XI

753 52 1
                                    

Kúzlo nefungovalo. Teddyho prútik kúzlo odmietol, popálil Theiné ruky a vymrštil sa na druhú stranu veže. Preč od Thei a Teddyho. Thea sykla od bolesti. Pritisla si popálené ruky ku hrudi a klesla na kolená. Teddy trochu vyvedený z mieri z toho čo sa práve deje podišiel k Thei a kľakol si ku nej.

,, Prečo mi tak strpčuješ život? " povedala potichu. ,, Od kedy ma poznáš mi ho znechuťuješ a sťažuješ. A keď ho chem konečne ukončiť..... ani to mi nedovolíš. " neplakala no hlas sa jej triasol.

,, Ja.... " nevedel čo má povedať. Sám nevedel prečo ju tak nenávidel. Možno nie je pravda, že som ju nenávidel. Asi som si chcel len na niekom vyliať hnev.

,, Je mi to ľúto. " opatrne položil svoju dlaň na jej plece, na znak ako takého súcitu.

,, Čo presne.... ti je ľúto? " Thea surovo striasla ruku zo svojho pleca.

,, Všetko. Nechcel som, aby to zašlo tak ďaleko. Bola to len sran- "

,, Sranda?! Takže sranda! Pre teba áno! No ja som trpela každý jeden deň tu na Rokforte! " Thea sa nakoniec rozplakala. ,, Nenávidím. Nenávidím toto miesto! Každý deň čo som tu bola sa neobišiel bez plaču, smútku a trápenia! A to len kvôli tomu, že ty si sa chcel zabaviť! " kričala a suchúlila sa do klbka na zemi. Chrbtom bola opretá o stenu a rukami si objímala ruky.

Teddy si opatrne sadol ku plačúcej Thei. Vôbec nevedel čo robí a čo by robiť mal. Mám ju nejak utešiť ? Ospravedlniť sa ešte viac.... Alebo radšej odísť? 

,, Ja... " Teddy sa zamyslel  čo má povedať. Opatrne zobral do rúk Theinu tvár. Nadvihol ju tak, aby jej videl do červených očí od plaču. Niekde vnútri ho ničil pohľad na ňu. Utrápenú a nešťastnú. Ničilo ho to, že jej to sám urobil. Pohľad do jej modrích pohlcujúcich očí ho upokojoval a zahrieval ho v nutri, no sám si to nuevedomoval. Nikdy si nevšimol, aké má krásne oči. Vôbec si nevšimol, že sú tvárami bližšie než pred tým. Thea nemykla ani svalom na tváry a nespúšťala oči z jeho očí. Neuvedomovala si čo sa ide práve stať. Teddy sa ku Thei naklonil tak blízko, že cítila jeho dych na perách a on zase ten jej. Letmo sa dotkli peramy. Po celom Theinom tele prešla husia koža. Ani sa nenazdala a Teddy ju letmo pobozkal.

Srdce jej išlo vyskočiť z hrude a nevedela čo si o tom má myslieť. Bola prekvapená a vystrašená zároveň. Bozk sa prehĺbil. Thea sa nebránila, ale ani ne spolupracovala. Bozk netrval vôbec dlho. Teddy sa totiž uvedomil a rýchlo sa dotiahol. Až teraz si spomenul na Victoire a na schoôdzku s ňou. Čo son to urobil?  Začal sa cítiť previnilo voči Victoire. Snáď jej to nepovie. Pozrel sa na stále prekvapenú Theu. Na vonok možno vyzerala prekvapene, no vnútri sa v nej prebúdzal hnev voči Teddymu.

,, Ty - ty.... humusák sprostý! " slová takéhoto typu nikdy predtým nevypustila z úst. Ani na ne len nepomyslela. Nikdy by to o niekom nepovedala a určite nie o niekom koho sa bála, o Teddym. Jeho tiež jej slová veľmi prekvapili.

,, TY mi kazíš život už od základov od nepamäti. Donutil si ma... Donutil si ma sa zabiť! Aj to mi nedovolíš! A ty - ty sa ešte opovažuješ a trúfaš si ma bozkávať a dotýkať sa ma?!  " hnev, ktorý celé tie roky pred ním skrývala sa začal ukazovať na povrch. To ako ho nazvala nebolo z ďaleka všetko čo mu chcela povedať, no ovládla sa.

Teddy sám nevedel čo si myslel, keď ju pobozkal. No tiahlo ho to ku nej ale sám si to vôbec ale vôbec neuvedomoval. Začal sa cítiť previnilo voči Victoire. Práve ju podviedol. A tiež si spomenul schôdzku s ňou. Mal zmiešané pocity a vôbec sa ki to nepáčilo. Prečo pobozkal Theu? To nevedel. Cíti niečo ku človeku menom Metheadora Graybacková? Tým si nebol istý a takmer si to ani neuvedomoval.

Je mi ľúto, že som dlho nič nenapísala, ale budem už písať častejšie. (aspoň chcem a dufam) Ďalšia časť bude istotne dlhšia.

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now