41.

2.5K 94 0
                                    

Astăzi am fost extsrnată din spital. Marko a venit să mă ia cu mașina. Nu a fost de acord să mă lase să vin cu un taxi, din simpla idee să nu care cumva să pățesc ceva pe drum. Într-un fel mă bucură grija asta pentru mine și că a acceptat ideea de a mă muta. Am nevoie, cel puțin pentru o perioadă, de liniște și singurătate, pentru a găsi o soluție și o explicație plauzibilă pentru cele întâmplate în ultima perioadă.
- Mă înnebunește gândul că poți să fi cu altcineva.
- Nu aș putea fi cu altcineva, atât timp cât încă te iubesc și încă îți sunt loial și dator pentru toate momentele petrecute cu tine. Dar asta e doar o altă lecție de viață, nu? O altă palmă a vieții mele, pentru că nu am știut să te apreciez îndeajuns când încă îmi aparțineai. îmi spune ținându-mi ușa deschisă.
- Dacă eu nu veneam la festival, din întâmplare, nu îmi spuneai niciodată?
- Că am fost la festival, normal. Dar că te-am înșelat, nu. Nu, pentru că nu am făcut-o. Dar păcat că tu nu vrei să îmi asculți părerea și nu vrei să afli adevărul.
- Care adevăr, Marko? Eu cred că am văzut destule...
- Eu îți respect decizia.
O perioadă nu facem nimic altceva decât să ne privim pentru ultima dată.
- Vrei să te duc cu mașina?
- Nu, mă descurc de aici. îmi aplec privirea la valiză și o prind în mână ca să plec.
- Dacă ai nevoie de ceva, oricând, știi unde mă găsești.
- Îți mulțumesc.
- Pentru? se încruntă nedumerit.
- Pentru că m-ai primit în viața ta. Pentru că mi-ai arătat că te poți schimba, că poți deveni mai calm. Pentru că mi-ai fost alături. Pentru că m-ai iubit în felul tău. Pentru că m-ai înșelat și mi-ai arătat ce înseamnă să iubești cu adevărat și ce înseamnă să suferi după cineva. Pentru tot. Ți-am afalt defectele și te-am iubit și mai mult. Doare atunci când realizezi că n-ai fost niciodată atât de important pentru cineva așa cum se părea că ești.
Nu aștept să îmi răspundă și plec fără să mă întorc să-l privesc, chiar dacă-mi doresc asta. Nu a închis ușa în urma mea, fapt ce mă duce cu gândul că stă și mă privește.

Fratele iubitului meu mortWhere stories live. Discover now