14.

6.1K 212 4
                                    

- Iar ai de gând să îmi ți una din moralele tale stupide?
- Știi ceva, chiar nu o voi face. Nu are rost. Oricum nu mă asculți. Am doar să-ți dau asta. îmi întinde un plic de culoare cafenie, lipit cu un abțibild cu luna, iar pe lângă făcute pete mici, albe și negre, care cred că reprezintă stelele.
- Poate o vei citi diseară, cu luminile stinse și o lumânare aprinsă. Poate îi vei da foc, nu știu, sau poate o vei păstra. Faci ce vrei cu ea, dar citește-o, te rog. adaugă. E foate calm. Pentru prima dată de când îl cunosc, are o calmitate în voce, calmitate care mă face să cred că poate chiar vrea să se schimbe, dar probabil nu știe cum.
Mă uit pe bancheta din spate și observ ursulețul pe care voia să mi-l dea, dar l-am respins.
- Îl poți lua dacă vrei.
Mă întind după el. Nu mai zic nimic și ies din mașină.

E seară. Îmi amintesc de plicul pe care mi l-a dat acum câteva ore. Iau ursulețul de la el în brațe, aprind o lumânare și desfac plicul.

Mereu voi fi aici. Dacă ai nevoie, orice s-ar întâmpla, te poți baza pe mine, chiar dacă nu vorbim. Tot ceea ce am făcut, sau nu am făcut, nu mai contează, pentru că eu te voiam numai și numai pe tine. Ține minte, și poate că și acum e așa, doar că realizez că e prea târziu. Ai renunțat, așa că am să renunț și eu, pentru că am obosit să aștept degeaba. Da, renunț, pentru că doar eu știu câte zile și nopți am plâns după tine, cât de mult te iubeam și prin ce perioadă am trecut, în timp ce tu, sincer, habar nu am ce făceai. Aș vrea să mai vorbim, chiar aș vrea, să știu ce faci, dacă ești bine, cum o mai duci, dar degeaba deschis eu conversația, mă ignori. Asta a fost tot. Ai grijă de tine.

Încep să plâng. Nu credeam că sub masca lui de bad boy se poate ascunde o inimă atât de bună, de pură. Nu credeam că poate fi genul de persoană care poate iubi.

"ai citit scrisoarea?" primesc mesaj de la el.
"da. e foarte frumos scrisă." mesaj trimis.
"mă bucur că, poate, am reușit să-ți schimb părerea despre mine."
Nu-i răspund.
"mâine te aștept la o cafea. știi unde mă găsești, la garsonieră." îmi scrie înapoi.

Fratele iubitului meu mortWhere stories live. Discover now