Repetition

37 0 0
                                    

Ik schrok wanneer plots getoeter me uit mijn gedachten halen. Een jongen met raven zwarte haren kwam lachend naar buiten gerend.
"Heya!", zei hij tegen ons allen en stapte in de auto.
Iedereen begroette hem enthousiast. Behalve ik ... Mijn enthousiasme was nog steeds mijlen ver te zoeken.
"Waaraan denk je?", vroeg Ashton zacht terwijl die twee achteraan wat met elkaar stoeide.
"Ik had een flashback naar een zomer enkele jaren geleden.", gaf ik toe.
"Alles oke?", vroeg hij dan.
Ik knikte en forceerde een klein glimlachje op mijn gelaat. Hij legde gerust stellend zijn hand op mijn been en keek me steunend aan. Van deze momenten hield ik, wanneer hij zacht was en liet zien hoeveel hij van me hield. Ik verstrengelde zijn vingers met de mijne en keek hem kort aan. Hij kneep er zacht in en focuste zich dan weer op de weg.
"Jess, wist je dat 5 procent van de vrouwen maar helemaal hetero is?", lachte Calum.
ik grinnikte. Waar had hij dat weer vandaan gehaald.
"Dus je bedoeld dat wij allemaal een beetje lesbisch zijn of wat?", grijnsde ik.
"Geil.", zei Luke.
Hij probeerde het bloedserieus te zeggen maar schoot in de lach waardoor ook wij allemaal begonnen te lachen.
"Ik moet jullie teleurstellen boys, maar ik voel me enkel aangetrokken door het mannelijke geslacht."
Ashton grijnsde. Maar goed ook voor hem want anders waren vrouwen ook al concurrentie voor hem. Stel je voor. Mijn gedachten dwaalde weer af, naar die ene zomer avond. We zaten met zijn allen buiten truth or dare te spelen en ik werd plots uitgedaagd om Caitlin te zoenen. Ik durfde dat niet, dus Caitlin stond op met haar grote mond, nam mijn gezicht tussen haar handen en kuste me gewoon, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Harry had me daarna verteld dat het hem helemaal gek maakte. Misschien was dat ook waar de jongens op aan het doelen waren. Calum ging verder met allemaal wetenschappelijke zever tot we bij Michael aan kwamen. Die dartelde als een veulentje in een weide naar de auto, zo vrolijk.
"Wel die is overdreven blij.", merkte ik op.
Michael wiebelde met zijn wenkbrauwen, waardoor we allemaal begonnen lachen.
"Hoi Mikey.", glimlachte ik dan.
"Hellowaaaa chicawowa.", joelde hij.
Wat had die gegeten?
"Tell me what's your secret! Ik wil het ook.", zei ik dan.
Luke lachte en keek me intens even aan. Calum deed een geschrokken gezicht na en Michael maakte een dansje. Even keek ik Ashton aan. Hij lachte en schudde zijn hoofd.
"Soms vraag ik me echt af, of mensen zich niet afvragen of jullie aan de drugs zitten. Waar halen jullie al die energie vandaan?", zuchtte ik terwijl ik het me serieus afvroeg.
De jongens begonnen harder te lachen.
"Smoke weed everyday.", begon Michael te zingen.
Iedereen deed mee. Luidkeels zongen we en lachten we en voor even vergat ik alle zorgen. Daar waren vrienden voor. Op de momenten dat je het enorm moeilijk had, waren zij er om je op te beuren en je even alles te doen vergeten. Ik was dan ook zo blij dat deze jongens mijn vrienden waren. Een stand-up comedy show was niets tegen hun humor. Hun mopjes waren soms zo flauw dat je niet anders kon dan lachen. Na een tijdje waren we aangekomen bij het repetitiekot. Helemaal opgepompt van de adrenaline, stormde de jongens naar binnen. Al snel bevonden ze zich achter hun instrument of met hun instrument rondom hen heen. Ik genoot van de passie die te zien was en Ashton keek me vaak intens aan wanneer hij zijn spieren nonchalant opspande door te drummen.
"Oke, ik wil dus even mijn nieuw nummer laten horen.", zei Luke en stond zenuwachtig een beetje heen en weer te bewegen.
Hij begon wat op zijn gitaar te tokkelen, zijn akoestische weliswaar en na een tijdje begon hij te zingen. Ik was meteen mee in het verhaal en elke keer deed hij het opnieuw, hij zoog me mee in zijn verhaal en betoverde me. Ik kreeg er zelfs kippenvel van. De tekst was zo mooi. Na een tijdjes begon Michael er op in te pikken en ook Ashton gaf zacht een beatje aan. Het klonk nu al zo fantastisch. Wanneer hij de laatste zin zong, ging er een raar gevoel door me heen.
"She sleeps alone, my heart wants to come home I wish I was I wish I was....", en zo sloot hij af.
Het bleef even stil in de kamer.
"Dat was fantastisch.", onderbrak Calum de stilte laaiend enthousiast.
"Inderdaad, nice work Lukey!", zei Michael.
"Luke, echt dit is het man.", grijnsde Ashton.
Maar hij keek enkel mij ongemakkelijk wat aan en wachtte op mijn reactie.
"ik ben sprakeloos.", gaf ik toe.
"Goed of slecht?", vroeg Michael.
"Goed! Wauw Lukey ... echt ik heb gewoon kippenvel."
Hij werd rood en glimlachte.
"Thanks guys. Nog wat aan sleutelen en het komt goed."
"De tekst is fantastisch maar Calum kan misschien wel een deeltje overnemen.", stelde Ashton voor.
"Dacht ik ook.", gaf Luke toe.
"Refrein samen?", stelde Michael dan voor.
Ze sleutelde aan het nummer en probeerde verschillende dingen. Ik was nog steeds overdonderd van het lied. Luke had me om ver geblazen. De dag dat deze jongen een vriendin had, ze zou het gelukkigste meisje zijn op aarde. Luke was zo een romantisch zieltje. Zo gevoelig, zo breekbaar. Een beetje mijn mannelijke versie. En hij was zo getalenteerd, hoe kwam hij er ook op even iets in elkaar te steken .... En hoe dan die andere zonder probleem er even op in pikken. Ik snapte er vaak niets van. Voor hen leek het niets, terwijl voor mij het gewoon al moeilijk leek mijn vingers te bewegen op zo een ding, laat staan te weten hoe iets perfect zou klinken zonder er over na te denken.
"Even pauze?", zei Calum na een tijdje.
De jongens stemde in. Ashton kwam naar me toe en sloeg zijn armen om me heen om vervolgens een zacht kusje in mijn hals te drukken.
"Verveel je, je niet?", vroeg hij zacht.
"Ben je gek? Ik bewonder jullie met plezier.", lachte ik.
Hij grinnikte en knuffelde me nog steviger.
"Ik zie je graag Jess.", zei hij dan zacht.
"Ik jou ook Ashton.", glimlachte ik en drukte een kusje op zijn mond.
Met die prachtige kuiltjes in zijn wangen keek hij me aan, breed glimlachend. We gingen zitten in de zetel en wachtte op de jongens die met wat drinken terug kwamen.

Too lateWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu