VI

732 55 2
                                    

Dva týždne na Rokforte u iných prebehli ako voda, no pre Metheu to boli dva týždne ďalšieho utrpenia. Práve mala hodinu lietania, keď sedela na tribúne a čítala si učebnicu. Ani si nevšimla, že hodina skončila a ňou aj vyučovanie. Niektorý žiaci sa už začínali schádzať na večeru. Thea väčšinou večerala medzi poslednými, keď ich bolo najmenej.

Čítala si učebnicu Herbológie siedmeho ročníka a pomaly dočítavala tretiu kapitolu, keď započula známi smiech. Dobre vedela kto to je a, že je nablízku. Thea rýchlo vstala a začala ilsi baliť veci do tašky prútik si zastrčila za opasok na sukni, hodila tašku na plece a rýchlik krokom sa snažila upustiť tribúny.

,, Ale počkaj kam ideš? " ozval sa za ňou jej až príliš známi a nenávidený hlas. S roztrasenými kolenami sa útočia smerom ku nemu, so zrakom zapichnutým do zeme.

,, Čo čítaš? Zase nejakú nudu?" počula Victoiriné sa zachychotanie sa. Tá krava sa smiala na všetkom čo povedal a nemuselo to byť ani vtipné. Thea vystrašená a roztrasená dvihla zrak. Stál tam Teddy s Victoire, ktorá bola zavesená na jeho ruke. Victoire mala na sebe bystrohlavskú unifromu. Bola o hlavu nižšia ako Teddy, presne ako Thea. Každú chvíľu nadhazdovala svoje dlhé rovné blond vlasy, že už to išlo Graybackovej na nervy.

,, Vieš tento rok je Herbológia ťažká a takisto aj úlohy takže mi ich pekne spravíš jasne Dora? " povedal s výsmechom v hlase. Methea bola prekvapená. Ešte nikdy po nej nechcel, aby mu robila úlohy. Veď bola mladšia a nevedela by mu ich urobiť. No tento rok mu to bolo jedno.

,, A-ale ja neviem učivo z-z k-ktorého je. " zamumlala a dúfala, že sa jej nič nestane.

,, Nemel sprostosti Dora. Videl som ako čítaš knihu pre siedmakov. Tu máš môj zošit a padaj! Do zajtra nech je to hotové Dora. " povedal hrubo a hodil po nej svoj zošit.

,, Keď už sme pri tom... Aj mne by si mohla urobiť úlohu Dora." zasmiala sa Victoire a tiež do nej hodila zošit.

,, A-ale " vyjachtala Methea.

,, Ale? " Ted ku nej podišiel bližšie. Ruku je položil na rameno. Presne na to isté miesto, kde jej urobil podliatinu v prvom ročníku. Začal jej stiskom mliaždiť rameno, tak ako prvý rok. ,, Aké ale? Máš nejaký problém Uplakaná Dora? " rameno ju poriadne rozbolelo. Bolo ta na mevydržanie. Do očí jej vyhŕkli slzy.

,, Budeš plakať? " afektovane sa zasmiala Victoire.

,,Urobím tie uholohy. U-urobím. Sľubujem. " vyjachtala Thea zo seba, pri tom sa ani raz na Teddy ho nepozrela. Hlavu mala sklonenú a pohľadom skúmala svoje topánky. Ted sa samoľúby úškrnul a pustil Meth rameno. Victoire sa naňho zavesila a obaja odišli preč z tribún, zatiaľ čo si Thea šú chala rameno.

Prvé čo urobila bolo to, že išla do knižnice urobiť tým dvom úlohy. Keď bola hotová bol už večer a možno aj po večierke.

Pomaly sa presúčala po chodbách s večne sklone nou hlavou. Počas celej cesty hľadela iba na svoje topánky a nevnímala okolie. V duchu sa modlila aby neboli tie úlohy zle urobené. Čo by jej spravili keby z nich dostali zlú známku? To nevedela a radšej na to ani myslieť nechcela.

Ako vždy nedávala pozor na cestu a utápala sa vo svojich smutných myšlienkach. Jej myšlienkové pochody však prerušil jej prudký náraz do niekoho, kto očividne tiež nedával pozor na cestu. Thea si nevšimla kto to bol, videla iba striebornú a zelenú - slizolínske farby. Človeka zbadala až keď boli obaja po náraze vyvalený na zemi.

Žeby vstúpila nová postava do deja?

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now