XL.

1.3K 59 3
                                    

,,Čím méně lidí o tom ví, tím lépe

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

,,Čím méně lidí o tom ví, tím lépe."

2007

Uběhlo dalších pár dnů, během kterých se dost věcí změnilo. Sam tři vlky znovu přijal do smečky, ale Jacob byl nepřetržitě u Cullenových, aby mohl hlídat Renesmee, která rostla velmi rychle.

Carlisle si dělal každý den různé poznámky, protože se s ničím takovým ještě nesetkal. Claire mu občas pomáhala, ale jinak si užívala chvíle klidu s Jasperem. Konečně měli nějaký čas jen pro sebe.

,,Takže ... co děláme dneska?" Zeptala se Claire Jaspera, která stála za ní a objímal ji kolem pasu. ,,Třeba nic?" Navrhl a Claire se na něj otočila. ,, Někdo je tu líný. "Ušklíbla se. Jasper ji zvedl a za chvíli ležela na sedačce, vedle Carlislea a Esme.

,, Hej! "Vykřikla Claire a posadila se. ,,Znovu se mnou hodíš a já přísahám, že s tebou měsíc nepromluvím a odstěhuju se do pokoje pro hosty." Vyhrožovala Claire. Jasper se posadil vedle Claire a stáhl si ji k sobe do klína.

,,To by jsi mi neudělala, že ne, lásko?" Zeptal se Jasper a políbil ji na krk. ,,Já myslím, že je toho schopná." Řekl Edward a Claire, Esme i Carlisle přikývli.

Najednou přišla do místnosti Bella s Renesmee a Jacobem.

,,Co se děje?" Zeptal se Edward. ,,Byla tu Irina, ale jakmile jsem chtěla jít za ní, utekla." Vysvětlila Bella. ,,Zkusím zavolat Tanye." Řekla Claire a popadla mobil.

Po trošku delším telefonátu se rozloučily a Claire položila hovor. ,,Tak?" Zeptal se Carlisle své dcery a všichni se na ni nedočkavě podívala. ,,Tanya poslala Irinu, aby se přišla usmířit." Odpověděla Claire. ,,Vypadá, že si to rozmyslela." Řekl Jasper. ,,Vidět Jacoba na ni bylo příliš." Řekla Esme. ,,Je z rodiny, změní názor." Usmál se Carlisle a objal Esme okolo ramen.

Později celá rodina sledovala jak Renesmee hrála vedle svého otce na piáno a velmi jí to šlo.

Claire se podívala na Alice, která s úsměvem na rtech a s vázou v rukou vcházela do obývacího pokoje, jenže se zastavila a její výraz se změnil a zalapala po dechu.

Za pár sekund váza začala vypadávat z Aliciiných rukou a o zem se roztříštila na spoustu malých střepů. Stefan okamžitě zavřel svou knihu a běžel k ní.

,,Co jsi viděla, Alice?" Zeptal se a všichni se k nim otočili. ,,Volturiovi. Jdou po nás. Aro, Caius, Marcus, stráž a Irina." Odpověděla. Claire se zamračila a podívala se na svého otce. ,,Proč?" Zeptal se Carlisle. ,,Co viděla v tom lese?" Zeptal se Edward své ženy. ,,Byli jsme se projít." Odpověděla. ,,Ness chytaly vločky." Dodal Jacob.

,,To je jasný." Povzdechl si Edward. ,,Irina ji má za nesmrtelné dítě." Dokončila Claire.

Hned na to se všichni kromě, Renesmee a Rosalie, která šla svou neteře uložit do postele, byli v domácí knihovně a prozkoumávali legendy.

,,Nesmrtelné děti byly velmi krásné, okouzlující. Každý je musel milovat." Začal Carlisle vyprávět.

,,Jejich vývoj však ustrnul ve věku, v jenž byly změněny. Nešlo je učit, ani držet na uzdě. Jediný záchvat vzteku mohl zničit celou ves. Lidé o tom pustošení slyšeli. Šířily se fámy. Volturiovi byli nuceni jednat. Protože neuměly uchovat naše tajemství, museli je zničit." Pokračovala Claire.

