Ravi (Çare)

188 23 137
                                    

Medya: Elda

Bölüm 9

Tüm gece ve gündüz boyu aldıkları yolu yarı zamanında tüketmesine rağmen, Elda konağa vardığında vakit gece yarısını bulmuştu. Bir gün öncesinde yeniden buraya dönmek için bu kadar istekli olabileceği, ndan içeri girdiğinde böylesi rahatlayacağı aklının ucundan geçmezdi. Muhafızların kendisini durdurmadığını görünce şaşırdı. Gecenin bir yarısı olduğu düşünülürse tek başına yolculuk eden birisini, Luinil'in şifacılarından olsa bile içeri salıvermemeleri görevlerinin gereğiydi. Ancak tırmanan kısrağı uysalca yavaşlayıp durduğunda kendisini bekleyen Opele'nin varlığı sorunsuz geçişini açıklıyordu. Kısrağını oracıkta bırakıp içeri koşma isteğini güçlükle bastıran Elda'nın bakışları endişeyle orta yaşlı kadını bulduğunda gözlerindeki soru barizdi. Yetişebilmiş miydi?

Opele yavaşça başını salladı ancak konuşmadı. Kadının sessizliği sadece bir anlama gelebilirdi. Korucunun durumu herhangi bir kargaşayı engellemek adına gizli tutuluyor olmalıydı. Daha fazla vakit kaybetmeksizin eyerden aşağı kaydığında bir an ayakta durabilmek için kısrağından destek almak zorunda kaldı. Saatlerdir at sırtında aralıksız yolculuk etmiş olduğunun farkına yeni varıyordu. Destek olmak için yanına gelen Opele'nin kendisine uzanan elleri ulaşmadan doğrulan Elda zoraki bir tebessüm sundu. "Ben iyiyim, sadece ne kadar zamandır yolda olduğumu unutmuşum."

"O halde gidelim mi?" diye soran Opele az önce durduğu yerde uykulu gözlerle bekleyen on beş yaşlarındaki delikanlıya işaret etti.

Elda son anda aklına gelen bir düşünceyle, koşarak ellerinden bitap düşmüş kısrağın dizginlerini alan oğlanın yanından ayrılmadan hemen önce hafif bir sesle konuştu: "Çok yoruldu ve biraz şımartılmaya ihtiyacı var. Benim için onunla ilgilenir misin lütfen?"

Önemli bir görevin kendisine emanet edildiğini hisseden delikanlı ciddiyetle kafasını sallarken tüm uykulu halinden sıyrılmıştı.

"Teşekkürler," diyen genç kadın daha fazla oyalanmaksızın sessiz koridorlar boyunca Opele'nin adımlarını izledi. Tüm konak Korucularının durumundan habersiz huzurlu bir uykunun kollarında olmalıydı. Ansızın aklında beliren bir şüpheyle Opele'nin kolundan yakalayan Elda kadını durdurdu. "Beni Korucunun yanına götürüyorsun öyle değil mi?" Kendisine yardım edecek tek kişi de yanında olmadığı için herhangi bir engellemeye maruz kalmak istemiyordu.

Opele henüz bir cevap verememişti ki ilerledikleri koridorun diğer ucunda beliren Cair birkaç geniş adımda yanlarına vardı. Başıyla selamladığı orta yaşlı kadına "Bundan sonrasını ben devralabilirim," diyen adamın siyah halkalarla bezenmiş kara gözleri umutla ışıldadı. Elda'ya bakarak "Nihayet," dedikten sonra ekledi: "Umarım Qua'nın anlattığı gibi mucizeler yaratabiliyorsunuzdur."

Cevap vermeyen Elda "Lütfen," dedi. "Yolu gösterin."

Ana koridordan girdikleri odanın duvarına gizlenmiş kapının açıldığı daha dar bir geçit boyunca ilerlediler. Elda, yolun karanlığında etrafını seçemese de attığı her adımla yerden kaldırdığı toz ciğerlerine dolup, burnunu gıdıklıyordu. Pek az kişinin bildiği bir çeşit gizli koridor ağında ilerliyor olmalıydılar.

"Neredeyiz?" Genç kadın soruyu sorarken sesini farkında olmaksızın kısık tutmuştu.

"Sizin de tahmin edebileceğiniz üzere Korucunun durumunu henüz saklı tutuyoruz." Cair geçidin ortasında rastgele bir noktada durup sabit görünen bir başka duvarı açtı. "Bu nedenle kendisini kısmen gözden uzak bir odaya yerleştirdik."

Duvar açılırken ciğerlerine dolan tütsü kokusuyla birlikte yolculuklarının sonuna geldiklerini anlayan Elda hızla adamın yanından geçip içeri girdi. Kaane'in başında diz çökmüş konağın hekimi ve ayakucunda dikelen tapınağın hanımı Gaya dışında odada kimse yoktu. Bakışlarını güçlükle örtülerin altında kıpırtısız yatan Kaane'in üzerinden çevirip Hanımına döndüğünde kadının gözlerinde gördüğü rahatlamanın yanında anlam veremediği başka bir şeyler de vardı ancak Elda sadece başını eğip Gaya'yı selamlamakla yetindi. Hekim hızla kenara çekilip yaptıklarını ve Korucunun durumunun seyrini açıklarken genç kadının serin parmakları Kaane'in alnına uzandı.

Saklı Yıldızın SeçilmişiTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon