I

1.4K 69 0
                                    

,, Prečo sme tu len my dvaja? Prečo nežijeme v meste. S ostatnými ľuďmi? "

,, Preto, že ma nemajú radi. "

,, A mňa tiež? "

,, Teba nie. O tebe nevedia. " povedal nevrlým hlasom.

,, Aha. A kedy ma naučíš čarovať? "

,, Bez prútika nemôžeš. "

,, Tak mi nejaký zožeň. "

,, Dnes je spln. Zajtra ti ho skúsim zohnať. Teraz choď do vnútra a zavri dvere. Prídem ráno. Je ti to jasné Metheadora ?! "

,, Áno. " povedala Methea.

,, Tak sa vidíme ráno. " zavrčal Fenrir Grayback a odišiel so západom slnka za chrbtom.

Thea zavrela dvere a sadla si na dotrhaný starý gauč. Jej otec na ňu nikdy nebol moc milý. Väčšinu času hovoril o tom ako mu znepríjemnila a sťažila život, ale aj tak ju mal rád a ona jeho tiež.

Tak moc sa chcela naučiť čarovať! Už od mala. Vždy bol jej sen ísť medzi čarodejníkov a zistiť ako to tam chodí. Ale jej tatko o tom nechcel ani počuť. Už od malého veku žila hlboko v lese a nič o čarodejníckom svete nevedela. Nevedela čo je to Azkaban, Ministerstvo mágie a čo je to Rokfort. Nevedela kto je to Harry Potter, Albus Dumbledore alebo Voldemort. Jej otec jej o ničom z vonkajšieho sveta nepovedal.

Nemal náhodou aj tatko prútik? Preblesklo jej hlavou. Nikdy ho nevidela čarovať. Aj tá predstava bola divná. Ale hovoril jej o prútikoch. Sám vtedy oľutoval, že jej o tom povedal. Od kedy o prútikoch vedela, chcela jeden.

Methea sa začala prehrabávať v starých zásuvkách a skryniach. Mala to zakázané, ale už ju to hnevalo ako jej tatko všetko zakazuje. Chcela prútik a bola odhodlaná jeden mať.

Po dlhom hľadaní ho našla. Mal asi 25 cm a trochu zapáchal. Nadšene si ho obzerala. Chytila ho do pravej ruky a začala ním šibrinkovať.

Raz keď mala deväť rokov sa prechadazala po kraji lesa a omylom narazalia na nejakých ľudí. O nedlho ju otec našiel a na čarodejníkov zaútočil. Vtedy jeden z nich vykríkol Petrifikus Totalus ale Fenrira netrafil, ten ich potom roztrhal priamo pred Theinými očami.

,, Petrifikus totalus?" povedala, ale nič sa nestalo. Kútikom oka zbadala myš, ako obžierala starý zaprášený koberec tak na ňu namierila prútikom. ,, Petrifikus totalus! " povedala znova a myš znehybnela. Thea sa začala radovať a skákať od radosti po gauči, ktorý nahlas vŕzgal.

,, Petrifikus totalus! Petrifikus totalus! Petrifikus totalus! " stále opakovala toto jedno zaklínadlo a znehybňovala myši. Ani po hodine ju to neomrzelo, ale bohužial už nenachádzala ďalšie myši. Spokojne si sadla na gauč a obracala si prútik v rukách.

Z ničoho nič započula hlasy z vonka. Najprv si myslela, že prišiel jej otec, ale on to byť nemohol pretože bola hlboká noc.

,, Bombarda! " niekto skrýkol a dvere vyleteli von z pánt a niekoľko drevených dosiek sa odlepidlo zo steny tiež. Dnu vbehli piati muži v čiernom a s prútikmi.

,, Expeliarmus. " povedal jeden z nich a Metheadore vyletel prútik z ruky. Od ľaku zkríkla a rozbehla sa za prútikom.

