sebastian & løsnede skøjter

859 39 8
                                    

Tidsperiode:
Elliot og Colin er 8 år. Seb og april er 34.
-
"Jeg kan ikke far," siger Elliot og ser opgivende op på mig. Han sidder på isen, og jeg står foran ham. Colin kommer skøjtende forbi igen, og Elliot ser efter sin bror med tydelig misundelse.

"Du behøver ikke, Eli," jeg smiler til ham.

"Colin lærte det for 4 år siden. Jeg vil lære det," han prøver at rejse sig op men glider og lander på isen igen. "Urgh!" Han slår frustreret til isen.

"Hey hey, isen har ikke gjort noget," jeg sætter mig ned overfor ham. "Ingen dømmer dig for ikke at kunne skøjte."

"Det er pinligt," hvisker han. Jeg løfter et øjenbryn. "Du er verdenskendt, og Colin kan."

"Mor kan ikke," prøver jeg at hjælpe.

"Det er ikke vigtigt," han prøver at rejse sig op igen og falder. Jeg kan se på hans ansigt, at han snart bryder sammen.

"Vi kan fortsætte en anden dag?" Jeg skæver til Colin, da han kommer skøjtende forbi igen. Han nyder at torturere sin bror. Han er så Cole.

"Du har ikke tid en anden dag," Eli sætter håndfladerne mod isen og prøver at komme op.

"Jeg har tid," fortæller jeg ham.

"Nej du har ej."

"Elliot—"

"Du er aldrig hjemme," han skal til at glide, men griber hurtigt fat om mine skuldre og står endelig op.

"Du står!" Smiler jeg.

"Emneskifter."

"Okay okay, sass mester. Jeg beklager, at jeg ikke er så meget hjemme for tiden. Det vil jeg prøve at ændre på," lover jeg. Elliot glider igen, men jeg tager fat om ham og holder fast. "Der er sikkert mange andre sportsgrene, som du kan prøve, Eli."

"Hvordan lærte du at skøjte?" Spørger han, som om jeg slet ikke lige sagde noget. Jeg sluger klumpen i min hals. "Og hvornår?"

"Da jeg var 4", svarer jeg og holder i ham, imens han prøver at tage skridt på isen.

"Og jeg er 8!"

"Ignorer Colin, og fokuser på dig selv. Det er lige meget, hvor gamle andre er eller var. Du er 8, og du kan sagtens lære at skøjte, hvis du vil," fortæller jeg ham seriøst.

"Hvordan lærte du det?" Han lægger sine hænder på mit hoved. Jeg ser op på ham.

"Det kan vi snakke om en anden gang."

"Hvorfor?" Fordi min far smed mig ud på isen og nægtede at lade mig forlade den igen, før jeg havde lært at skøjte.

"Fordi du skal fokusere på at lære på din måde." Colin kommer forbi igen.

"Tabeeer," nynner han. Eli ser opgivende efter ham.

"Colin?" Kalder jeg efter ham. Han drejer hurtigt rundt og skøjter herover. Stopper lige ved siden af Elliot og sørger for at der ryger ekstra mange isflager på sin bror. Jeg bider ned i min tunge for at styre mig selv. "Det er ikke sødt at gøre grin med nogen, bare fordi man kan noget, som de ikke kan," fortæller jeg ham. Colin smiler bare. "Og det fjerner sejheden ved at kunne skøjte, når man bruger det til at nedgøre sin bror. I stedet for at spille cool, så kan du hjælpe Elliot med at lære at skøjte," jeg ser meget bestemt på ham. Colin åbner protesterende munden, men mit blik får ham til at lukke den igen. "Er du med?" Jeg løfter et øjenbryn af ham. Han nikker langsomt. Jeg kommer hurtigt op at stå, og Elliot tager panisk fat i mine ben for at holde balancen. "Colin lærte det ikke med det samme. Vis Elliot hvordan, du lærte det," jeg nikker til Colin, som vender sig mod Eli med et knap så selvtilfredst blik som før.

The benefits of snow | ✓Where stories live. Discover now