,,Jejich stvořitelé je milovali, bojovali, aby je chránili. Starobylé klany byly rozvráceny. Bezpočet lidí zabito. Tradice, přátelé i rodiny, vše zničeno." Dokončil Carlisle.

,,Matka Iriny stvořila nesmrtelné dítě?" Zeptala se Bella zmateně. ,,Ano. A zaplatila za to." Přikývl Carlisle. ,,Ale Renesmee není jako tyhle děti. Byla počats, ne změněna a pořád roste." Odporovala Bella.

,,Nedá se to tak Volturiovým vysvětlit?" Zeptal se Jacob. ,,Aro má dost důkazů z Irininých myšlenek." Zakroutil Edward hlavou. ,,Budeme bojovat." Řekl Jacob.

,,Jejich útočné zbraně jsou moc silné. S Jane se bojovat nedá" Nesouhlasil Jasper a vzal Claire za ruku. ,,A Alec je ještě horší." Dodala Claire.

,,No tak je přesvědčíme." Řekla Bella naštvaně. ,,Jdou nás zabít, ne si promluvit." Promluvil poprvé Emmett.

,,Máš pravdu. Nás by neposlouchali." Souhlasil Edward. ,,Ale co třeba vaši přátelé. Máte jich po světě tolik." Dodal a podíval se na Claire a Carlislea

,,Nemohou za nás bojovat." Zakroutila Claire hlavou. ,,Ne bojovat. Svědčit. Kdyby nás bylo víc, třeba by se nám povedlo Volturiovi přesvědčit." Řekl Edward. ,,To po nich můžeme chtít." Řekla Esme a vzala svého manžela za ruku.

Později se všichni rozešli a Claire šla s Alice a Stefan do jejich pokoje, kde si začali brát pár věcí, aby mohli vyrazit.

,,Víš jistě, že tam někoho najdeš?" Zeptala se Claire. ,,Musíme se tam jet podívat. Vím, že tam bude někdo, kdo nám pomůže je přesvědčit a dokázat, že Renesmee není hrozbou. A navíc víš, že musím odejít." ,,Škoda, že nemůžu jet s vámi." ,,Potřebují tě tady." Řekl Stefan. ,,Kdyby jsi tu nebyla tak moc potřebná, musela by jsi jít s námi. Víš, že Arovi jde hlavně o mě a o tebe, protože někoho, jako jsme my dvě ještě v gardě nemá." Řekla Alice.

,,A musíte sehnat tolik svědků, kolik jen budete moct dřív, něž sníh přimrzne k zemi." Dodala. ,,Budeme se snažit. Zatím ahoj a opatrujte se." Řekla Claire a objala oba dva. ,,Neboj se. Ahoj." Rozloučila se Alice a společně se Stefanem se vydali pryč.

Claire se chvíli dívala směrem, kterým odešli, než šla do svého pokoje, kde začala balit pár věcí.

,,Nemysli si, že jsem vás neslyšel." Řekl Jasper, který stoupl za Claire objal ji okolo pasu a opřel si bradu o její rameno. ,,Samozřejmě, že jsi nás poslouchal." Řekla Claire a otočila se k němu čelem.

,,Čím méně lidí o tom ví, tím lépe." Řekla Claire. ,,Po tom, co jsem teď slyšel, bych byl klidnější, kdyby jsi s nimi šla." ,,Potřebujete mě tu." ,,Slyšel jsem, ale i tak se mi to nelíbí." Řekl a dal jí pusu do vlasů.

Claire si myslela, že už bylo vše v pořádku, jenže se pořádně mýlila a teď po nich šli Volturiovi. Všichni byli v nebezpečí a to jen díky tomu, že si to Irina nenechala vysvětlil. Claire jí to ale nedávala za vinu. Nemohla. Znala ji skoro tři sta let, byla to její kamarádka, její rodina.

Cullen's First Daughter (Twilight sága/ Jasper Hale)Kde žijí příběhy. Začni objevovat