11. Whisky & smil

3K 123 79
                                    

"Så, jeg troede ærlig talt, at jeg ville dø single," siger jeg ligeud. "Jeg mener, jeg har aldrig haft en kæreste, og jeg er sytten. Har du det? En anden pige? Jeg vil ikke dømme dig. Du er en god fangst," fortæller jeg min kæreste. Jeg glider længere ned af væggen og trækker mine knæ op til mit bryst for at få noget mere varme. "Mit første kys var, da jeg var 14 år. Ava skulle babysitte mig, så hun tog mig med til en fest. Jeg kyssede Alex. Og ja, det er akavet, men jeg havde ikke andet at lave, og jeg havde et crush på ham dengang. Hvad med dig, nogen første kys?" Jeg skubber lidt til min kæreste med skulderen. "Hvornår blev mit liv så trist, at jeg snakker om mit kærlighedsliv med en skraldespand?" Spørger jeg med et tungt suk. Jeg lukker øjnene og hviler hovedet op af væggen bag mig. Jeg har fundet skraldespanden, som jeg væltede over. Min første og sidste kæreste. Og nu prøver jeg at lære den at kende, men det går ikke så godt. Den svarer mig ikke rigtig. "I det mindre var mit første kys med en, som jeg elskede, ikke? Selvom det var og er min bedste ven..." Jeg ser på mine hænder. "Hvem prøver jeg at narre? Jeg ville gøre alt for at ændre det. Gemme det til noget specielt. Ava plejede altid at fortælle de her smukke historier om hendes første kys med hendes kæreste, Steven. Jeg hadede ham. Du ville også hade ham," jeg hviler siden af hovedet op af skraldespanden. "Han manipulerede hende, og hun brugte alt sin tid på ham. Han havde dårlige manerer, og han flirtede flere gange med mig. Hører du det, Skralde? Min søsters kæreste flirtede med mig. Hele tiden. Måske skete der noget imellem dem, som fik Ava til at... Jeg mener, det kunne være det, ikke? Jeg bør snakke med ham. Jeg har ikke set ham siden begravelsen." Hvorfor har jeg ikke tænkt over det før? Jeg burde have snakket med Steven for længe siden. Steven Votarry er en snobbet rigmandssøn med blondt hår, blå øjne og et brugt kreditkort. Han var, eller er, forkælet og provokerende. Jeg så ham altid som en fyr, som ville være min søster utro. Men Ava elskede ham. De var sammen i tre år. Måske var Steven hende rent faktisk utro? Og derfor mistede hun lysten til at leve? Det første jeg gør, når jeg kommer ud herfra er at finde Steven Votarry. "Fuck Steven Votarry," hvæser jeg.

"Kender du Steven Votarry?" Spørger Seb. Han sætter sig overfor mig i skrædderstilling.

"Kender du Steven Votarry?"

"Jeg spurgte først," han stiller en flaske whisky foran mig.

"Hvor har du den fra?" Spørger jeg med store øjne.

"Lad os snakke om en ting ad gangen. Du skulle nødigt blive forvirret," driller han.

"Hvem af os har en gpa på 5.0?"

"Så du indrømmer."

"Det var et spørgsmål. Det kunne lige så godt være dig," jeg trækker på skuldrene. Seb ryster på hovedet.

"Klart. Med alle de lektier jeg afleverer og de timer, som jeg altid møder op til, så må jeg ligge øverst i klassen," svarer han sarkastisk.

"Hvorfor går du ikke mere op i skole?" Spørger jeg.

"Whisky?"

"Godt forsøg."

"Jeg fandt den i et skab i et af mødelokalerne."

"Det er flot, Agent 007. Du er en sand spion."

"Skole virker bare ikke vigtigt i det store billede," Seb trækker på skuldrene og rykker tættere på, så vores knæ hviler op af hinanden.

"Hvordan kan det ikke være det? Uden skole, hvordan vil du så få en uddannelse?"

"Vi behøver ikke snakke om det her, April."

"Okay," jeg tvinger mig selv til at lade det ligge. "Min søster kom sammen med Steven Votarry i flere år," siger jeg som svar til hans tidligere spørgsmål. Seb laver en grimasse. Åh nej. "Hvad?" Spørger jeg hurtigt.

The benefits of snow | ✓Where stories live. Discover now