Saklı Yıldız Tapınağı

1K 59 235
                                    

Herkese yeni bir maceradan, gizemli topraklardan Merhabalar,

Bu hikayeyi aslında daha önce yayınlamış ve bir süre ara vermiştim. Diğer çalışmamdan nefes almak istedikçe kaçacağım küçük bir köşe olsun istiyorum. Bu nedenle yeniden yayınlamaya karar verdim. Bölümler aralıklarla gelebilir ama tamamlayacağımdan ve unutmanıza izin vermeyeceğimden emin olabilirsiniz 🥰

Hikaye, kurgu bir dünyada geçen fantastik öğelerle bezeli romantizm odaklı olmasını umduğum bir çalışma. Yine de kalem beni nerelere sürükler göreceğiz. 

Dilerim keyifle okursunuz. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Sevgiyle Kalın...


Medya: Elda


Ben saklı yıldızın dokunduğu, ışığını taşıyanım

Kimilerine göre yetenekle ödüllendirilmiş,

Kimilerine göre yalnızlıkla lanetlenmiş olanım,

Ben saklı yıldızın seçilmişi, Elda'yım.



Giriş

Saklı Yıldız, Luinil Tapınağı

Yüksek ağaçlarla çevrelenmiş tek katlı, sade yapının tüm sessiz ve dingin görünüşüne rağmen içerisinde telaşlı bir koşuşturmaca hâkimdi. Saklı Yıldız'ın şifa bilgisiyle ödüllendirilmiş takipçilerine ev sahipliği yapan tapınakta, sandal ağacından çerçevelerin üzerine papirüsten ince kağıtlar gerilmiş kayar kapı ve duvarlar bir açılıp bir kapanıyordu. Yine de etrafta bembeyaz cübbelerine bürünmüş şifacıların, pirinç kamışlarından örülmüş hasırlar üzerinde bıraktıkları hafif adım seslerinden fazlasını duymak mümkün değildi.

Güneşin doğumundan önceki alacakaranlıkta sadece kısa bir süre kendini gösteren Luinil'i selamlamak için erken kalkmış olan Elda, diğerlerinin aksine dışarı çıkmakta isteksizdi. Genç kadın, odasının sabit duvarlarından birine asılmış, ince uzun aynadaki yansımasına baktı. Dizlerine kadar hafif bir bollukta gelen beyaz pantolonu ayak bileklerine doğru daralıyordu. Elindeki kalın, meşin tabanlı, uzun kahverengi çizmeleri seri bir hareketle giyip bacaklarına çekti. Bunlar normalde kullandığı, altına yumuşak deri geçirilmiş bez ayakkabılarından farklı ancak çok daha dayanıklıydı. Üstüne giydiği, ince olduğu halde sağlam, çelik halkalar dikilmiş kolsuz bluzunun göğüs bağlarını sıktı. Meena topraklarında savaşın bittiği söylense, Ascar'ın genç Korucusu ordularının başından ayrılıp tahtına geri dönse de yollar hâlâ tekinsizdi. Gözü kısa bir an için çıplak omuzlarından açıkça seçilen çeşitli sembol ve şekillerden oluşan desenlere takıldığında sırtını aynaya verdi. Kolsuz bluzu, omuzlarından sırtının ortasına ilerleyerek omuriliğinden aşağıya doğru uzanan zarif desenlerin büyük bölümünü gizliyordu. Genç kadın daha fazla oyalanmaksızın geniş kol yenleri olan cübbesini, omuzlarının üzerine geçirdi. Üst kısmı oturan yolculuk kıyafetinin alt tarafı pantolonuyla birlikte rahat hareket edebilmesini sağlamak için uzun parçalara ayrılmıştı. Son olarak uzun, siyah saçlarını da başının arkasında sıkı bir atkuyruğu yaparak toplayan Elda, derin bir nefes aldı. Her ne kadar diğerleriyle birlikte yola çıkmaya hazır olsa da savaşın sonlanmasıyla Ascar'ın kalkanını babasından devralan genç Şafak Korucusu Kaane'e saygılarını sunmaya kendisini hazır hissetmiyordu.

Saklı Yıldızın SeçilmişiWhere stories live. Discover now