,, Vážne Barnes? Vážne si práve teraz odzbrojil malé dievča? " povedal muž, ktorý stál vedľa toho prvého. ,, Ako sa voláš malá? " opýtal sa.

,, Metheadora. " povedala na oko statočne, zdvihla prútik zo zeme, tuho ho zovrela v oboch rukách a namierila na muža, ktorý ju odzbrojil.

,, No ták. Daj nám ten prútik. Aj tak sním nevieš čo robiť. " natiahol ruku pred seba a čakal kedy jej ho odovzdá.

,, Petrifikus totalus! " vykríkla jediné zaklínadlo, ktoré poznala. Kúzlo síce fungovalo ale čarodejníka pred ňou nezasiahlo pretože jeden z aurorov kúzlo odrazil.

,, Dosť. Daj mi ho. " pristúpil Barnes, vytrhol jej prútik z rúk a silno ju uchopil za zápästie aby nemohla ujsť. Bolelo ju to. Zápästie jej po chvíli začalo červenať.

,, Pusti ju aj, tak nevie kde je. Ja ju zoberiem na ministerstvo a vy nájdite Graybacka. " povedal čierno-vlasý čarodejník so zelenými očami. Barns ju pustil. Thea si rýchlo druhou rukou pritisla červené boľavé zápästie ku hrudi. Všetci aurori vyšli z domu hľadať Graybacka, až na jedného .

,, Podaj mi ruku. " milo sa usmial.

,, Kto si? " Thea sa opýtala so slzami v očiach.

,, Som Harry Potter . Neplač teraz ťa zoberiem na lepšie miesto. "

,, Ale ja chcem ostať tu s otcom. Kam ma berieš? "

,, Na ministerstvo mágie. "

,, A to je čo? "

,, Poď a uvidíš. "

Thea ho opatrne chytila za ruku a potom sa obaja premiestnili na ministerstvo. Bol to pre ňu zvlaštny pocit. Ako keby ju niekto pretiahol cez úzku trubicu.

Ocitli sa uprostred veľkej siene, ktorá sa hemžila ľuďmi. Harry jej stisol ruku silnejšie, aby sa nestratila v dave a viedol ju smerom ku výťahom. Keď vošli do jednej z kancelárií, Thea sa usadila do kresla a Harry naproti nej. Jediné čo ich delilo bol stôl. Ani nie o tri minúty vošliel ďalší dvaja muži a žena, ktorý si sadli tiež naproti nej. Žena vytiahla zošit a brko a začala si niečo zapisovať.

,, Ako sa voláš? " opýtal sa muž čo práve prišiel.

,, A ako sa voláte vy? " opýtala sa drzo.

,, Nebuď drzá a odpovedz! "

Harry na Theu pozrel spôsobom Prosím správaj sa slušne a odpovedz mu normálne.

,, Metheadora." povedala si potichu popod nos.

,, Ako? " muž ju nepočul.

,, M E T H E A D O R A " vyhláskovala.

,, Priezvisko. "

,, Čo je priezvisko? " nechápala.

,, Greybacková. " odpovedal za ňu Harry. Žena si ďalej niečo písala do zošita.

,, Vek? "

,, Jedenásť. " odpovedala.

,, Čo všetko vieš o svojom otcovi?"

Thea sa zamyslela. Až teraz si uvedomila že o ňom takmer nič nevie.

,, No... Vlastne nič. "

,, Ja ti to poviem drahá. Bol to smrťožrút bol verným služobníkom Voldemorta a je to vlkolak, ktorý zabil desiatky ľudí. Vrátane detí ako si ty. " povedal muž chladne a Harry naňho vrhol škaredý pohľad.
,, Keď ho nájdeme, pošleme ho Azkabanu . "

,, Mohol si to povedať aj milšie. " zamrmlal Harry.

,, Čo je to Azkaban? " opýtala sa Methea nechápavo.

,, Miesto pre beštie ako je tvoj foter. " povedal chladne. Thea to nevydržala a vrhla sa na neho cez stôl.

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now