III

854 53 3
                                    

Sadla si na samí koniec stola, pretože sa bála sadnúť si vedľa ľudí, ktorý očividne vedľa nej sedieť nechceli.

Zatiaľ čo sa Methea strachovaka na jednom konci stola, na tom druhom Teddy potlačoval hnev voči nej.

Prečo mi to nepovedala?
Čakala, že budem nahnevaný?
Klamala mi.
Nepovedala mi kto je jej rodič.
Zver, ktorá urobila z môjho otca vlkolaka.
Ona je dieťaťom beštie kvôli, ktorej som teraz bez otca.

Obviňoval ju za niečo, za čo nemôže.

Vedľa ani naproti Thei si nikto nesadol, najbližší človek čo sa pri nej nachádzal bol o jedno miesto ďalej. Zdalo sa, že keby sa dalo sadol by si aj ďalej. Počas celého príhovoru hľadela dole na stôl. Neodvážila sa pozrieť inam. Cítila na sebe pohľady biflomorčanov a počula ako si niečo šepkajú. Keď sa začala hostina nabrala si len zeleninoví šalát a nejaké koláčiky. Mäso bolo od nej ďalej a nechcela odtrhnúť pohľad zo svojho taniera a priblížiť sa ku iným ľuďom . Celý čas potichu sedela a jedla to málo čo si nabrala. Tlačili sa jej slzy do očí. Chcela sa vrátiť domov za otcom. Chýbal jej. A myšlienka, že ho už nikdy neuvidí ju ničila. Ani sa s ním nerozlúčila. Jediné čo jej po ňom ostalo bol jeho prútik.

Keď bola s Janet a Hankom nakupovať potreby do školy, zastavili sa aj u Olivandera či je prútik v poriadku. Olivander povedal, že áno a, že je zvlaštne že si prútik tak rýchlo zvykol na nového majiteľa. Potom povedal že má 25cm, že je z vŕbového dreva čiže je ohybný a v jadre má šupinu draka. Presne si ho pamätal ako všetky prútiky čo predal.

Methea si rýchlo zotrela slzu z líca a pokračovala v jedení. Jedlo jej nechutilo. Možno preto, že bola príliš smutná a možno preto, že bola zvyknutá na iné. Po hostine každý prefekt odprevadil prvákov zo svojej fakulty do klubovní.

,, Vchod do spoločenskej miestnosti sa nachádza v zákutí na pravej strane kuchynskej chodby, tejto chodby, skrytý za stohom sudov. Na odhalenie vstupu nie je potrebné žiadne heslo. Namiesto toho je potrebné ťuknúť na druhú hlaveň zdola, v rytme „Helga Hufflepuff“, ktorý spôsobí, že sa veko rozkýve, čím sa odhalí priechod, ktorý pri preliezaní povedie k suterénu. Našej klubovni. " povedal nahlas prefekt tak aby ho každý počul. Následne im ukázal v akom rytme treba na hlaveň ťukať. Každý si to vyskúšal a dostal sa do klubovne.

Klubovňa bola svetlá a priestranná. Zo stropu boli povesené kochlíky s rastlinami, ktoré sa nachádzali aj na parapetných doskách. Pohovky, kreslá, zem i steny boli v žlto-hnedo-čiernej farbe . V klubovni vládla krásna vôňa. Dvere do izieb boli okrúhle a viedli priamo z klubovne. Metheadora si poobzerala menovky na dverách. Keď našla tie so svojím menom, opatrne vstúpila dnu. Izba bola priestranná tiež. Bolo v nej veľa svetla a čerstvého vzduchu. Bolo tam mnoho rastlín a prírody. To sa Thei páčilo. Cítila sa takmer ako doma v lese, ale aj tak sa necítila šťastná. Dievčatá čo boli jej spolu bývajúce sa s ňou nebavili. Držali sa od nej ďalej ako keby na nich mala Methea každú chvíľu vyskočiť. Báli sa, či aj ona není náhodou vlkolak. Thea vlkolak nebola. Iba počas silnejšich splnov jej bývalo zle a mäso vždy radšej jedla surové. Pozrela si rozvrh čo dostala po hostine. Zajtra mala ako prvú hodinu lietanie. Potom elixíri, dvojhodinovku Herbológie, transfiguráciu a čarovanie. Bolo už neskoro tak sa prezliekla do pyžama a zaspala s plačom.

Thea sa ráno zobudila s červenými očami a zaschnutími slzami na lícach. Ostatné spolubývajúce ešte spali tak Methea rýchlo odbehla do kúpeľne. Vyčistila si zuby a rýchlo si účesala svoje hnedé na chlapca ostrihané vlasy. Mávala ich dlhé ale nikdy si ich nečesala pretože nemala hrebeň. Janet a Hank jej tie dredy ostrihali. Ani sa ju neopýtali na názor. Ešte si opláchla tvár a zahľadela sa na seba do zrkadla. Pozerala si do vlastných modrích očí a zamyslela sa. Zvládnem to tu?

Jej myšlienkové pochody prerušilo hlasité búchanie na dvere. Thea dvere odomkla a rýchlo vyšla von z kúpeľne.

,, Čo toľko trčíš? Si tam už hodinu Dora! " povedalo dievča s ryšavími vlasmi , menom Clare.

Prezývka Dora sa jej nepáčila. Prečo jej tak hovorí? Rýchlo si nahádzala knižky do batoha a vybehla z izby. V klubovni sedelo pár detí, medzi nimi zahliadla aj Teddyho. Jeho modré vlasy sa prehliadnúť nedali. Methea rýchlo vybehla z klubovne a namierila si to do Veľkej siene na raňajky. Pomalým tempom prechádzala tichými chodbami a počúvala ozvenu vlastných topánok chodiacich po studených kachličkách. Užívala si to ticho a samotu. V spoločenskej miestnosti mala pocit, že na ňu každý pozerá. Ako tak rozmýšľala, obzerala si aj obrazy na stenách.

Vtom zacítila niečí dotik na ramene. Tak sa zľakla, že až vykríkla. Prudko sa otočila a očervenela jej tvár keď zistila, že je to Teddy.

,, Prečo si mi nič nepovedala? " opýtal sa prudko.

,, Nepovedala čo?" Thea sa za túto otázku v duchu poriadne prefackala. Nič horšie povedať nemohla, pretože táto odpoveď Teddyho očividne nahnevala. To myslí vážne?! Ešte sa tvári, že o ničom nevie! Teddymu od zlosti zčerveneli vlasy. Methea nič také predtým nevidela a od prekvapenia pootvorila ústa. On si jej prekvapenie nevšímal a zaryl jej prsty do ramena kde ju, ešte stále držal. Metheu to zabolelo pokúsila sa vytrhnúť z toho zovretia, no neúspešne.

,,Prestaň to bolí. " vzlykla Thea potichu.

,, Netvár sa že nevieš. Chcel som byť na teba dobrý napriek tomuto všetkému, ale ty sa radšej budeš tváriť, že nič?!" jeho hnev každou sekundou stúpal.

,, Prepáč. " Thea vzlykla hlasnejšie. Velmi ju to bolelo. Tlačili sa jej slzy do očí, ktoré sa snažila potlačiť. Slzy jej pomaly stekali po tvári. A rameno ju bolelo čím ďalej tým viac. Určite tam bude mať veľkú modrinu.

Teddy si jej prosíkanie nevšímal. Vôbec nevedel kde sa tento hnev v ňom berie. Každou sekundou viac a viac nenávidel človeka menom Metheadora Graybacková.

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now