X

752 60 2
                                    

Teddy sa s Victoire po vstupu do Veľkej Siene rozdelili. Ona odišla k svojim a on tiež. Ako po každej večeri, Teddymu zostala dobrá nálada. Spolu s Victoire sa obaja po jedle mali stretnúť pri soche hrbatej čarodejnice a ísť sa spolu poprechádzať ku jazeru. Preto hneď po večery bežal ku soche kde ho už Victoire mala čakať, keďže odišla z večere skorej. Ako tak išiel po chodbách začul v tom tichu ako niekto beží. Najprv si pomyslel, že to bude nejaký prvák no mýlil sa. Na druhom konci chodby zazrel Theu no rýchlo sa mus stratila z očí. Kam pre Merlina tak beží?   Opýtal sa v duchu. Teddy sa nenápadne vydal za ňou. Chcel jej povedať niečo urážlivé a dať jej rýchlo svoje úlohy, keďže mal ešte celých desať minút do stretnutia s Victoire. Išiel po tichu, pretože chcel vedieť kam Thea ide. Po chvíli zistil, že ma namierené do astronomickej veže. Prečo tam ide, to nevedel, ale chcel to zistiť za každú cenu. Sám nevedel prečo ho to tak zaujíma. Mal o
pravdu a Thea sa naozaj vydala po schodoch vedúcich do astronomickej veže. Potichu ju nasledoval hore tak aby si nič nevšimla. Počul jej tiché vzlykanie, ale to si nevšímal. Telom mu oprešli zimomriavky. Schodisko bolo kamenné a chladné ani fakle na stenách čo mali schodisko osvetliť, tej zime nepomohli. Nakoniec sa dostali ku dverám do veže. Methea ich pomaly otvorila s hlasitým zavŕzganím a vstúpila dnu. Dvere nezatvorila, ale nechala ich mierne pootvorené.

Teddy bol asi meter od po otvorených dverí no i tak zacítil puch starého pergamenu z astronomickej veže. Ted potichu podišiel ku dverám a na kukol dnu. Vnútri bola tma no vďaka hviezdnému a mesačnému svetlu, prenikajúcemu cez veľké otvorené okno videl aspoň Thein obrys postavy. Stála pri otvorenom okne a plakala. V rukách držala svoj zlomený prútik. Jediná vec, ktorá jej ostala zo starého života. Chvíľu tam len tak stála zatiaľ čo ju Teddy sledoval spoza dverí. Zabudol na schôdzku s Victoire. Jediné čo bolo preňho dôležité v tom momente bola Thea. Teda skôr to čo tam robí.

Methea trasúcimi sa rukami odložila zlomený prútik ku sebe do vačku a pomaly sa postavila do okna. Srdce jej búšilo, ako splašené no jej myseľ bola pokojná. Je to správne? Pýtala sa samej seba, stále dookola. A prečo by nebolo?  Každý krát si odpovedala touto otázkou. Studený nočný vietor jej chvíľu šlahal di tváre a chvíľu ju zase iba hladkal. Cítila ako jej líca červenejú a ako sa jej strapatia krátke vlasy. Taktiež na rudých lícach cítila zaschnuté slzy. Už nikdy nebudem plakať a trpieť. Pomyslela si. Vystrela ľavú nohu pred seba do vzduchu. Teddy ju celý čas sledoval v nemom prekvapení. Ona chce skočiť?! Prečo? Kvôli mne?  Myšlienky mu pre bleskli hlavou. Áno kvôli tebe!  Vnútorne začal panikáriť. Nechcel aby sa zabila. Nechcel aby to zašlo takto ďaleko.

Keď to vyzeralo, že Thea už už skočí, Teddy sa rozhodol zasiahnuť a nestáť tam pri dverách ako padavka. Tromi rýchlimi krokmi prešiel celú miestnosť. Thea si ho nevšimla a zhlboka sa nadýchla. Potom vydýchla a skočila. Teda skôr chcela skočiť no Teddy ju schytil za známe miesto na rameno a vytiahol ju rýchlo dnu.

Methea bola chvíľu zmätená no rychlo sa spamätala. Keď uvidela Teddyho ako stojí pred ňou a vystrašene sa jej pozerá do tváre, oči jej zaliali slzy, ktoré si rýchlo zotrela z tváre.

,, Čo tu robíš!? Nechaj ma! " začala sa hnevať no hnev rýchlo vystriedal žial.

,, Pusti ma! Nechaj ma na pokoji! Prosím! " rozplakala sa. Teddy sám nemohol uveriť tomu čo sa deje.

,, Prosím nechaj ma. " Thea nechala slzy, kutúlať sa po jej lícach a začala sa mykať a trhať. Teddy mal ruky položené na jej pleciach a nechcel ju pustiť. Bál sa čo sa stane keď ju pustí. Thea sa mykať prestala, vedela, že sa mu nevytrhne tak pre zmenu mu začala päsťami búchať do hrude. Ted nemohol povedať, že ho to nebolelo no stále nepustil. Methea stále neprestávala plakať a búchať do Teddyho. Po krátkej chvíli sa unavila a jej údery zoslabli.

Teddy využil situáciu a pritiahol si ju k sebe do objatia. Sám nevedel čo teraz robí. Niekde v nutri cítil, že to musí urobiť. Cítil Thein teplý dych na svojom krku a musel priznať, že to bolo prijemné. Thea sa nechala objať no objatie mu neopätovala. Čo to robím? Toto všetko mi spôsobil on a ja sa tu teraz nechám ním objímať len tak?  Thea od seba Teddyho celou silou odstrčila no pred tým mu ešte vzala prútik zo zadného vačku. Odstúpila od neho na pár krokov a namierila naňho jeho vlastný prútik. Prútik jej prskal v rukách no cítila, že sa jej s ním podarí aspoň jedno menšie zaklínadlo. Ted sa zatváril prekvapene a začal pred ňou odstupovať. Thea naňho poriadne ani nedovidela, kvôli šeru vo veži a slziam v očiach.

,, Petrifikus Totalus. " hlesla potichu.

graybacková // teddy lupin   ✔️Where stories live. Discover now