Hoca Yok

3.1K 170 5
                                    

"Ece abime açılsana" dedim hocanın gelmesini beklerken. "Ne saçmalıyorsun sen ya!" diye sitem eden Ece'ye sırıtmaya başladım.

"Yakın arkadaşımsın diye sana görümcelik yapmam merak etme." dedim gülerek. "Kanka beni sevmediğini ikimiz de biliyoruz. Zorlamanın anlamı yok." diyen Ece ile sustum.

Ece abimden yıllardır hoşlanıyordu. Neresinden hoşlandığını anlamış değildim ama abimi başka bir kızın yanında görmek onu üzüyordu. 

O esnada sınıfa " Okuldaki çoğu hoca seminere gitmiş." diyerek nöbetçi öğrenci girdi. "Oğuzhanlara bakmaya gidelim mi?" diye sordum hevesle.

"Olur gidelim." diyen Ece ile ayaklanıp Oğuzhanların sınıfa gittik. Sınıflarının içinden gürültü gelmesi ile hocalarının olmadığı varsayarak sınıf kapılarını açtım.

Anıl, abim ve Oğuzhan'ı muhabbet ederken görmem ile el salladım. "Gelsenize" diye seslenen Oğuzhan ile sınıflarına girdik.

"Ne konuşuyordunuz?" diye sorarken Oğuzhan'ın yanına oturdum. "Abin bir kıza çıkma teklifi edecekmiş." diyen Anıl ile Ece'ye baktım.

Ece'nin kafası hemen öne eğilmişti. "Hangi kız?" diye sordum. "Cam kenarında ikinci sırada oturan kız." diyen abim ile tarif ettiği yere baktım.

"Ceren mi?" diye sordum şaşkınlıkla. Biraz ses tonum fazla çıkmış olmalı ki Ceren ve arkadaşları bize döndü.

Abime dönerek "Başka kız mı kalmadı? Bu kız çirkin." dedim. Abim kaşlarını çatarken Ceren yanımıza geldi.

"Benden mi bahsediyorsunuz?" diye soran Ceren ile "Birisi ile yiyişmişsin sanırım çünkü rujun taşmış." dedim arkama yaslanırken.

"Çok mu belli oluyor?" diye şaşkınlıkla soran Ceren'e "Senden hoşlanan birisi olsaydım dağılmış rujunu görmem ile vazgeçerdim." dedim abime gönderme yaparak.

"O zaman ben gidip rujumu düzelteyim. Teşekkürler canım."  diyerek yanımızdan ayrılan Ceren ile arkasından el salladım.

"Kızın ruju dağılmamıştı. Birisi ile öpüştüğünü nereden bildin?" diye soran Anıl'a  "Bugün birisi ile okulun arka tarafında öpüşüyordu." dedim.

"Sevgilisi miydi?" diye soran abime "Hayır" dedim. O çocukla sadece eğlenmek için öpüştüğüne emindim.

"O zaman hala bir şansım var demektir." diyerek kalkan abime şaşkınlıkla baktım. "Bir sürtükle mi çıkacaksın?" diye sordum.

"Kız güzel." diyen abime göz devirdim. "Gözünün önünde hem daha güzel hem de namuslu kızlar varken o sürtüğün peşinden gidiyorsun ya pes." dedim.

"Ben daha iyisini göremiyorum. Hem sen görümce gözüyle bakıyorsun. Birde Ece'ye soralım. " diyerek Ece'ye dönen abim ile sessizce yutkundum. 

Ece ağlamamak için kendini tutarken "Bence kararı Emirhan'a bırakmalısınız. Kimi seçerse onunla olsun." dedi. Abim Ece'nin yanağından makas alırken "Bir tanesin." diyerek gitti. 

Nutellalı PizzamWhere stories live. Discover now