4. bölüm

1.7K 56 0
                                    

( Sophia artık inadı bırakmış, harem kurallarını ve Türkçeyi iyice öğrenmiştir. Artık Nurbanu'nun istediği kadar eğitim almıştır. Artık hazırdır.)

Nurbanu:- Aferin Sophia harem kurallarını beklediğimden de hızlı öğrendin. Demek ki isteyince oluyormuş. Neyse gelelim asıl meseleye. Aslanım Murat'ın yanına gideceksin. görevlerini Canfeda sana teferruatıyla anlatacak. Zaten o da yanında gelecek. Çok dikkatli ol harem göründüğü kadar masum değildir. Eğer dikkatli olmazsan bir girdap gibi yutuverir seni. Göreyim seni Sophia beni yanıltma.

Sophia:- Siz merak etmeyin sultanim sizi yanıltmayacağım. daima sizin izinizden yürüyecek ve size sadakatle hizmet edeceğim.

Nurbanu:- Göreceğiz Sophia. Göreceğiz. Neyse şimdi git hazırlan. Pek yakında yola revan olacaksınız.

Sophia:- Peki sultanim.

Nurbanu:- Sophia, bundan böyle senin adın Sophia değil, Safiye olacak. Saf ve duru güzellik demek.

Sophia:- Safiye, çok güzel bi isim, çok sevdim.

( Sophia'nın tüm hazırlıkları biter ve yola revan olur. bir kaç gün sonra Manisa Saruhan sancağına varırlar. Safiye gelir gelmez Murat'ı göreceğini sanır lakin yanılır. Çünkü Murat ava gitmiştir ve sarayda değildir. Bir kaç günde gelmeyecektir)

Safiye:- Gördün mü Canfeda? Ben geldim ama şehzade yok. Ne yapcam şimdi ben?

Canfeda:- Ah sultanım benim, bende hayret ettim doğrusu şehzademizin sizden izin almadan ava gitmesine. Kendine gel hatun. İster gelir ister gider şehzade bu. Haddini bil. Uslu uslu otur bekle.

Safiye:- Ben haddimi bilirim. Lakin sende haddini bilsen iyi olur. Unuttun galiba Nurbanu sultanım ne dedi? Safiye ne derse yapılacak bir dediğini iki etmeyesin Canfeda demedi mi? 

Canfeda:- Her neyse şimdi bunların vakti değil, şehzade gelince ne yapacaksın, onu nasıl etkileyeceksin, önce bunu düşün sen.

Safiye:- Hele bir Şehzade gelsin. Bir şeyler bulurum.

Canfeda:- İnşallah bulursun Safiye hatun. Yoksa Nurbanu sultanımızın gazabından kork.

( Safiye bir taraftan Murat'ın nasıl biri olduğunu merak eder. heyecanlanır. Diğer taraftan Murat onu beğenmez de istemem bu hatunu derse Nurbanu'nun kendisine yapabileceklerini düşünür yüreği korkudan bir kuş gibi çırpınır.)

Canfeda:- Müjde hatun müjde şehzademiz gelmiş.

safiye:- Gerçekten mi? Gerçekten Murat mı gelmiş?

Canfeda:- Sana yalan borcum mu var hatun? Gelmiş dediysem gelmiş işte. Tövbe tövbe. Hadi yürü şimdi hamama, güzelce yıkan hazırlan. Akşama şehzadenin huzuruna çıkacaksın.

( Safiye önce hamama gider güzelce yıkanır. Daha sonra sıra Safiye'yi hazırlamaya gelir. En güzel kaftanlar giydirilip en güzel kokular sürülür. Tüm hazırlıklar biter ve Safiye Murat'ın odasına gider. Murat'ın geç geleceği, bazı işleri olduğu Safiye'ye önceden söylenmiştir. O da Murat'ı onun odasında beklemeye karar vermiştir. Tabi ki öğretildiği gibi Murat gelince etek öpmeyecek, Murat'ı başak şekilde karşılayacaktır.)

(Murat içeri girer ve Safiye onu muhteşem dansıyla karşılar. Murat karşında dans eden bu altın saçlı, okyanus gözlü kıza hayran kalır. Sonunda Murat Safiye'sine Safiye de Murat'ına kavuşur. )

( Safiye Murat'ı kendine deli divane edebilecek mi? Nurbanu ve Safiye ilişkisi bundan sonra nasıl olacak?   ( yorumlarınızı eksik etmeyin...) 

Sarayda İki VenedikliOnde histórias criam vida. Descubra agora