Kapitola šestačtyřicátá

1.6K 116 3
                                    

Cítila ty pohledy studentů, když procházela kolem nich. Nemusela se na ně ani podívat, aby věděla, že se oni dívají na ni.

Bylo jí to ovšem jedno. Měla jiné starosti než se zabývat ostatními studenty. Dokonce i Pansy jí konečně dala definitivní pokoj, protože z ní začínala mít strach, a to se jí hodilo.

Zpovzdálí sledovala Dracovo počínání ohledně zabití Brumbála. Nepřekvapilo ji, když se ho pokusil zabít nepřímo, prostřednictvím zakletého náhrdelníku nebo jedu v medovině. Nebyl to tak špatný nápad, to musela uznat, ale mohl se lépe pojistit, aby to vyšlo.

Tím ztratil spoustu času, během kterého ona vymyslela několik dalších způsobů, jak efektivně odstranit ředitele školy. Ale ani s jedním se mu nesvěřila.

Část jí měla nutkání mu pomoct, aby to už bylo konečně za nimi, ale ta druhá chtěla, aby ji o pomoc požádal. A k tomu se on nikdy nesnížil.

-----------------

Zprávy o tom, že je Draco zraněný, se k ní donesly okamžitě. Byla zrovna ve Snapeově kabinetě, kde si četla jednu ze zakázaných knih, když tam vletěla Uršula.

Utíkala za svým kolejním ředitelem do druhého patra a vrazila do umývárny, kde se jí naskytl pohled na Draca, který lapal po dechu, zatímco krvácel z několika řezných ran.

Idina se podívala na Harryho, který po Snapeově odstrčení vstal a odklopýtal o kousek dozadu. Vypadal vyděšeně, v obličeji byl celý bílý. V ruce stále svíral hůlku, kterou téměř způsobil smrt svého spolužáka.

Netušila, co si o tom má myslet. Nikdy si o něm nemyslela, že by byl schopný na někoho vyslat kouzlo z oblasti černé magie.

Poté, co Snape Dracovi zahojil řezné rány, s ním zamířila na ošetřovnu. Draca si okamžitě vzala do péče madame Pomfreyová, zatímco Snape šel zpátky do umývárny, aby to dořešil.

„Pan Malfoy bude v pořádku," oznámila jí po několika dlouhých minutách ošetřovatelka a narovnala se. „Musí hodně odpočívat a užívat třemdavu, aby se vyvaroval jizvám, ale díky profesoru Snapeovi z toho vyjde bez následků."

Idina přikývla. „Děkuji, madame Pomfreyová."

Ošetřovatelka si hůlkou přivolala ještě několik lektvarů, které do chlapce nalila, než kolem jeho postele zatáhla závěsy a zavřela se u sebe v kabinetě.

Idina si povzdechla a na chvíli zavřela oči. Tím, že byl Draco momentálně indisponovaný, znamenalo, že Brumbála jen tak nezabije. A tím se oddaloval i konec války.

Počkala, dokud se na ošetřovnu nevrátil Snape, aby jí vysvětlil, co se stalo, a potom se vydala za otcem.

--------------------

Našla svého otce na schůzi s méně důležitými Smrtijedy, která se konala v největším sále Malfoy manoru.

„Mám pro tebe důležitou zprávu, otče," řekla a uctivě se mu poklonila, jakmile došla k němu. „A ráda bych ti ji pověděla v soukromí."

Voldemort přikývl a otočil se na Smrtijedy. „Schůze je u konce, to nejdůležitější jsem vám řekl."

Smrtijedi spěšně opustili sál, dokud tam nezbyla jen ona a její otec.

„Co se stalo?"

„Draco leží na ošetřovně po potyčce s Potterem," odpověděla. „Málem umřel, ale bude v pořádku."

„Víš důvod jejich potyčky?" zajímal se Voldemort.

Idina zavrtěla hlavou. „Mohlo to být cokoliv, ti dva jsou v jedné místnosti jako časovaná bomba. Nejdivnější ale je, že Potter použil kletbu z oblasti černé magie."

„Zajímavé," pokýval Voldemort hlavou. „Hádám, že tím se naše plány neustále vzdalují."

„Draco se snaží, do konce školního roku se snad konečně odhodlá," pokrčila rameny. „Má dost dobrou motivaci."

„Dobrá," pronesl Pán zla líně. „Je to vše?"

„Ne. Ráda bych ještě věděla, jestli jsem podle tebe už dostatečně připravená."

Voldemort stáhl ústa do ještě tenčí linky, než byly normálně. V očích se mu blýsklo.

„Ne docela," odpověděl nakonec. „Ještě si budeš muset počkat."

Idina přimhouřila zlostně oči, ale nahlas nic neřekla. Cítila se připravená, ale nechtěla to dělat přes otcův nesouhlas.

„Vrať se zpět do Bradavic, aby nikdo nepojal podezření," rozkázal jí Voldemort po chvíli ticha. „Nadále mi podávej hlášení o Dracově postupu v jeho úkolu. Pokud nedokáže zabít Brumbála do konce školního roku, ten úkol připadne tobě."

Idina se zeširoka usmála a uklonila se, než zamířila pryč. Pokud zabije Brumbála, určitě otci dokáže, že je plně připravená převzít moc, která ji po právu náleží.

Ztracená dcera [HP FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat