harmincegyedik.

4.7K 195 8
                                    

Az új vendégeknek köszönhetően a hangulat feszültté vált. Eddig, ha Lawsonék valahol megjelentek annak sosem volt jó vége. Úgy tűnt, mintha konkrétan keresnének valakit és sajnos volt egy tippem az illetőre. Liamnek az Aidentől kapott monokli akkora 'csorbát ejtett a becsületén', hogy azóta ígérgeti a revansot. Bár őszintén nem értem miért pont két hét után akar sort keríteni erre, méghozzá csapatostól.

- Úgy látom ma este én leszek a bálkirály. Nézd csak hányan jöttek el miattam — húzta rosszfiús mosolyra ajkait Aiden, aki pont mellettem állt és whiskeyt kortyolgatott.

- Aha, de van egy sejtésem és korona helyett valami mást adnának neked. Mondjuk valamit, ami kék, zöld és lila színben pompázik. Mellesleg miért is örülsz annak, hogy jöttek szétrúgni a segged? — néztem rá értetlenül.

- Túl unalmas itt az élet bébi, végre van egy kis izgalom — ezzel letette a poharát és előrelépett párat, amely által sikerült felhívnia magára a figyelmüket.

Igazából a banda csak egy része jött el, amivel a csapatuk összesen 6 főt számlál. Liammel kibővítve ők páran képzik a "kemény magot".

Colin is elindult Aiden felé, egymáshoz érve váltottak pár szót, amit a hangos zenétől nem lehetett hallani és elindultak a stadion elé. Ezt látva azonnal megindultam utánuk, ahogy a barátaim is meg igazából mindenki, aki itt tartózkodott.

Mikor kiértünk a parkolóba pont kiosztásra került az első ütés, méghozzá Liam részéről. Lawson és a többiek oldalra húzódtak és figyelték a jelenetet. Aident láthatóan nem hatotta meg, amit kapott, hiszen nevetve bámult a vele szemben álló fiúra, ezzel is hergelve őt.

- Ne haragudj haver, de azt hittem két hét alatt megtanulsz normálisan ütni — nevetett továbbra is Aiden.

- Kussolj már! — morogta Liam. A szája már szinte habzott az idegtől. Ha a megérzésem nem csal, akkor itt bizony többről van szó, mint egy részegen szerzett monokliról.

Liam továbbra is próbálta megütni Aident, de a fiú minden ütése elől kitért, szinte biztos az első ütést is direkt hagyta. Ezzel viszont annyira feldühítette az ellenfelét, hogy az üvöltve, mint egy megvadult bika rontott Aidennek, aki ekkor állkapcson vágta a srácot. Az ütés hátratántorította. Egyértelműen vesztésre állt, pedig most kapta még csak az első ütést. Lawson a négy másik srácra nézett, és a verekedő pár felé intett a fejével. Ekkor Liam mellé siettek. 5 az 1 ellen nem éppen fair. Ezt nem csak én gondoltam így, mivel Finn és Ryan is összenézett, majd megindultak Aident támogatni. A két utóbbi fiút látva Alexander kelletlenül Sindy kezébe nyomta a piros poharát és elindult a barátaink után, előtte azonban még váltott velem egy sokatmondó pillantást. Valószínűleg engem okol a történtekért. Már miért ne én lennék a hibás? Szerintem ez a srác még a globális felmelegedésért is engem tart felelősnek.

Egyébként sikerült kiismernem a gondolkodásmódját és valami olyasmi játszódhatott le a fejében, hogy a múltkori bulin Aiden engem védve ütötte meg Liamet és az az oka a mostani bunyónak, illetve azt is feltételezheti, hogy Ryan és Finn miattam segítenek Aidennek, hiszen az elmúlt két hétben jóban lettem vele. Az utóbbi azonban nem igaz, bárki állhatna ott, a két barátom teljesen biztosan segítenének neki. Ők ilyenek, meg persze 1-2 balhé szerintük jót tesz a hírnevüknek.

Lawson srácai megvadultak voltak, mintha valamiféle drog hatása alatt lennének, ami persze egyáltalán nem kizárt.

Egy nagy üvöltés térített vissza a gondolataimból. Az egyik fiúnak Aiden valószínűleg betörte az orrát, ömlött belőle a vér. Ezt megelégelve a törött orrú előrántott egy kést is.
Ezt észlelve Zack és a focicsapat pár tagja is a barátaim mellett termettek. Annak, hogy eddig ők nem mozdultak egy oka volt: ha a csapattagok bármilyen verekedésbe keverednek azonnal kirakják őket a csapatból. Ez volt náluk az aranyszabály és az edzőjük nem is félt betartani, még ha a legjobb játékosát is kellett kitennie emiatt. A körülményektől eltekintve megható látni, hogy a fiúk mennyire kiállnak egymásért és néhányan képesek az ösztöndíjukat vagy akár a jövőjüket is kockára tenni.

Most Kezdődik.. (befejezett)Where stories live. Discover now