze svých myšlenek a zatřepala hlavou. ,,Ano?" Zeptala se a podívala se okolo sebe. Během jejího přemýšlení, všichni kromě Claire, Jaspera a Carlislea odešli dovnitř. ,,Proč Alice odešla?" Zeptal se její otec. ,,Nemůžu ti to říct, i kdybych chtěla. Jediné co ti řeknu je, důvěřuj Alice. Neodešla jen tak, musela." Řekla Claire, než si šla pro své věci a společně s Jaspere se vydali za prvními upíry, kteří je napadly a mohly by jim pomoct.

,,Víš jistě, že nám můžou pomoct?" Zeptala se Claire Jaspera, když šli temnými uličkami. ,,Doufám v to. Jsou to mí přátelé." ,,Dobře."

Vešli do další uličky, kde stáli další dva upíři, kteří se živili jedním člověkem.

,,Říkal jsem si, jestli se stále dělíte o jednoho člověka, nebo se živíte každý zvlášť." Řekl Jasper trochu pobaveně a zkřížil si ruce na hrudi. ,,Jaspere." Řekli společně a za sekundu stáli přesně před ním a Claire. ,,Rádi tě zase vidíme." Dodali a objali se spolu.

Claire se kolem nich cítila trochu nepříjemně, ale byli to Jasperovi přátelé, takže jim věřila.

,,Kdo je to?" Zeptala se dívka. ,,To je Claire, má žena." Řekl Jasper a vzal Claire kolem pasu. ,,Rádi tě poznáváme. Jsem Charlott a tohle je můj přítel Peter." ,,Také vás rada poznávám. Už jsem toho o vás tolik slyšela."

,,Tak co potřebuješ, Jaspere?" Zeptal se Peter. ,,Vaši pomoct." Řekl stručně. ,,Volturiovi nás chtějí zabít za něco, co jsme ani neudělali. Chceme je přesvědčit a potřebujeme svědky." Dodal. ,,Za co vás chtějí zabít?"

,,Myslí si, že jsme stvořili nesmrtelné dítě, ale není to tak. Pomůžete nám?" Zeptala se Claire. ,,Jasper je náš přítel, takže ano." Odpověděla Charlott a Claire se usmála. ,,Musíme jít shánět další svědky. Dám vám adresu, kde žijeme a pojedete tam." Řekl Jasper.

Jasper a Claire se rozloučili a šli dál.

,,Myslela jsem si, že jsi na zvířecí stravě." Řekla Claire, když stáli s Jasperem před dalším svědkem u něj doma, kam se tak trošku vloupali.

,,To víš, Claire. Já si nemohl pomoct. Každá ta žena byla vždy tak šťavnatá." ,,Jsi nechutný, Thomasi." Poznamenala Claire, ale hned na to se oba staří přátelé zasmáli a objali se.

,,Tak? Co tu děláš, Aire? Nikdy jsi nepřišla jen tak." Řekl Thomas a nalil si skotskou. ,,Pořád piješ. Jak ti to může chutnat?" Zeptala se Claire, protože pro ně všechno chutnalo odporně.

,,Já se ptal první." ,,Potřebuju tvou pomoct." ,,Vždyť víš, že už jsem starý a nic se mi nechce dělat, Aire." ,,Za prvé, upíří se nikdy neunaví. Za druhé, při proměně ti bylo pouze třicet. A za třetí, dlužíš mi to." Řekla Claire už vážně.

,,Už jsem svůj dluh splatil." ,,Ne všechen. Pamatuješ na rok 1698?" ,,Co potřebuješ?" Zeptal se okamžitě. ,,Máme být zabiti za něco, co jsme neudělali a potřebujeme svědky." ,,Chceš, abych šel proti Volturiovým?" Zeptal se Thomas a Claire trošku sklonila hlavu. ,,Proč jsi to neřekla hned?" Zeptal se šťastně a vyskočil ze svého křesla. ,,Rád se postavím proti těm zmetkům." Dodal a usmál se.

,,Jo a... kdo je ta blondýna za tebou?" Zeptal se a Claire slyšela jak Jasper trochu naštvaně zavrčel a postavil se hned vedle ní.

,,To je můj manžel Jasper." Řekla a vzala ho za ruku. ,,Páni. Tak to musíš být opravdu nějak speciální, když se ti podařilo svést Aire." Zasmál se Thomas a Claire protočila očima. ,,Jsi pořád stejný tupec, jako naposledy." Zamumlala.

,,To víš, lidé se nemění." Řekl. Bylo jasné, že ji slyšel, předce jen to byl upír a ti slyší velmi dobře. ,,Hlavně ty ne." ,,Přesně. Tak? Na co čekáme, musíme vyrazit. Už se těším až těm zmetkům nakopu prdel." Usmál se Thomas. ,,Nechceme s nimi bojovat, jen je přesvědčit." Promluvil poprvé Jasper. ,,Tak to nám musím popřát hodně velké štěstí."

Cullen's First Daughter (Twilight sága/ Jasper Hale)Where stories live. Discover now