II

856 60 2
                                    

Po vypočutí Metheadori ju zverili muklovskej opatrovníckej rodine, ktorá vedela o čarodejníkoch, pretože ich príbuzní nimi boli. Ministerstvo ju prihlásilo na Rokfort aby sa o mesiac v Septembri mohla vzdelávať ako ostatné deti. Predtým než odišla z Ministerstva jej Harry vrátil otcov prútik, napriek pravidlám. Urobil to preto, že mu jej bolo ľúto .

Theiný opatrovatelia boli manželský bezdetný pár, Janet a Hank. Správali sa milo a pozorne, ale aj tak sa s nimi necitila najlepšie.
Najradšej by bola znova v lese so svojím otcom. Behať bosá po tráve, liezť po stromoch, naháňať kralikov a válať sa v blate jej veľmi chýbalo. Bála sa Rokfortu nič o ňom nevedela. Janet ani Hank moc o čarodejníckom svete nevedeli, takže sa Thea nič nové nedozvedela.

1. Septembra prešla prvý krát spolu s Janet a Hankom cez stenu medzi stanicami 9 a 10 aby sa dostala na nástupište 9 a 3/4. Necítila sa tam moc príjemne. Na jej vkus tam bolo až príliš veľa ľudí. Vždy radšej trávila čas sama. Rozlúčila sa so svojimi opatrovníckymi rodičmi a s kufrom sa natrepala do vlaku.

Brodila sa medzi žiakmi a hľadala miesto kam by si mohla sadnúť. Chodba vo vlaku sa vyprázdnila a ona zostala sama. Hanbila sa opýtať iných detí či si k nim môže prisadnúť. Preto si sadla na zem a hlavu si oprela o kufor. Chcelo sa jej plakať. Chcela sa vrátiť domov. Chcela znovu vidieť svojho otca, aj keď nie vždy bol na ňu milí. Dalo jej zabrať zadržať slzy. Úspešne to zvládla a po chvíli ju nutkanie plakať, prešlo. Vyčerpane zavrela oči a čakala no to kedy sa toto všetko skončí.

,, Nejdeš si radšej sadnúť k nám? " niekto sa jej opýtal. Thea otvorila oči a pozrela sa hore. Z kupé naproti nej vykúkal chlapec s modrími vlasmy. Naťahoval ku nej ruku aby sa mohla ľahšie postaviť. Thea ju hanblivo prijala a vyšvihla sa hore.

,, Rada. Ďakujem. " povedala, schmatla kufor a vošla do kupé za chlapcom. Okrem neho tam bolo ešte jedno dievča, ktoré sedelo hneď vedľa neho.

,, Ja som Teddy Lupin a toto je Victoire Weasley. " predstavil seba aj Victoire. Mal na sebe habit so žltými farbami, ale zato Victoire mala habit celý čierny ako Thea.

,, Ehm ja som Metheadora. " povedala placho.

,,A ako ti máme hovoriť? Thea alebo Dora? " opýtala sa Voctoire. Thea prezývku Dora nenávidela.

,, Thea alebo Methea. "

,, Vidím, že ideš do prváku ako Vic. Ja idem teraz do tretieho ročníka. Do, ktorej fakulty by si chcela ísť ty? "

Fakulty? To je zas čo?

,, Čo je to fakulta? " nechápala.

,, Ach ty si z muklovskej rodiny však? " ozvala sa Victoire. ,, Na Rokforte sa prváci delia do štyroch fakúlt. Chrabromil, Bystrohlav, Bifľomor a Slizolin. Ja by som sa veľmi rada dostala do Bifľomoru ako Teddy." Vic sa afektovane zasmiala.

,, Aký je medzi nimi rozdiel? "

,, Do Bifľomoru chodia tí milí, zlatí a dokonalí ako Teddy... "
Tá sa strašne vtiera. Pomyslela si Thea. ,, do Chrabromilu chodia tí odvážni a chrabrí, do Bystrohlavu zase tí čo sú múdri, inteligentní a kreatívni no a do Slizolinu chodia tí čo sa nevedia vpratať do kože. " dokončila.

,, Kam si teda myslíš, že pôjdeš? " opýtal sa znovu Teddy. Methea sa zamyslela.

,, Neviem. Kam chodia tí čo nikam nepatria? "

,, Každý niekam patrí. " povedala Victoire tónom géniusa.

Keď vlak konečne zastavil bol už večer. Deti sa začali hrnúť von z vlaku a Methea s Victoire stratili z dohľadu Teddyho, ktorý splynul s davom.

,, Prváci sem! " volal obor s hustou bradou a vlasmy. Thea aj s Victoire sa pridali ku skupine prvákov a následovali obra s lampášom. .

Keď sa dostali do Veľkej Siene jedna z učiteliek začala čítať mená. Thea bola dosť nervózna a začala sa potiť viac ako inokedy. Porozhliadla sa po ostatných stoloch a hľadala Teddyho. Našla ho pri žltom stole, ako sa na ňu a Victoire usmieva. Alebo sa usmieval iba na Victoire. Nevedela to rozoznať, no aj tak sa vďaka jeho úsmevu aspoň trochu ukľudnila. Netrvalo dlho a profesorka Wenchová sa dostala k jej menu.

,, Graybacková Metheadora . " Wenchová sa zarazila. Netušila, že taká beštia ako Grayback by mohla mať dieťa, ktoré sa nestalo jedlom.

Vo Veľkej Sieni sa utíšil mrav a väčšina pohľadov bolo uprených na ňu. Methei sa roztriasli kolená, letmo pozrela na Victoire, ktorá urobila krok dozadu. Vykročila smerom ku stolčeku a klobúku. Celá roztrasená si sadla na stoličku a Wenchová jej opatrne posadila klobúk na hlavu. Vyzeralo to tak ako keby sa bála, že jej má Thea každú chvíľu odhryznúť ruku. Znova sa porozhliadla po sieni. Jediné čo videla boli pohľady ľudí, ktoré ju súdili skôr ako ju spoznali. Aj Teddy sa ňu pozeral s odsudzujúcim pohľadom. Trvalo len chvíľu a klobúk vyhlásil :

,, BIFĽOMOR! "

Thea sa postavila zo stolčeka a namierila si to ku žltému stolu. Chvíľu bolo počuť iba hlasné šepkanie, ale potom sa ozval chabý potlesk, ale na uvítanie to stačil.

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now