XVI

719 46 0
                                    

Thea sa ráno zobudila so strašnými bolesťami a nielen bolesťami hlavy kvôli opici. Pomaly otvorila oči, do ktorých jej udrely lúče ostrého ranného slnka. Pomaličky sa posadila a na holej pokožke ju schladil studený vzduch v izbe. Ani poriadne nerozlepila oči a pochytil ju strach čo sa asi stalo. Prudko sa otočila doľava a uvidela Teddyho ešte pokojne spiaceho vedľa nej. Rukou ju objímal okolo pása a potichu pochrapkával . Thein dych sa zrýchlil a rýchlo vyliezla z postele. Bolo jej ešte viac chladno a keď zistila, že je nahá bolo je do plaču. Začala sa rýchlo obliekať, aby na mieste nezmrzla. Práve si išla zapínať košeľu keď ju naplo. Pribehla ku záchodu a vyvracala takmer všetko čo v deň predtým zjedla. Teddy sa medzi tým tiež zobudil a tiež si uvedomil čo sa stalo.

Deň predtým hľadal Reichard Theu takmer po celom hrade. Thea mu zabudla povedať kam ide. Na druhý deň ráno po vyučovaní konečne našiel Theu pri Čiernom jazere.

,, Thea? Kde si včera celý čas bola? Hľadal som ťa. " prisadol si ku nej na zem. Ona len smutne vytiahla nový prútik z kapsy a ukázala ho Reichrdovy. ,, Ty si zohnala prútik? Ako? "

,, Ja sa o tom nechcem moc rozprávať. "

,, No tak teda dobre. Ale- "

,, Zmeňme tému prosím. " Thea vôbec nemala náladu sa o tomto rozprávať. Ľutoval toho čo sa stalo. Cítila sa previnilo voči samej sebe.

,, Vieš čo by ťa urobila šťastnou? Lietanie. " Reichardov úsmev jej pozdvihol náladu.

,, Ale ja lietať na metle neviem. To vieš. "

,, Tak čo tak sa len tak rozprávať. " navrhol.

,, Môžem sa ťa niečo opýtať? "

,, Jasné len do toho. " Reichard chytil ploský kamienok a pokúsil sa s ním urobiť žabky na vodnej hladine jazera no nepodarilo sa mu to.

,, Prečo si z Durmstrangu prestúpil sem? " vyzeralo to tak, že ho táto otázka vyviedla z miery.

,, Potušoval som pravidlá. " povedal akoby nič. A znova hodil kamienok do jazera s nádejou, že sa mu žabky podaria.

,, Aké napríklad? " začalo to Theu zaujímať.

,, To by ťa zaujímalo čo? " Thea s úsmevom nedočkavo prikývla. ,, Napríklad som pokradol všetky prísady na lektvary čo sme mali a dal ich zjesť hypogrifovy, kvôli ktorému som dostal 10 % z testu. Bohužiaľ to prežil. Vytopil som pivnice, ale to bolo omylom. Zničil som polku ďalekohľadov a nechtiac som podpálil triedu. Potom ma vyhodili. "

,, To by som na teba netypla. " zasmiala sa Thea. Úsmev jej zmyzol pretože ju naplo, ale za držala to v sebe.

,, Si v poriadku? " opýtal sa jej Reichard.

,, Ale hej. Len mi jedlo asi nesadlo. " nahovorila mu a zároveň to nahovorila aj sebe. ,, Ja asi budem musieť už ísť. Chcem dorobiť to čo som zmeškala. Tak čau. " unavene sa usmiala a potom odišla.

Išla do knižnice. Po dlhom hľadaní našla to čo hľadala. Tlstá kniha formúl bola dosť stará a troška sa aj rozpadala. Rýchlo našla formulu, ktorú potrebovala. Prudko zaklapla knihu a vybehla z knižnice. Ani nevrátila knihu na miesto. Dobehla ku dievčenský záchodom. Ignorovala Umrnčanú Mirtu a zavrela sa do kabínky. S trasúcimi sa rukami vytiahla prútik a povedala formulu, ktorú si zapamätala z knihy. Pomaly si priložil špic prútika na spodnú časť porucha. Dych sa jej zrýchloval čím ďalej tým viac. Po chvíli sa prútik rozžiaril. Bledo zelená žiara po pár sekundách zmyzla. Thea klesla na kolená a rozplakala sa. Toto sa nemalo stať. Čo mám teraz robiť? Neprešla ani prvá polovica roka. Ako som mohla? Som strašne sprostá! Vyčítala si sama sebe svoje chyby.

,, Čo toľko posmrkávaš?! Toto sú moje záchody vypadni Dora! " zo steny vyletel duch Mirty a vyhnal Theu von. Thea sa rozbehla chodbami nájsť Reicharda. Nevedela ho nikde nájsť tak si len sadla ku Čiernemu jazeru a dúfala, že ju tam Rei nájde. Aj našiel. Nestihol ani nič povedať.

,,Reichard musím odísť. Idem domov, ale nikomu to nehovor. " spustila. Rei sa zatváril zaskočene.

,,Č- čo? Preč- " nestihol sa ani poriadne opýtať a Thea mu skočila do reči.

,, Som tehotná. " Reichard vypúlil na ňu oči.

,, N- nechápem... Čo?... K- kto? " vyjachtal zo seba. Thea sa zhlboka nadýchla, aby sa aspoň trošku ukludnila, no vôbec to nepomáhalo. Z očí jej znovu začali tiecť slzy a pery aj brada sa jej roztriasli.

,, Lupin. "

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now