41. Část

40 1 0
                                    

Šla jsem tedy s Mag do třídy, jenže najednou se ozval křik.

,,Co se to děje?" koukla na mě Mag. Já nechapala stejně jako ona, takze jsem se společně s ní otočila zpátky ke dveřím. Celá naše třída už vylítla na chodbu, protože ji zajímalo, co se děje a najednou se ozvalo. ,,Vaši kluci bijou Oscara." S Mag jsme na sebe vytřeštili oči a běželi na chodbu. Naši spolužáci nás naštěstí pustili.

,,Benny!",,Drakeu!" spustily jsme obě dvě naráz. ,,Vy dementi, puste ho, tohle si s ním vyřeší venku ne ve škole!" křičela na ně Mag. Já byla v naprostém šoku a nevěděla jsem, co mám dělat. ,,Nechte ho!" křikla jsem na ně já, ale to už se Benny ohradil. ,,Nikdo se nebude pokoušet znásilnit mojí holku!" zařval přes celou chodbu, když v tom už přiběhli učitelé. Drake si jich všiml a uklidnil se, ale Benny Oscarovi dal ještě jednou pěstí a dočista ho vypnul. ,,Ben Cristovao a Drake Lynch, okamžitě do ředitelny. ,,Lynchová, pomozte Oscarovi na ošetřovnu." ,,Na to zapomeňte, ona s ním už do žádného kontaktu nepřijde!" rozkřikl se Benny. ,,S tím souhlasím." přidal se Drake. ,,Tak ho tam někdo dopravte." řekla jedna z učitelek a odešla s Bennym a Drakeam  do ředitelny.

Pohled Bennyho

Učitelka nás odvedla do ředitelny. Ničeho jsem nelitoval ten kluk dostal, co si zasloužil. Mag měla pravdu, tohle jsme si s ním měli vyřešit venku a ne ve škole, ale já když ho mwzi těmi dveřmi viděl, přestal jsem se ovládat.

,,Můžete mi to nějak vysvětlit?" koukl na nás ředitel, když jsme přišli do ředitelny. Posadili jsme se a Drake začal mluvit. ,,Pane řediteli, my se omlouváme, ale.." skočil jsem Drakeovi do řeči. ,,Se vší úctou pane řediteli, ten hajzl si to zasloužil." ,,K tomu se dostaneme, ale uvědomujete si, že vám hrozí vyloučení ze školy. My jsme prestižní střední škola, neztrpíme tady šikanu či nějaké bitky." ,,Já bych to nazval spíš vyřizování účtů nebo bránění cti, ale rozhodně ne jako šikanu." obhájil jsem se. ,,Ať to bylo cokoliv, na pozemek školy to nepatří, jste oba dostatečně rozumní, abyste to věděli." poznamenal ředitel. ,,Máte pravdu, pane řediteli, měli jsme si to vyřešit venku, někdy mimo školu." souhlasil s ním Drake. ,,Mohu za to já, pane řediteli, to já jsem Oscara viděl mezi dveřma a nevydržel jsem to." přiznal jsem se. ,,Dobře, pokud je pravda, to co pan Cristovao teď řekl, vysvětlete mi, proč jste se pane Lynchi k incidentu připojil a neříkejte mi, že jen protože to je váš kamarád?" zeptal se ředitel Drakea, jenže to už se ve dveřích objevili moji a Drakeovi rodiče. ,,Můžeš mi vysvětlit, co jsi udělal?" spustila hned paní Lynchová na Drakea, moji rodiče se jen naštvaně tvářili. ,,Nechal jsem zavolat i vaši rodiče, protože tohle tu opravdu trpět nebudeme a chci, aby tu byli u zadání trestu." začal ředitel. ,,Nevím, co vše vám kolegové stačili říct, ale jde o tom, že brutálně zbili spolužáka, který po posledním úderu dokonce skončil bezvědomí." když tohle rekl můj táta se na mě hned podíval, protože mu bylo jasné, že poslední úder jsem dal já.

,,Podle zatím výpovědí chapců, jsem se dozvěděl, že si spolužák Oscar měl toto zacházení právem zasloužit a že s tím začal pan Cristovao a pan Lynch se k němu poté připojil. Má poslední otázka zněla, proč jste se pane Lynchi připojil?" pokračoval ředitel, měl jsem chuť se začít smát, protože co je togle jako za výslech.

Paní Lynchová se na něj bedlivě koukala a čekala, co z něj vypadne. Drake se na mě podíval, a tak jsem začal mluvit já. ,,Samozřejmě, že mě v tom jen nechtěl.." začal jsem, ale Drake mě přerušil. ,,Ne, šel jsem do toho ze své vůle." ,,Dobře, tak nám ale už někdo řekněme, proč?" spustila paní Lynchová. ,,Bránil jsem čest svojí přítelkyně, všichni to na tě chodbě slyšeli." poznamenal jsem. ,,Takže jste to udělal ze žárlivosti?" zeptal se ředitel. ,,To asi těžko, to bych asi nebránil svou sestru já." přidal se Drake. ,,Tak mi vysvětlete, proč jste bránil svou sestru?" koukl na něj ředitel. ,,Já to řeknu." přihlásil jsem se o slovo.

Ten Pravý 2 (Ben Cristovao)Where stories live. Discover now