21. bölüm

870 36 0
                                    

Nihal- Sultanım Kiraze hatun geldiler huzura kabulü beklerler.

Safiye- Gelsin.

Kiraze - Hayırlı günler sultanım. Beni kabul ettiğiniz için müteşekkirim.

Safiye- Ben de beni kırmayıp Edirne'den benim için geldiğin için mutluyum Kiraze. bundan böyle benim hizmetimde olacaksın.

Kiraze - Zevk duyarım sizinle olmaktan.

Safiye- İşittiğime göre validem Nurbanu ve Hürrem sultan dönemlerinde onların yanında bulunmuş tecrübeli biriymişsin doğru mu?

Kiraze- Doğrudur sultanım. Yahudi bir tüccar olduğum dönemlerde onlara çok yardımcı olmuştum. Sağolsunlar onlar da bana bir hayli cömert davranmışlardı. Şimdi de size hizmet etmekten gurur duyuyorum.

Safiye- Anlıyorum, lakin ben senden tüccarlık yardımı istemiyorum. Çok şükür maddi bir sıkıntımız yok. Ben senden Nurbanu ve Hürrem sultanda edindiğin tecrübenden faydalanmak istiyorum. Malumun olmuştur Nurbanu sultan ile aramız pek iyi sayılmaz. Er ya da geç karşı karşıya geleceğiz. O gün geldiğinde benim yanımda durmalı ve benim gözüm kulağım olmalısın. Bilmem anlatabildim mi Kiraze hatun?

Kiraze- Anladım sultanım, lakin madem benim tecrübelerime bu kadar güveniyorsunuz o halde sözlerime de kulak asın. Nurbanu sultan arkadan,en beklemediğin yerden saldırmayı sever. Böylece yok etmek istediği kişiler ona hazırlıksız yakalanır ve önünde eğilmek zorunda kalırlar.

( Tam bu sırada kapı çalınır ve Melek hatun içeri girer.)

Melek- Sultanım.

Safiye- Gel Melek bende Kiraze hatun ile görüşüyordum. Bizim yanımızda olmaktan mutluluk duyacak kendileri.

Melek- Ne güzel. Benim size bir haberim vardı sultanım.

Safiye- Öylemi neymiş?

Melek- Artık şehzademiz Murat hazretleri dışında hiçbir şehzade sancağa çıkmayacakmış. Hünkarımız böyle münasip görmüşler.

Safiye- Nurbanu sultanın işidir bu. Hiç şaşırmadım.

Kiraze- Görünen o ki cariyeniz Melek hatun da hiç şaşırmamış gibi sultanım. Sanki önceden olacaklardan haberi varmış gibi.

Melek- Ne dersin sen Kiraze hatun? Nerden haberim olsun önceden bende yeni öğrendim ve hemen sultanımıza koştum.

Safiye- Tamam Melek sen çıkabilirsin.

Melek- Peki sultanım.

Kiraze- Sultanım bu hatunda beni iten bir şeyler var söylemedi demeyin.

Safiye- Kiraze hatun Melek şüphe duyman gereken son insandır. Bana güvendiğin gibi ona da güvenebilirsin. Bu saraya geldiğim ilk günden beri yanımdadır. Benim sadece caiyem değil sırdaşım, en yakın arkadaşımdır kendisi.

Kiraze- Siz öyle diyorsanız öyledir sultanım. Lakin yine de siz tedbiri elden bırakmayın.

Safiye- Peki bakalım. Çekilebilirsin Kiraze hatun ben yine çağırırm seni. Senin için oda tahsis ettim şimdilik orada kal. Kalfaların yanındaki odalardan biri Nihal eşlik eder sana.

Kiraze- Sağolun sultanım.

( Safiye odasında yalnız kalır ve düşünmeye başlar.)

Safiye- Yok yok Kiraze yanılıyor yapmaz Melek öyle birşey benim tek güvendiğim insan o bunu bile bile bana ihanet etmez. ( derin bir nefes aldıktan sonra)- Umarım etmez.

Sarayda İki VenedikliWhere stories live. Discover now