XIV

722 45 2
                                    

Thea sa s Reichardom rozlúčila a vošla do biflomorskej klubovne. Bolo v nej len pár ľudí. Thea vošla do svojej izby aby sa prezliekla. Zložila si Reichrdov šál, ktorý mu zabudla vrátiť. Do pyžamá sa ešte neprezliekla, tak sa rozhodla ísť zohriať ku ohňu v klubovni. Mala šťastie, boli tam iba traja tretiaci alebo druháci , čiže sa mohla bez obáv uvelebiť do jedného z mäkkých kresiel pri ohni. Bolo už neskoro, ale aj tak zajtra nebolo vyučovanie keďže dnes bola sobota. Thea zavrela oči a cítila ako sa jej oteplujú od zimi vyštípané červené líca a nos.

,, Thea? " pri tomto hlase ju zamrazilo. Otvorila oči a otočila hlavu smerom ku Teddymu, ktorý ešte v kabáte sedel na gauči blízko kresla, kde sedela ona. Líca a nos mal červené ako ona a modré vlasy strapaté od studeného vetra.

,, Ja... Prepáč za to v Rokville. " dostal zo seba. Cítil sa trápne. Pohľadom uhýbal, len aby sa jej nepozrel do očí. Nijak mu neodpovedala, len naďalej naňho pozerala. Sama nevedela čo má povedať.

,, Už si si zohnala prútik? " opýtal sa po krátkom tichu a pohľadom stále uhýbal.

,, Nie. " vyjachtala zo seba. V jeho prítomnosti bola vždy nervózna. Stále sa ho trochu bála a bola by radšej keby si ju nevšímal.

,, Zajtra je nedeľa. Môžem ťa zobrať do Šikmej uličky. " nervózne sa hral so šálom ,, ak teda chceš. " rýchlo dodal.

Thea nevedela čo má povedať. Prútik potrebovala a táto ponuka ju celkom potešila, ale bola by radšej keby nebola od neho. Jej strach z neho úplne nezmizol. A ani mu nedôverovala.

,, A - ale ako sa tam chceš dostať? " opýtala sa napokon.

,, Išli by sme do zakázaného lesa a keď budeme dosť ďaleko od Rokfortu, môžem nás premiestniť. " odpovedal. Znel to ako dobrý plán. Ale čo ak jej chce len zle čo ak ju v lese nechá samú, alebo povie profesorom, že porušila pravidlá a bude mať zbytočné problémy? Mala obavy.

,, Nedôverujem ti. " povedala potichu a sklonila hlavu. Teddyho tieto slová ranili, ale zároveň sa jej ani nedivil.

,, Sľubujem, že ti nechcem nič zlé. " sľúbil. A zadíval sa jej do modrých oceánových očí, ktorého tak desili, ale zároveň aj očarovali.

,, No... Tak dobre teda. " povedala nakoniec.

,, Prepáč mi to. " ospravedlnil sa ešte raz. Thea sa len falošné pousmiala a prikývla. ,, Tak zajtra po raňajkách sa môžme stretnúť pri obraze hrušky. " nesmelo sa usmial a odišiel. Po chvíli odišla aj Thea spať.

Na druhý deň po raňajkách zabehla do izby pre niekoľko gaelónov. Mala stres. Stále mala obavy, že ju Teddy len klame a chce si z nej urobiť len srandu. Jednoducho ho poznala takto. Poznala ho ako zlého, agresívneho, arogantného a krutého človeka. Nezdalo sa jej, že by Lupin, ten čo bol celý čas na ňu len zlý a hnusný, jej chcel takto pomôcť.

Keď nakoniec prišla ku obrazu Hrušky, Teddy tam na ňu už čakal. Po celý čas sa cítila nepríjemne. Keď na koniec konečne po dlhom tichu prišli ku kraju lesa a vošli doň nedalo jej a opýtala sa : ,, Prečo my chceš pomôcť ? "

Teddy sa na ňu mierne prekvapene pozrel a pot znervóznel. Rukou si pošúchal zátylok.

,, Nemal som byť taký. " preliezol hrubý kmeň zlomeného stromu. ,, Ja... som nevedel čo pre teba ten prútik znamená... . " chcel Thei pomôcť s prelezením kmeňa no ona ho surovo odmietla a šikovne ho preliezla. Do lesa chodievala často a hlave počas silných splnov, keď namiesto bolestí mala energie ako nikdy. Vtedy bývala živá a divoká a robievala veci, na ktoré by za normálnych okolností nemala odvahu. Zaujímalo ju či aj Ted je taký.

,, Ten prútik bol jediná vec čo mi po otcovi zostala. Bola to jediná živá spomienka. " povedala smutne a odvrátila pohľad od Teddyho.

,, To som teda nevedel. " Teddy ešte viac znervóznel a toto všetko mu začalo byť ešte viac nepríjemné. Začal sa potiť a prišlo mu zle. Potom zastavil.

,, Prečo si zastal? "

,, Už je poobede a myslím, že sme už dosť ďaleko. Musíme si pohnúť ak sa chceme vrátiť ešte pred zotmením. " povedal. Dal si dole kravatu a chcel ju dať dole aj Thei, ale ona ho zastavila.

,, Čo robíš? "

,, Aši, že by bolo zvláštne, ak by ľudia vedeli, že sme z Rokfortu. Nemáme tam čo robiť a jediné čo by nás práve teraz prezradilo by boli tieto kravaty vo farbách Biflomoru. " vysvetlil a dal aj jej kravatu dole. ,, Tak. Daj mi ruku. "

Thea mu pomaly podala ruku a potom sa obaja premiestnili.

Ďalšia časť bude zaujímavá. 👀 Teda ak ju nerozdelím na dve potom by to bola až tá ďalšia. :,)

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now