Εναλλακτικές πλατφόρμες Wattpad #5

125 9 3
                                    

Για όσους αναρωτιέστε για ποιο λόγο σταμάτησα να διαμοιράζω ιστορίες μου σε εναλλακτικές πλατφόρμες τύπου Wattpad Ο λόγος είναι επειδή δεν είχα χρόνο να συνεχίσω εκείνη τη συγκεκριμένη ιστορία παρότι είχε αρκετές χιλιάδες προβολές μέσα σε ένα μήνα.

Στόχος μου είναι να τελειώσω άμεσα τις σύντομες ιστορίες που έχω προς δημοσίευση και έπειτα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστορία και να την διαθέτω δωρεάν σε όλες αυτές τις εναλλακτικές πλατφόρμες τύπου Wattpad. Επίσης έκανα μία ακόμη έρευνα και διαπίστωσα πως υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες όπως το tapas.io στο οποίο κάποιος μπορεί να δημοσιεύσει εκτός από web Novel και light novels ή ακόμη και διαδικτυακά κόμικ. σκέφτομαι λοιπόν να κάνω διαμοιρασμό της ιστορίας μου και σε αυτά τα κανάλια. θα το έκανα ήδη δηλαδή Αλλά δεν έχω ακόμη εξώφυλλο το οποίο είναι απαραίτητο για να γίνει διαμοιρασμός της ιστορίας. θα μπορούσα φυσικά να χρησιμοποιήσω κάποιο δωρεάν εξώφυλλο, αλλά Γνωρίζω πολύ καλά Πώς το εξώφυλλο είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή κάποιου και θα φέρει κοινό σε μία νέα ιστορία ενός άγνωστου συγγραφέα. από κει και πέρα η ίδια η ιστορία είναι αυτή που θα κρατήσει τον αναγνώστη.

Αφού λοιπόν φτιαχτεί το νέο εξώφυλλο Προς το τέλος του μήνα θα αρχίσω να δημοσιεύω και στο tapas.io την ιστορία μου μιας και σου δίνει την δυνατότητα να κερδίσεις χρήματα από διαφημίσεις, tips και κάποια άλλα πράγματα.

Συνήθως όταν δημοσιεύω ένα μυθιστόρημα, το πρώτο μιας σειράς, υπολογίζω τον πρώτο μήνα να βγάλω 600 με 1.000 ευρώ, οπότε εδώ έρχεται το ερώτημα γιατί να διαθέσω την ιστορία μου δωρεάν?

Η απάντηση δεν φαίνεται να είναι απλή στην αρχή αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι σε μεγάλο βαθμό αυτοί που έχουν πετύχει στην κατηγορία μου και βγάζουν με το λανσάρισμα κάθε βιβλίου πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα, είναι επειδή ξεκίνησαν από τέτοιες πλατφόρμες και έχουν αποκτήσει ήδη street team. όταν λοιπόν ένα βιβλίο του δημοσιεύεται, οι οπαδοί τους παίρνουν και αφήνουν θετικά reviews, τα οποία πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες αγοράς. Επίσης το γεγονός ότι ένα βιβλίο διατίθεται δωρεάν δεν σημαίνει ότι δεν θα αγοραστεί αργότερα Μιας και η τελική έκδοση που βγαίνει έχει περάσει από editor και έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις.

Ήδη μέσα σε μερικές μέρες είχα αποκτήσει περίπου 90 followers στη βασική πλατφόρμα που με απασχολεί και στόχος μου είναι να ξεπεράσω τους χίλιους μέχρι να ολοκληρώσω το συγκεκριμένο μυθιστόρημα το οποίο θα είναι αρκετές λέξεις. Υπολογίζω να είναι 300 με 500 χιλιάδες λέξεις το οποίο μεταφράζεται σε χίλιες με δύο χιλιάδες σελίδες Αν πρόκειται για εκτυπωμένο βιβλίο. αυτό όχι μόνο θα πολλαπλασιάσει το κοινό μου και θα αυξήσει τις πωλήσεις το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά θα δοθεί η ευκαιρία να καταφέρω να αυξήσω τις πωλήσεις μου και σε όλες τις άλλες ιστορίες.

Τέλος, όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές υπάρχει τεράστια αγορά σε audiobooks. δεν έχει ιδιαίτερη σημασία Επομένως αν δεν πουλήσεις ούτε ένα e-book, Μιας και τα audiobooks Θα σου δώσουν πέντε με δέκα φορές περισσότερα έσοδα.

Ελπίζω να περνάτε καλά και δημιουργικά εν μέσω Κορονοϊού.

Αν θέλετε πείτε μου αν έχετε βρει άλλες εναλλακτικές πλατφόρμες Wattpad και αν επιτρέπουν άλλες γλώσσες εκτός από Αγγλικά! 

Πως να εκδώσω το βιβλίο μουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα