Kapitola dvacátá čtvrtá

921 74 2
                                    

Hermiona vešla do menší společenské místnosti, kterou u Sv. Munga měli, a hned se jí na tváři objevil úsměv, když si všimla, že na stolku s poštou leží dopis s jejím jménem. Podle písma okamžitě poznala, že je od Draca, neboť za poslední týden od něj dostala tolik dopisů, že je rozeznala hned na první pohled. 

Dopis si ze stolku vzala a zamířila do šatny, aby se mohla převléknout. Dnešní směna byla opravdu vyčerpávající a ona se těšila na její konec, neb ji Draco pozval na večeři. Příliš neváhala, když se jí v dopisu zeptal a takřka ihned poslala sovu s kladnou odpovědí. Od jejich poslední večeře a snídaně uběhl již celý týden a jí se to zdála být celá věčnost. Byla překvapena, když jí v pondělí poslal dopis, ale moc ji to potěšilo a tak si začali dopisovat pravidelně. 

S nedočkavostí rozdělala obálku, ze které vyndala menší list papíru. Očima letmo přelétla těch pár slov a úsměv z tváře jí zmizel. Psal jí, aby ji informoval o tom, že dnes musel nečekaně do práce a že si to bude muset vzít i domů, takže dnešní večeři nestihne. Hermiona se nad  tím snažila příliš nepřemýšlet a začala se převlékat do svého oblečení. Chápala to. Ona sama kolikrát musela jít do práce, i když neměla naplánovanou směnu, jenže to neznamenalo, že ji to nemrzelo. Těšila se na něj a teď se jí při představě, že by měla jít domů, kde na ni nikdo nečeká, úzkostlivě stáhl žaludek. 

Hermiona si oblékla kabát a ani se nenamáhala opustit šatnu, než se přemístila před krásnou vilu, ve které nebydlel nikdy jiný než samotný Draco Malfoy. Možná, že měl práci, ale ona se rozhodla, že i tak by si mohli užít pěkný večer. Za zkoušku přece nic nedá, odejít může kdykoliv. 

„Hermiono?" vyhrkl překvapeně Draco, když jí otevřel dveře, „tys nedostala můj dopis? Dnes to bohužel nestihnu, nahromadila se mi práce," zamumlal lehce nervózně a poškrábal se na zátylku. 

„Vlastně jsem tvůj dopis dostala, ale napadlo mě, že se tu zastavím. Mohla bych nám třeba uvařit večeři, zatím co ty budeš pracovat. Pak si spolu můžeme užít hezkou, ne příliš dlouho, večeři a ty se můžeš po jídle vrátit k práci a já se odeberu domů. Co ty na to?" předložila svůj návrh nadějně. Už se rozhodla, že pokud Draco přece jen nesvolí, půjde navštívit Ginny a Harryho, ale i přes to, že je měla z celého svého srdce ráda, radši by dnešní večer strávila s Dracem než s nimi.

Draco téměř okamžitě souhlasil, ale měl na stole tolik práce, že to musel nejdřív promyslet. Byl vážně naštvaný, že musel večeři s Hermionou zrušit, ale potřeboval by mít případ hotový do pondělí a zatím s tím skoro nehnul. Na druhou stranu, pracoval na tom poctivě celý den, takže menší pauza by mu prospěla. 

„Nezní to jako špatný nápad," řekl nakonec a ustoupil ze dveří, aby mohla Hermiona vejít dovnitř. 

„Slibuji, že tě nebudu vyrušovat, jen mě zaveď do kuchyně a můžeš se vrátit k práci."

Chtěl trochu protestovat nad jejím prohlášením, že jej nebude vyrušovat, ale radši mlčel. Nemusela vědět, že jen její přítomnost v jeho domě jej bude rozptylovat sama o sobě. „Jistě, ale nevím, jestli bude Godfrey příliš nadšený tvou přítomností v kuchyni. Víš, že jsem byl minule vyhozen," uchechtl se Draco a rozešel se ke kuchyni. 

„Neboj se, já si nějak poradím."

„O to se vůbec nebojím," hlesl a jako gentleman jí otevřel dveře. „Kdybys cokoliv potřebovala, zeptej se Godfreyho. Všechno co tu najdeš je ti k dispozici. Těším se na tvé veledílo," řekl a odebral se zpátky do pracovny. Měl takové tušení, že po večeři už se k práci nevrátí, takže toho chtěl teď udělat co nejvíce. 

„Slečna se vrátila," promluvil nadšeně skřítek, když se Hermiona porozhlížela po kuchyni. Byla mnohem větší než tu, co měla doma. Skoro by mu ji až záviděla, ale ona neměla na vaření tolik času, kolik by si přála, takže jí bohatě stačila ta její. I když Dracova byla opravdu krásná. 

„Ano, ráda bych si dnes vypůjčila tvou kuchyň. Slibuji, že jsem ve vaření mnohem lepší, než Draco," řekla se známkami pobavení. Incident z minulého pátku byl prostě úsměvný a ona na něj bude nejspíše dlouho vzpomínat. 

„Godfrey vám věří, slečno. Slečna si může vypůjčit kuchyni jedině pod podmínkou, že mě nechá pomoc."

„To bych byla moc ráda. Rozhodla jsem se pro carbonara, takže budeme potřebovat špagety, vajíčka, slaninu, česnek a sýr," informovala ho o svém plánu. Už dlouho si na ně dělala zálusk, tak proč je neuvařit, když má konečně čas na vaření a hlavně možnost navařit pro víc osob, než jen pro ni. Nikdy ji příliš nebavilo vařit jen pro sebe. 

„Vše je připraveno," řekl Godfrey poté, co luskl prsty a všechny suroviny, které mu nadiktovala, se objevily na kuchyňské lince. Spolu s nimi měla připravené prkénko, nůž, hrnec a pánev. Na to by si dokázala zvyknout. 

„Tak to abychom se pustili do práce," usmála se a přešla k lince, aby mohla začít krájet slaninu. 

Byla ráda, že se nakonec rozhodla za Dracem přijít.

Call It MagicWhere stories live. Discover now